Vége, ennyi: csődbe ment a TV2 sztárjának étterme

Pénzcentrum
2013. április 14. 13:03

Nem tudja fizetni az ötszörösére emelkedett bérleti díjat, ezért bezár Bangó Margit étterme, amelynek már a honlapja sem üzemel. A Kossuth-díjas művésznő azonban továbbra sem adja fel vállalkozói álmait, lehet, hogy a Vörösmarty tér közelében nyit újabb éttermet. Emellett Lakatos Márk stylisttal közös ruhakollekciót terveznek.

"Zárva" - ez virít egy papírlapra írva a József nádor téren három évvel ezelőtt nyílt Bangó Margit Konyhája ajtaján. Nem elérhető az étterem honlapja sem. A Bors tudósításából kiderül: a korábbi 200 ezer forintról egymillióra emelték fel az énekesnő és barátnője által működtetett étterem helyiségének bérleti díját, amelyet már nem tudtak kigazdálkodni.

A Kossuth-díjas énekesnő azután adta a fejét vendéglátásra, hogy szerepelt a Hal a tortán című vendégváró show-ban. Bangó Margit a Borsnak azt nyilatkozta, hogy a vendégek nagyon megszerették az éttermet. - Esküszöm, hogy voltak, akik sírtak, amikor megtudták, vége. Talán az egyetlen hely volt a Belvárosban, ahol olcsó, jó, házi ételhez lehetett jutni, elérhető áron, a legdrágább ételeink is csak 1 700 forintba kerültek - mesélte az énekesnő.

A művésznő azonban nem adja fel: a kudarc ellenére hasonló vállalkozás megvalósításán dolgozik. - Írok egy receptkönyvet, és van olyan tervem is, hogy újra nyitok egy helyet valahol a Vörösmarty tér környékén. Úgyhogy a törzsvendégeimnek és az olvasóimnak üzenem: nem felejtettem el őket. Addig pedig újra járom az országot, hiszen A Nagy Duett után megszaporodtak a felkérések - magyarázta Bangó Margit.

Emellett duettpartnerével, Lakatos Márk stylisttal közös ruhakollekciót terveznek. - Ahogy a ruhákról beszélgettünk rájöttünk, hogy a kettőnk ízlését és tapasztalatát összemixelve egészen különleges kollekciót tudnánk tervezni a Margit korabeli nőknek. Biztosan egyedi darabok születnek majd, hiszen neki jellegzetes ízlése van. Ehhez tudom én hozzátenni a divatszakmában szerzett tapasztalataimat, kettőnk gondolataiból álmodjuk meg a ruhákat - ecsetelte a műsor után Lakatos Márk.

Bangó Margit két évvel ezelőtt beszélt a TV2 Magellán című műsorában arról, hogy gerincműtétei miatt 1992 óta rokkantnyugdíjas. Felkopna az álla, ha ebből a juttatásból kellene megélnie. Huszonegy évvel ezelőtt mindössze 3 700 forinttal kezdte. Először boldog volt, amikor meglátta az összeget, mert egy nullával többet látott a szelvényen. Az unokája felvilágosította, hogy nem 37 000, hanem 3 700 forintról van szó. Két évvel ezelőtt havonta 63 ezer forintot vitt neki a postás, ami az azóta végrehajtott emelések után is csak 70 ezer forint körüli összeg.

Több millióval kárpótolta a Kossuth-díj

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Némiképp kárpótolta a művésznőt a méltánytalanul alacsony nyugdíjért, hogy 2006-ban Kossuth-díjjal tüntették ki. A díjjal járó jutalom összege a vonatkozó törvény szerint a bérből és a fizetésből élők előző évi - a Központi Statisztikai Hivatal által számított - országos szintű nettó nominál átlagkereset ötszöröse, ötvenezer, illetőleg százezer forintra való felkerekítéssel.

2005-ben 103 ezer forint volt a havi, vagyis 1 millió 236 ezer forint az éves átlagos nettó bér. Ennek az ötszörösét véve 6 millió 200 ezer forintot kapott Bangó Margit a kitüntetéssel. A díjjal járó jutalom után nem kellett sem személyi jövedelemadót, sem illetéket fizetni.

 

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
hrdoktor  |  2023.09.25 05:30
Az emberi társadalom mindig is átalakult, fejlődött az idők folyamán, de az elmúlt évtizedekben tapa...
vezetoi-coaching  |  2023.09.24 15:21
My 2 cents ehhez… eleve a kérdés iroda vs HO a dolgozó populáció bár nem kicsi, de mégis csak egy sz...
laskainelli  |  2023.09.23 20:54
Boldognak lenni kellemes, sőt elképesztően jó érzés. Van, hogy a körülményeink adják meg ezt az érzé...
perfekt  |  2023.09.20 16:24
Üdvözlünk az egyre fejlődő digitális korszakban, ahol a közösségi média nem csak szórakozás, hanem a...
ajovomunkahelye  |  2023.09.14 16:38
Kincentric 5000 fő megkérdezésével végezte el globális kutatását, hogy jobban megértsük, hogyan véle...
A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 25. hétfő
Eufrozina, Kende
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM