17 °C Budapest

Megduplázódtak az albérletárak Devecser környékén

2010. október 13. 08:32

A szálláskeresés hírére felszöktek az árak Egyre több iszapkárosult keres olyan lakást, vagy házat, ahol végre újra együtt lehetne a család, szállás még lenne is, de az elöntött települések környékén hirtelen felszöktek az albérletárak. A RTL Híradóban elmondták, hogy az elhelyezésben segítenek az önkormányzatok és civil szervezetek is, de még mindig sokan laknak szükségszállókon, torna- és osztálytermekben.

Sokan a környékbeli rokonoknál húzzák meg magukat, de akinek nem volt hová menni, az a szükségszállásokon elhelyezett matracokon hajthatta álomra a fejét. A tornaterem és az átalakított osztálytermek ideiglenesen megoldást jelentettek, de hosszú távon nem lehet így élni.

Albérletet azonban egyre nehezebb találni a környéken, a bérlőknek pedig az is gondot okoz, hogy készpénz nélkül nem nagyon állnak velük szóba. Az önkormányzatok és a civil szervezetek is próbálnak segíteni a károsultak elhelyezésében.

A devecseri polgármester is keresi az olcsó szállásokat, de ezekből egyre kevesebb van a környéken. "Amint híre ment a keresésnek, mindjárt megduplázódtak az albérletárak. Kezelnénk ezt a kérdést, nem szabad nekifutni ennek, más megoldásokat is kell keresnünk"-- mondta Toldi Tamás, Devecser polgármestere.

A Máltai Szeretetszolgálat emberei is segítenek otthont találni. Lakásbérlő programjukban regisztrálják azokat, akik otthonokat ajánlanak fel és közvetítik azoknak, akiknek szükségük van rá.

"Nem kell fizetni ezért az albérletért, a központi irodában koordinálják a beérkező felajánlásokat és igényeket, nyilván azoknak, akik rászorultak, ez semmibe nem kerül, a jelenlegi tervek szerint fél éves intervallumban igyekszünk ezt koordinálni és támogatni, akik rászorultak" - mondta Varsányi Zoltán, a Máltai Szeretetszolgálat önkéntese.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Amíg nem oldódik meg a családok elhelyezése, addig maradhatnak az önkormányzat ideiglenes szállásain.

 

Mi lesz a családi pótlékkal?

Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?