13 °C Budapest

Kik kapják a K&H dolgozók millióit?

2010. november 9. 15:32

A K&H Csoport számos engedménnyel segít azoknak az ügyfeleinek, akik a vörösiszap által sújtott térségben élnek. A Kolontáron, Devecseren és Somlóvásárhelyen lakó ügyfelek kérésére a Bank 6 hónapi törlesztési haladékot ad a lakossági hitelekre, ezután az ügyfelek további törlesztés könnyítési lehetőség közül is választhatnak. Ha az ügyelek bankkártyája megsemmisült az áradatban, a fiókokban ugyanolyan feltételekkel vehetnek fel pénzt a számlájukról, mintha bankkártyát használnának. A Bank nem számít fel díjat a kártyák letiltására és pótlására, vagy a bankszámla kivonatok újranyomtatására. A K&H Biztosító 150 000 forintos gyorssegélyben részesíti lakásbiztosítással rendelkező ügyfeleit. A K&H Csoport munkatársai is felajánlásukkal segítették a bajba jutottakat, az így összegyűlt 3 826 000 forintot a K&H megduplázza.

Az egész ország összefogott, hogy enyhítsen a bajba jutottak gondjain, így a K&H is szeretne segíteni a maga eszközeivel, ezért úgy döntött, hogy széles körű kedvezményekkel támogatja azokat az ügyfeleket, akik K&H jelzáloghitellel, autó- vagy lakásbiztosítással rendelkeznek és károsultak a vörösiszap katasztrófában. A K&H a térségben élő ügyfeleinek hat hónapig felfüggesztheti hiteltörlesztéseik fizetését, amíg rendeződnek a körülményeik. Ezek után igényük szerint átstrukturálja kölcsöneiket, valamint fizetéskönnyítő megoldásokat keres.

Jelentős engedmény, hogy a biztosítási kifizetéseiket közvetlenül a lakás helyreállítására fordíthatják azok is, akik nem a K&H-nál kötöttek lakásbiztosítást, akkor, ha jelzáloghitel van az ingatlanon. Több károsultnak annyi ideje sem volt, hogy a személyes holmiját magához vegye, a bankkártyáját is elvitte az iszapömlés. Nekik ingyen tiltja le, és pótolja a bank a kártyájukat. Addig sem maradnak azonban készpénz nélkül az ügyfelek, hiszen a fiókokban ugyanolyan feltételekkel vehetnek fel pénzt a számlájukról, mintha bankkártyát használnának. Szintén fontos kedvezmény, hogy az áradásban teljesen megsemmisült gépjárművek biztosítási díjait teljesen elengedi a K&H Biztosító.

A K&H lakossági jelzáloghitellel rendelkező károsultak részére a K&H biztosítja a szerződésmásolatok, tartozás igazolások és bankszámla kimutatások ingyenes másolatát. Így a későbbiekben az ügyfelek akkor is tudják majd igazolni kifizetéseiket, ha az eredeti papírok elvesztek a katasztrófában. Devecser, Kolontár, Somlóvásárhely térségében az esetlegesen elmaradt lakossági hiteltörlesztések behajtását is szünetelteti a bank.

A lakásbiztosítással rendelkező ügyfelek számára a K&H Biztosító egyszeri 150 ezer forintos gyorssegélyt utal át. Bár az iszapár nem számít természeti katasztrófának, így nem tartozna a lakásbiztosítási szerződés keretébe, kárigény esetén a biztosító felméri a károkat és megbecsüli az ingóságok kárértékét, hogy segítse a károsultak kártérítési eljárásait.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A K&H Csoport munkatársai is saját ügyüknek tekintették a károsultak megsegítését és felajánlásukkal segítették a bajba jutottakat, az így összegyűlt 3 826 000 forintot a K&H megduplázza, és az így megemelt összeget juttatja el a Magyar Vöröskeresztnek.

 

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 25. 13:12
Az uniós értékek magyarországi érvényesüléséről szóló új EP-állásfoglalás számos aggodalmat fogalmaz...
Bankmonitor  |  2024. április 25. 12:53
A közkedvelt lakástakarék-pénztárak tavaly új erőre kaptak, jelenleg már 3 szolgáltató is verseng eg...
Kiszámoló  |  2024. április 25. 11:20
Akárhányszor előjön az adózás, egykulcsos-többkulcsos adózás kérdése, úgy tűnik, hogy három emberből...
MNB Intézet  |  2024. április 25. 11:11
Ha valaki lopásra adja a fejét, akkor közgazdaságilag racionális döntés biciklikre specializálódni....
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem