27 °C Budapest

Ha van pénzed, hitelt is olcsóbban kaphatsz: a betéti fedezetű személyi kölcsönök

Pénzcentrum
2013. április 17. 16:17

Kinek adnak a bankok legszívesebben kölcsönt? Akinek van pénze. De komolyra fordítva a szót különböző biztosítékok nyújtásával olcsóbban és biztosabban kaphatunk hitelt egy-egy hitelintézettől, és lehet szükségünk pénzre akkor is, amikor még nem akarjuk feltörni betéteinket, nehogy elveszítsük azok kamatait. A betéti fedezettel nyújtott személyi kölcsön ajánlatokat válogattuk össze a nagyobb bankok kínálatából.

Akkor lehet érdemes betéti fedezettel személyi kölcsönt igényelni, ha a betét feltörésével több kamatot bukunk el, mint amennyibe a hitel kerül. Ezt mindenki viszonylag könnyen ki is számolhatja a megadott THM adatok és a betéti hozamok segítségével. Mi a legnagyobb bankok ajánlatait szedtük össze.

A táblázatban szereplő THM értékek kiszámításakor egyenletes törlesztést feltételeztünk, de lehetőség van a betét lejártakor egy összegben kifizetni a tartozást. Ilyenkor változnak a kölcsön folyósításának díjai is, az MKB ajánlata például ekkor 12,17 százalékos THM-re módosul. A visszafizetett összeg az alacsony díj ellenére lehet magasabb, hiszen az egyenletes törlesztéssel szemben ilyenkor nem csökken a futamidő alatt a tőketartozás, vagyis a kamat nagyobb összegre számolódik, tehát a végén lehet többet kell visszafizetnünk, mint egy egyenletes törlesztésű terméknél.

A kiemelkedő ajánlatok mind csak 1 millió forintnál nagyobb hitelösszeg esetén vehető igénybe,  ráadásul a legolcsóbb Unicredites ajánlat kezdeti költsége minimum 10 ezer forint, ami egészen 15 ezerig nőhet a szerződéses összegtől függően. Az OTP-nél már 200 ezer forintot is fel lehet venni, de a visszafizetésig a banknál kezelési költséget számolnak fel, ami az összeg 1 százaléka évente.

Összefoglalva fontos tudni a lehetőségről, hogy betét mellett olcsóbban juthatunk személyi kölcsönhöz mint egyébként, hiszen így nem biztos, hogy érdemes feltörni a megtakarításainkat és ezzel elveszíteni a kamatokat.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. május 21. 09:59
2009-ben a pénzügyi világégéskor találták ki a jegybankok (először a mindig bátrabb Fed), hogy a kam...
MEDIA1  |  2022. május 20. 20:36
Az ország egyik leggazdagabb vállalkozójához köthető Rádió 1 hálózat egy hét alatt egyszerre 6 pénzü...
Kiszámoló  |  2022. május 20. 10:53
Van egy angol kifejezés, a hedonic treadmill, amit nagyon nehéz magyarra lefordítani. (Ha valakinek...
MNB Intézet  |  2022. május 20. 10:46
Környezeti kérdések az egyik legszélesebb látókörű magyar közgazdász gondolatainak tükrében. Miképp...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 21. szombat
Konstantin
20. hét
Május 21.
Szeged napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?