15 °C Budapest

A Provident a teljes tartozását elengedi az iszapkárosultaknak

2010. október 26. 10:32

Eltekint a hitelügyletből fakadó teljes tartozás visszafizetésétől a Provident Pénzügyi Zrt. a vörösiszap sújtotta Devecser és Kolontár körzetében mindazon károsultak esetében, akik a katasztrófa miatt elvesztették otthonaikat, vagy egyéb jelentős kárt szenvedtek.

"A súlyos vörösiszap károkat szenvedett ügyfelek esetében - eseti mérlegelés alapján - a Provident eltekint a hitelügyletből fakadó teljes tartozás visszafizetésétől" - jelentette be Szirmák Botond, a vállalat magyarországi vezérigazgatója.


Szirmák Botond

"A súlyos emberi és környezeti áldozatokat követelő tragédia után kötelességünknek tartjuk, hogy a rendelkezésre álló eszközeinkkel mi is támogassuk a térségben lakó embereket az újrakezdésben."

A pénzügyi vállalat döntése közvetve több tucat embert érint. A cég munkatársai magánszemélyként az elmúlt hetekben több alkalommal vettek részt önkéntesként a vörösiszap-károk enyhítésében.

Idén nem ez az első katasztrófavédelmi kezdeményezése a cégnek - a Provident 8 millió forinttal támogatja az Ökumenikus Segélyszervezet katasztrófavédelmi tevékenységét, elsősorban az észak-kelet magyarországi árvízvédelmi felkészülést - a tervek szerint a két szervezet közösen katasztrófadepót hoz létre a térségben. A vállalat által nyújtott támogatási összeghez a cég munkatársai is hozzájárulnak saját adományaikkal.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 12. szerda
Pongrác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 12. 21:06