15 °C Budapest

Rettegő kolontári devizahitelesek! Oda a fedezet, egy összegben kell kifizetni a tartozást

2010. október 11. 10:02

Az iszapkatasztrófában érintett településeken jelzáloghitellel rendelkező lakosok közül többen is arról panaszkodtak, hogy felszólítást kaptak a kölcsönt nyújtó pénzintézettől - tudta meg az MTI.

A levélben az áll, hogy mivel megsemmisült a fedezetként felajánlott ingatlan, a bank felmondhatja a jelzáloghitel szerződést, így viszont egy összegben esedékessé válik a teljes tartozás. Egyes adósokat más csapás is ért, volt aki a katasztrófa óta nem tudott munkába állni, elvesztette a munkahelyét.

A tározókhoz közel fekvő ingatlanokba a lakók nem akarnak visszamenni. Egy a veszélyzónából kiköltöltöztetett nő elmondta, hogy még 20 évig kellene fizetni havi 30 ezer forintjával a svájci frank alapú devizahitelét. Az érintett tulajdonosok nem tudják, hogy a katasztrófa után is törleszteniük kell-e a törlesztőrészleteket.

Egy másik megszólaló elmondta, hogy három éve építkezett és most majdnem minden odalett. A bankot és a biztosítót járják a feleségével, próbálnak intézkedni, de az ügyintézők sem tudnak még semmi biztosat mondani. Elképzelhető, hogy felmondják a hitelszerződésüket, a biztosító még csak a kárfelmérésnél tart.

A K&H Bank képviseletében elmondták, hogy a szakértők már vizsgálják a lehetőségeket, már a múlt héten elkezdődött a katasztrófahelyzet értékelése, minél gyorsabban igyekeznek megtalálni a megoldást, amiről tájékoztatni is fogják a közvéleményt.

Ma tudhatják meg a kitelepített lakosok, hogy mikor térhetnek vissza otthonaikba - közölte a veszprémi település polgármestere az ajkai sportcsarnokban elszállásolt emberek részvételével tartott lakossági fórumon. Tili Károly kijelentette, hogy hétfő estére készülnek el a települést védő gáttal, amely egy esetleges újbóli vörösiszap-lavinától mentené meg a kis települést. A védelmi bizottság a munkálatok előrehaladásának ismeretében dönt arról, hogy a falut elhagyó 715 ember mikor térhet vissza üresen hagyott otthonaiba.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Épül az új gát (Forrás: Index)

Devecserben szintén lakossági fórumot tartottak a kisváros polgármesterének részvételével. A polgármester elmondta: a település zárásának feloldásáról is ma tárgyal a védelmi bizottság.

 

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. március 24. 18:33
A Google szerint a PestiSrácok szerződést szegett azzal, hogy megkerülve a YouTube szabályait a néhá...
Kiszámoló  |  2023. március 24. 17:08
Kovács Tamás Egy névtelenséget kérő Wise alkalmazott küldte ezt a levelet a blogban is említett fize...
Buxelliott  |  2023. március 24. 15:56
Feljöttünk várakozás szerint az ellenálláshoz, ahonnan lefordul a piac. A folytásra még mindkét lehe...
MNB Intézet  |  2023. március 24. 11:44
Az SVB esete ismét rávilágít arra, hogy a bankok megmentése ellentmondásos kormányzati döntés lehet,...
Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 24. péntek
Gábor, Karina
12. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?