15 °C Budapest

Címke: rezsióradíj (20 cikk)

Pénzcentrum/Index.hu | 2014. október 17. 18:01

7 megyében állhat le a kéményseprés

A kieső bevételek kompenzációjának elmaradása miatt állhat le a kéményseprő-ipari közszolgáltatás.

Pénzcentrum | 2013. március 29. 17:06

Vége az építőipari mutyiknak? Itt a minimális rezsióradíj

Jelentősen csökkenhet az alvállalkozóknak éves szinten mintegy 400 milliárd forintos veszteséget jelentő lánctartozások összege. a jövőben egyebek mellett soron kívüli bírósági úton is el lehet majd érni a tartozások kifizetését.

Pénzcentrum | 2009. május 14. 13:32

Gyorsítás II. az építésügyben - az építtetők védelmében a lánctartozások visszaszorítására

Burány Sándor, a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium államtitkára egy budapesti konferencián az építésügyi szakma képviselői előtt ismertette a kormány építőipari válságkezelő programját. Az államtitkár bemutatta azokat a konkrét kormányzati lépéseket, amelyek az építőipart sújtó válság hatásainak mérséklésére irányulnak. Ennek keretei között részleteiben ismertette a kormány által április végén elfogadott Gyorsítás II. jogszabálycsomag céljait, amelynek eredményeként a beruházások növekedése, egyszerűbb és kiszámíthatóbb eljárások, valamint a lánctartozások jelentős mértékű csökkenése várható.

Pénzcentrum | 2009. május 5. 16:58

Csak minden 5. autóra kötnek cascót Magyarországon

A biztosító társaságok úgy teszik olcsóbbá az idősebb autókra kötött casco biztosítást, hogy csökkentik az ezzel járó szolgáltatás minőségét is. Néhány évvel ezelőtt a használt autókra a Generali Providencia rukkolt elő olyan casco biztosítással, amely alacsonyabb rezsi óradíjat és új helyett utángyártott alkatrészeket térített, a napokban az Aegon Biztosító jelentkezett hasonló, a normál biztosításnál 20 %-kal olcsóbb cascóval.

Pénzcentrum | 2008. október 27. 12:19

Kartellt szervezett az Ingatlanszövetség

Sérti a versenytörvényt, ha egy érdekképviselet ajánlott díjakat határoz meg tagjai számára - állapította meg a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a Magyar Ingatlanszövetség ellen lefolytatott eljárás során.