11 °C Budapest

Vészhelyzetet hoz a rezsivágás? Amire senki sem gondolt

Pénzcentrum
2013. május 26. 18:25

A héten a legolcsóbb számlacsomagot és lakáshitelt is megkerestük, érdemes végigolvasni ezeket az elemzéseket, hiszen nagy durranások mindenhol vannak. Aggódhatunk a rezsicsökkentés miatt? A kéményseprők legalábbis lerágják a 10 körmüket. Heti hírösszefoglalónk.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Tízmilliókat csalt el a banki ügyintéző: nyugdíjasok számláját csapolta meg
Másfél éven keresztül csapolta meg idős ügyfelei bankszámláját egy kaposvári banki ügyintéző. H. Tímea a férjét akarta visszaszerezni, a pénzből többek között megcsináltatta a mellét, és luxusautót vett.

Ez a lomisok új trükkje: áldatlan állapotok Budapesten + képek
Hiába született meg az új hulladékgazdálkodási törvény, a lomisok továbbra is agresszíven nyomulnak a főváros közterületein.

Kezdhetnek félni a jövő nyugdíjasai?
Egy felmérés szerint a nyugdíjas évekre való felkészültség alacsony szintje egyre égetőbb problémát jelent világszerte mind a döntéshozók, mind a munkáltatók, mind pedig a lakosság számára. A kilátásokat illetően a megkérdezettek változatlanul pesszimistának mutatkoznak. Többségben vannak azok is, akik azzal számolnak, hogy a nyugdíjkorhatár elérése után is dolgozniuk kell annak érdekében, hogy elérjék a kívánt jövedelmi szintet.

Sokan már álmodni se tudnak jobb ajánlatról: eljött a költözés ideje?
Ha csak olcsó hitelre vártunk a lakásvásárláshoz, felesleges tovább halogatni a döntést, hiszen az olcsó hitelnek nevezett kamattámogatott konstrukciók kamatai elérték a 6 százalékot, ami abszolút minimumot jelent még jó ideig a lakáshitelezésben. Mindezt akár használt lakásra is igényelhetjük, szinte az egyetlen kritérium csak az, hogy az ne legyen értékesebb 20 milliónál, új lakás esetén ez az értékhatár 30 millió. A Pénzcentrum.hu összeállításából megtudhatod, hogy hol juthatsz hozzá a legjobb feltételekkel a lakáshiteledhez.

Így bővül a lakhatási támogatás
A jövőben nem csak a munkaviszonyban állók és a közalkalmazottak, hanem a kormányzati szolgálati jogviszonyban, közszolgálati jogviszonyban, továbbá az ösztöndíjas foglalkoztatási jogviszonyban dolgozók is igényelhetik a lakhatási támogatást. A jogosultaknak kéthavi támogatás is megelőlegezhető lesz, ami például az albérletek kauciójának kifizetését segítheti majd - hangzott el Czomba Sándor államtitkár mai napon tartott sajtótájékoztatóján.

Vészhelyzetet hozhat a rezsivágás: erre senki sem gondolt?
Jelentős vészhelyzet alakulhat ki Magyarországon a kéményseprők rezsióradíjának megvágása miatt. Az első problémák már idén ősszel jelentkezhetnek.

Életveszély! Így lopják a gázt Magyarországon 2013-ban

Elképesztő, és egyben elképesztően veszélyes esetet tárt fel a hatóság egy borsodi településen. Egy középkorú férfi vízvezeték csövekkel lopta a gázt a fővezetékből. A helyszíni vizsgálatok szerint kész csoda, hogy nem történt katasztrófa. Bár az eset önmagában is elképesztő, azonban nem példátlan Magyarországon.

Jöhet a folyamatos árfolyamgát a devizahitelesek megmentésére
A Fidesz azt javasolja, legyen folytonos az árfolyamgátba való belépés lehetősége, vagyis bárki bármikor választhassa az árfolyamrögzítést - közölte Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

Robbantott az OTP: bankon belül is érdemes már számlát váltani
Legújabb számlacsomag körképünk meglepetése az OTP Simple számlacsomagja, melynek új kondícióival a többi bank nehezen tud versenyezni. A tranzakciós díj bevezetése után közel fél évvel átlagos számlahasználat esetén évente közel 10 ezer forintba kerül a számlavezetés a legolcsóbb bankban. Nézz körül te is, hogy jó helyen bankolsz-e?

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 19. kedd
Nándor
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 19. 17:06