14 °C Budapest

Vége, ennyi: csődbe ment a TV2 sztárjának étterme

Pénzcentrum
2013. április 14. 13:03

Nem tudja fizetni az ötszörösére emelkedett bérleti díjat, ezért bezár Bangó Margit étterme, amelynek már a honlapja sem üzemel. A Kossuth-díjas művésznő azonban továbbra sem adja fel vállalkozói álmait, lehet, hogy a Vörösmarty tér közelében nyit újabb éttermet. Emellett Lakatos Márk stylisttal közös ruhakollekciót terveznek.

"Zárva" - ez virít egy papírlapra írva a József nádor téren három évvel ezelőtt nyílt Bangó Margit Konyhája ajtaján. Nem elérhető az étterem honlapja sem. A Bors tudósításából kiderül: a korábbi 200 ezer forintról egymillióra emelték fel az énekesnő és barátnője által működtetett étterem helyiségének bérleti díját, amelyet már nem tudtak kigazdálkodni.

A Kossuth-díjas énekesnő azután adta a fejét vendéglátásra, hogy szerepelt a Hal a tortán című vendégváró show-ban. Bangó Margit a Borsnak azt nyilatkozta, hogy a vendégek nagyon megszerették az éttermet. - Esküszöm, hogy voltak, akik sírtak, amikor megtudták, vége. Talán az egyetlen hely volt a Belvárosban, ahol olcsó, jó, házi ételhez lehetett jutni, elérhető áron, a legdrágább ételeink is csak 1 700 forintba kerültek - mesélte az énekesnő.

A művésznő azonban nem adja fel: a kudarc ellenére hasonló vállalkozás megvalósításán dolgozik. - Írok egy receptkönyvet, és van olyan tervem is, hogy újra nyitok egy helyet valahol a Vörösmarty tér környékén. Úgyhogy a törzsvendégeimnek és az olvasóimnak üzenem: nem felejtettem el őket. Addig pedig újra járom az országot, hiszen A Nagy Duett után megszaporodtak a felkérések - magyarázta Bangó Margit.

Emellett duettpartnerével, Lakatos Márk stylisttal közös ruhakollekciót terveznek. - Ahogy a ruhákról beszélgettünk rájöttünk, hogy a kettőnk ízlését és tapasztalatát összemixelve egészen különleges kollekciót tudnánk tervezni a Margit korabeli nőknek. Biztosan egyedi darabok születnek majd, hiszen neki jellegzetes ízlése van. Ehhez tudom én hozzátenni a divatszakmában szerzett tapasztalataimat, kettőnk gondolataiból álmodjuk meg a ruhákat - ecsetelte a műsor után Lakatos Márk.

Bangó Margit két évvel ezelőtt beszélt a TV2 Magellán című műsorában arról, hogy gerincműtétei miatt 1992 óta rokkantnyugdíjas. Felkopna az álla, ha ebből a juttatásból kellene megélnie. Huszonegy évvel ezelőtt mindössze 3 700 forinttal kezdte. Először boldog volt, amikor meglátta az összeget, mert egy nullával többet látott a szelvényen. Az unokája felvilágosította, hogy nem 37 000, hanem 3 700 forintról van szó. Két évvel ezelőtt havonta 63 ezer forintot vitt neki a postás, ami az azóta végrehajtott emelések után is csak 70 ezer forint körüli összeg.

Több millióval kárpótolta a Kossuth-díj

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Némiképp kárpótolta a művésznőt a méltánytalanul alacsony nyugdíjért, hogy 2006-ban Kossuth-díjjal tüntették ki. A díjjal járó jutalom összege a vonatkozó törvény szerint a bérből és a fizetésből élők előző évi - a Központi Statisztikai Hivatal által számított - országos szintű nettó nominál átlagkereset ötszöröse, ötvenezer, illetőleg százezer forintra való felkerekítéssel.

2005-ben 103 ezer forint volt a havi, vagyis 1 millió 236 ezer forint az éves átlagos nettó bér. Ennek az ötszörösét véve 6 millió 200 ezer forintot kapott Bangó Margit a kitüntetéssel. A díjjal járó jutalom után nem kellett sem személyi jövedelemadót, sem illetéket fizetni.

 

HR BLOGGER
perfekt  |  2022.05.23 07:34
A céginformációs szolgálat az ismételt közzététel lehetőségét a beszámoló benyújtását követő egy éve...
hrdoktor  |  2022.05.23 06:18
Egyre több embert érint a rövidlátás problémája, a megelőzése azonban összetettebb kérdés, mint gond...
legacykft  |  2022.05.20 15:41
  Írásom aktualitását a felgyorsult világunk gyakori jelensége adja. Rendszeresen megtapasztalom a...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
coachco  |  2022.05.19 17:06
Tegnap beszéltem egy pszichológus ismerősömmel és bevallom, a beszélgetésünk nem volt vidám. Mindket...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 24. kedd
Eszter, Eliza
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?