11 °C Budapest

Vége, ennyi: csődbe ment a TV2 sztárjának étterme

Pénzcentrum
2013. április 14. 13:03

Nem tudja fizetni az ötszörösére emelkedett bérleti díjat, ezért bezár Bangó Margit étterme, amelynek már a honlapja sem üzemel. A Kossuth-díjas művésznő azonban továbbra sem adja fel vállalkozói álmait, lehet, hogy a Vörösmarty tér közelében nyit újabb éttermet. Emellett Lakatos Márk stylisttal közös ruhakollekciót terveznek.

"Zárva" - ez virít egy papírlapra írva a József nádor téren három évvel ezelőtt nyílt Bangó Margit Konyhája ajtaján. Nem elérhető az étterem honlapja sem. A Bors tudósításából kiderül: a korábbi 200 ezer forintról egymillióra emelték fel az énekesnő és barátnője által működtetett étterem helyiségének bérleti díját, amelyet már nem tudtak kigazdálkodni.

A Kossuth-díjas énekesnő azután adta a fejét vendéglátásra, hogy szerepelt a Hal a tortán című vendégváró show-ban. Bangó Margit a Borsnak azt nyilatkozta, hogy a vendégek nagyon megszerették az éttermet. - Esküszöm, hogy voltak, akik sírtak, amikor megtudták, vége. Talán az egyetlen hely volt a Belvárosban, ahol olcsó, jó, házi ételhez lehetett jutni, elérhető áron, a legdrágább ételeink is csak 1 700 forintba kerültek - mesélte az énekesnő.

A művésznő azonban nem adja fel: a kudarc ellenére hasonló vállalkozás megvalósításán dolgozik. - Írok egy receptkönyvet, és van olyan tervem is, hogy újra nyitok egy helyet valahol a Vörösmarty tér környékén. Úgyhogy a törzsvendégeimnek és az olvasóimnak üzenem: nem felejtettem el őket. Addig pedig újra járom az országot, hiszen A Nagy Duett után megszaporodtak a felkérések - magyarázta Bangó Margit.

Emellett duettpartnerével, Lakatos Márk stylisttal közös ruhakollekciót terveznek. - Ahogy a ruhákról beszélgettünk rájöttünk, hogy a kettőnk ízlését és tapasztalatát összemixelve egészen különleges kollekciót tudnánk tervezni a Margit korabeli nőknek. Biztosan egyedi darabok születnek majd, hiszen neki jellegzetes ízlése van. Ehhez tudom én hozzátenni a divatszakmában szerzett tapasztalataimat, kettőnk gondolataiból álmodjuk meg a ruhákat - ecsetelte a műsor után Lakatos Márk.

Bangó Margit két évvel ezelőtt beszélt a TV2 Magellán című műsorában arról, hogy gerincműtétei miatt 1992 óta rokkantnyugdíjas. Felkopna az álla, ha ebből a juttatásból kellene megélnie. Huszonegy évvel ezelőtt mindössze 3 700 forinttal kezdte. Először boldog volt, amikor meglátta az összeget, mert egy nullával többet látott a szelvényen. Az unokája felvilágosította, hogy nem 37 000, hanem 3 700 forintról van szó. Két évvel ezelőtt havonta 63 ezer forintot vitt neki a postás, ami az azóta végrehajtott emelések után is csak 70 ezer forint körüli összeg.

Több millióval kárpótolta a Kossuth-díj

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Némiképp kárpótolta a művésznőt a méltánytalanul alacsony nyugdíjért, hogy 2006-ban Kossuth-díjjal tüntették ki. A díjjal járó jutalom összege a vonatkozó törvény szerint a bérből és a fizetésből élők előző évi - a Központi Statisztikai Hivatal által számított - országos szintű nettó nominál átlagkereset ötszöröse, ötvenezer, illetőleg százezer forintra való felkerekítéssel.

2005-ben 103 ezer forint volt a havi, vagyis 1 millió 236 ezer forint az éves átlagos nettó bér. Ennek az ötszörösét véve 6 millió 200 ezer forintot kapott Bangó Margit a kitüntetéssel. A díjjal járó jutalom után nem kellett sem személyi jövedelemadót, sem illetéket fizetni.

 

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.04.18 06:25
Hazánkban körülbelül 3,5 millió ember küzd visszérbetegséggel, ami kezeletlenül lábszárfekélyhez, ak...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem