26 °C Budapest

Így segít a CIB Bank az iszap-károsult lakáshiteleseken!

2010. október 19. 16:58

A CIB Bank kifejezett szándéka, hogy segítséget nyújtson a vörösiszap sújtotta térségben hitelekkel rendelkező károsult ügyfeleinek. Ezt szem előtt tartva a bank a rendkívüli helyzet feltérképezését követően az iszap-károsultak konkrét helyzetét könnyítő lehetőségeket és komplex megoldási csomagot alakít ki.

A CIB Bank közleménye:

"Bankunk határozottan állást foglal a tekintetben, hogy nem mond fel hitelszerződést sem a fedezetként bevont ingatlan megsemmisülése, sem károsodása okán, mert az a hiteltartozás azonnali visszafizetési kötelezettségével járna, az érintettek számára beláthatatlan és teljesíthetetlen következményekkel. Helyette az érintettek helyzetétől függően különböző megoldást biztosít lakossági és kisvállalkozói ügyfelek számára:

1) A kapcsolódó hitelügyletből fakadó teljes tartozás visszafizetésétől eltekintünk mindazon károsultak esetében, akiknek a katasztrófa miatt semmisült meg az ingatlanuk, vagy a helyreállítás során semmisítették meg az ingatlant, illetve azok esetében, akiknek a biztosító a katasztrófa miatt gazdasági totálkárosnak minősítette a személygépkocsiját.

2) 2 éves fizetési moratóriumot biztosítunk minden más, a vörösiszap sújtotta három érintett településen, Devecserben, Kolontáron és Somlóvásárhelyen élő magánszemélyek, vagy ott működő kisvállalkozások által, a katasztrófa bekövetkezése előtt igénybe vett finanszírozásra vonatkozóan. Ezt a könnyítést nem kizárólag az ingatlanfedezetes, azaz a jelzáloghitelekre, de bármely típusú, ingatlanfedezet nélküli finanszírozási konstrukcióra is alkalmazzuk, például személyi kölcsönre, hitelkártyákra, bevásárlókártyákra, sőt kiterjesztjük a személygépkocsi vásárláshoz kapcsolódó lízing-, illetve hitelügyletekre is.

Az intézkedési csomag kialakítása során elsődleges célunk volt, hogy könnyítést nyújtsunk ez elkövetkező 2 évre, amely alatt remélhetőleg valamennyi érintett család helyzete rendeződik. Ez idő alatt az adósoknak nem kell tőkét törleszteniük, kamatot vagy egyéb költséget sem számítunk fel, és a 2 év elteltével közösen tudjuk kialakítani a további feltételeket.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

3) A fentieken túl - hasonlóan az árvíz által legkritikusabban sújtott területeken tanúsított magatartásunkhoz - az ingatlanfedezetes hitelek esetén minden ügylet kapcsán lemondunk a bankra engedményezett vagyonbiztosítás biztosítási összegéről.

4) Az érintett ügyfelekkel - a még folyamatban lévő kárfelmérés végeredményének függvényében - egyedi tárgyalások során közösen, velük együttműködve kívánjuk megtalálni a legmegfelelőbb megoldást. A térségben működő ajkai bankfiókunkban várjuk az érintettek jelentkezését, ahol a vörösiszap sújtotta területek károsult hitelesei számára személyesen adunk tájékoztatást. Elkerülendő a hosszú várakozást előzetes időpont egyeztetés a (+36 88) 510-030 telefonszámon lehetséges.

CIB Bank Zrt."

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 21. hétfő
Alajos, Leila
25. hét
Június 21.
A zene ünnepe
Június 21.
Jóga világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. június 20. 16:08