11 °C Budapest

Elúszhat a lakásod: nem mindegy a törlesztő

2011. június 22. 11:02

5 millió, 10 millió: a THM verseny A Pénzcentrum.hu a magyarországi pénzintézetek szabad felhasználású jelzáloghitel ajánlatait szedte egy csokorba annak érdekében, hogy segítsünk a hitel felvételét tervező olvasóinknak a döntés meghozatalában.

A válság előtti utolsó békehónapokban volt rá példa, hogy havi szinten több mint 70 milliárd forintnyi deviza alapú szabad felhasználású jelzáloghitelt vettek fel a magyar adósok, miközben a forint alapú kihelyezések alig érték el a 200-300 millió forintot. Mára eltűntek a deviza alapú jelzáloghitelek a banki kínálatból, a forint alapúra benyújtott igénylések száma is egyre elenyészőbb a válság előtti időszakhoz képest.

Eldőlt a THM-csata: íme a legkedvezőbb jelzáloghitelek

5 millió forintra van szükséged?

Az átlagos hitelösszegekhez leginkább az 5 millió van közel, legtöbb ügyfél ekkora hitelért fordul most a bankjához. 20 éves futamidőre akár 43 360 forintos törlesztővel is igényelhetünk ekkora kölcsönt az Erste Banknál. A legdrágábban most a CIB banknál vehetjük fel ezt az összeget, itt másfélszer akkora törlesztővel találkozhatunk.


Ha rövidebb időre szeretnénk csak eladósodni 10 éves futamidőt is választhatunk, ekkor 5 millió forintos hitel után legalább 61 966 forintot kell fizetnünk.

10 millió forintra van szükséged?

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

10 millió forintos jelzáloghitel 20 évre vonatkozó törlesztőrészlete 86 719 forintnál indul, ugyancsak az Erste Banknál. Most is a CIB ajánlata a legdrágább, 131 472 forintos törlesztővel kell itt számolnunk.


10 éves futamidő esetén a törlesztő elérheti akár a 162 ezer forintot is, de 123 932 forintnál olcsóbb ajánlatot nem találunk. 

Azonos THM mellett eltérhetnek a törlesztőrészletek, ami függ a kamatperiódus hosszától, kezdeti tőketörlesztési arány is más lehet egyes bankoknál.

Hogyan kaphatsz a legtöbb hitelt?

Az átlagosnál magasabb jövedelemmel, értékes ingatlannal a legkedvezőbb kamatfeltételekkel juthatunk jelzáloghitelhez - gondolnánk. Biztosra azonban itt sem mehetünk. Ha sok gyerekünk van és hitelkártyát is használunk, a "félős" bankok nem biztos, hogy adnak hitelt.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?