Így segít a CIB Bank az iszap-károsult lakáshiteleseken!

2010. október 19. 16:58

A CIB Bank kifejezett szándéka, hogy segítséget nyújtson a vörösiszap sújtotta térségben hitelekkel rendelkező károsult ügyfeleinek. Ezt szem előtt tartva a bank a rendkívüli helyzet feltérképezését követően az iszap-károsultak konkrét helyzetét könnyítő lehetőségeket és komplex megoldási csomagot alakít ki.

A CIB Bank közleménye:

"Bankunk határozottan állást foglal a tekintetben, hogy nem mond fel hitelszerződést sem a fedezetként bevont ingatlan megsemmisülése, sem károsodása okán, mert az a hiteltartozás azonnali visszafizetési kötelezettségével járna, az érintettek számára beláthatatlan és teljesíthetetlen következményekkel. Helyette az érintettek helyzetétől függően különböző megoldást biztosít lakossági és kisvállalkozói ügyfelek számára:

1) A kapcsolódó hitelügyletből fakadó teljes tartozás visszafizetésétől eltekintünk mindazon károsultak esetében, akiknek a katasztrófa miatt semmisült meg az ingatlanuk, vagy a helyreállítás során semmisítették meg az ingatlant, illetve azok esetében, akiknek a biztosító a katasztrófa miatt gazdasági totálkárosnak minősítette a személygépkocsiját.

2) 2 éves fizetési moratóriumot biztosítunk minden más, a vörösiszap sújtotta három érintett településen, Devecserben, Kolontáron és Somlóvásárhelyen élő magánszemélyek, vagy ott működő kisvállalkozások által, a katasztrófa bekövetkezése előtt igénybe vett finanszírozásra vonatkozóan. Ezt a könnyítést nem kizárólag az ingatlanfedezetes, azaz a jelzáloghitelekre, de bármely típusú, ingatlanfedezet nélküli finanszírozási konstrukcióra is alkalmazzuk, például személyi kölcsönre, hitelkártyákra, bevásárlókártyákra, sőt kiterjesztjük a személygépkocsi vásárláshoz kapcsolódó lízing-, illetve hitelügyletekre is.

Az intézkedési csomag kialakítása során elsődleges célunk volt, hogy könnyítést nyújtsunk ez elkövetkező 2 évre, amely alatt remélhetőleg valamennyi érintett család helyzete rendeződik. Ez idő alatt az adósoknak nem kell tőkét törleszteniük, kamatot vagy egyéb költséget sem számítunk fel, és a 2 év elteltével közösen tudjuk kialakítani a további feltételeket.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

3) A fentieken túl - hasonlóan az árvíz által legkritikusabban sújtott területeken tanúsított magatartásunkhoz - az ingatlanfedezetes hitelek esetén minden ügylet kapcsán lemondunk a bankra engedményezett vagyonbiztosítás biztosítási összegéről.

4) Az érintett ügyfelekkel - a még folyamatban lévő kárfelmérés végeredményének függvényében - egyedi tárgyalások során közösen, velük együttműködve kívánjuk megtalálni a legmegfelelőbb megoldást. A térségben működő ajkai bankfiókunkban várjuk az érintettek jelentkezését, ahol a vörösiszap sújtotta területek károsult hitelesei számára személyesen adunk tájékoztatást. Elkerülendő a hosszú várakozást előzetes időpont egyeztetés a (+36 88) 510-030 telefonszámon lehetséges.

CIB Bank Zrt."

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. június 27. 18:52
Egy online reklámkampány hatékonyságának kétharmada a kreatív anyag(ok)on múlik – vallja a Teads Stu...
Kiszámoló  |  2022. június 27. 13:56
Ezt is elértük, ma már 404,7 forintot kellett adni egy euróért. Ezek után izgatottan várjuk, hogy ho...
Holdblog  |  2022. június 26. 07:05
Remélem, előző videómban sikerült elmagyarázni, hogy miért kerültek az infláció megjelenésével ...
KonyhaKontrolling  |  2022. június 24. 07:10
A kriptopiac jelenlegi teljesítménye miatt a bejegyzés nem érkezik jó időben, de most jutottam oda,...
Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 27. hétfő
László
26. hét
Június 27.
Polgárőr nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?