9 °C Budapest

Így segít a CIB Bank az iszap-károsult lakáshiteleseken!

2010. október 19. 16:58

A CIB Bank kifejezett szándéka, hogy segítséget nyújtson a vörösiszap sújtotta térségben hitelekkel rendelkező károsult ügyfeleinek. Ezt szem előtt tartva a bank a rendkívüli helyzet feltérképezését követően az iszap-károsultak konkrét helyzetét könnyítő lehetőségeket és komplex megoldási csomagot alakít ki.

A CIB Bank közleménye:

"Bankunk határozottan állást foglal a tekintetben, hogy nem mond fel hitelszerződést sem a fedezetként bevont ingatlan megsemmisülése, sem károsodása okán, mert az a hiteltartozás azonnali visszafizetési kötelezettségével járna, az érintettek számára beláthatatlan és teljesíthetetlen következményekkel. Helyette az érintettek helyzetétől függően különböző megoldást biztosít lakossági és kisvállalkozói ügyfelek számára:

1) A kapcsolódó hitelügyletből fakadó teljes tartozás visszafizetésétől eltekintünk mindazon károsultak esetében, akiknek a katasztrófa miatt semmisült meg az ingatlanuk, vagy a helyreállítás során semmisítették meg az ingatlant, illetve azok esetében, akiknek a biztosító a katasztrófa miatt gazdasági totálkárosnak minősítette a személygépkocsiját.

2) 2 éves fizetési moratóriumot biztosítunk minden más, a vörösiszap sújtotta három érintett településen, Devecserben, Kolontáron és Somlóvásárhelyen élő magánszemélyek, vagy ott működő kisvállalkozások által, a katasztrófa bekövetkezése előtt igénybe vett finanszírozásra vonatkozóan. Ezt a könnyítést nem kizárólag az ingatlanfedezetes, azaz a jelzáloghitelekre, de bármely típusú, ingatlanfedezet nélküli finanszírozási konstrukcióra is alkalmazzuk, például személyi kölcsönre, hitelkártyákra, bevásárlókártyákra, sőt kiterjesztjük a személygépkocsi vásárláshoz kapcsolódó lízing-, illetve hitelügyletekre is.

Az intézkedési csomag kialakítása során elsődleges célunk volt, hogy könnyítést nyújtsunk ez elkövetkező 2 évre, amely alatt remélhetőleg valamennyi érintett család helyzete rendeződik. Ez idő alatt az adósoknak nem kell tőkét törleszteniük, kamatot vagy egyéb költséget sem számítunk fel, és a 2 év elteltével közösen tudjuk kialakítani a további feltételeket.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

3) A fentieken túl - hasonlóan az árvíz által legkritikusabban sújtott területeken tanúsított magatartásunkhoz - az ingatlanfedezetes hitelek esetén minden ügylet kapcsán lemondunk a bankra engedményezett vagyonbiztosítás biztosítási összegéről.

4) Az érintett ügyfelekkel - a még folyamatban lévő kárfelmérés végeredményének függvényében - egyedi tárgyalások során közösen, velük együttműködve kívánjuk megtalálni a legmegfelelőbb megoldást. A térségben működő ajkai bankfiókunkban várjuk az érintettek jelentkezését, ahol a vörösiszap sújtotta területek károsult hitelesei számára személyesen adunk tájékoztatást. Elkerülendő a hosszú várakozást előzetes időpont egyeztetés a (+36 88) 510-030 telefonszámon lehetséges.

CIB Bank Zrt."

PC BLOGGER & PODCASTER
Bankmonitor  |  2024. április 24. 07:30
Még mindig a változó kamatozású állampapírokkal érhető el a legmagasabb hozam a lakossági állampapír...
Holdblog  |  2024. április 24. 06:03
Megválasztása óta keveset beszélt Argentína új elnöke a dollárra való átállásról, pedig a lépésnek k...
MEDIA1  |  2024. április 23. 19:14
Vidus Gabriella, az RTL Magyarország vezérigazgatója a Siófokon jelenleg is zajló Digital-Media Hung...
Kiszámoló  |  2024. április 21. 14:10
A legfontosabb hír a héten az Izrael elleni, eddigi példanélküli támadás volt Irán területéről, aki...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm