14 °C Budapest

Rettegő kolontári devizahitelesek! Oda a fedezet, egy összegben kell kifizetni a tartozást

2010. október 11. 10:02

Az iszapkatasztrófában érintett településeken jelzáloghitellel rendelkező lakosok közül többen is arról panaszkodtak, hogy felszólítást kaptak a kölcsönt nyújtó pénzintézettől - tudta meg az MTI.

A levélben az áll, hogy mivel megsemmisült a fedezetként felajánlott ingatlan, a bank felmondhatja a jelzáloghitel szerződést, így viszont egy összegben esedékessé válik a teljes tartozás. Egyes adósokat más csapás is ért, volt aki a katasztrófa óta nem tudott munkába állni, elvesztette a munkahelyét.

A tározókhoz közel fekvő ingatlanokba a lakók nem akarnak visszamenni. Egy a veszélyzónából kiköltöltöztetett nő elmondta, hogy még 20 évig kellene fizetni havi 30 ezer forintjával a svájci frank alapú devizahitelét. Az érintett tulajdonosok nem tudják, hogy a katasztrófa után is törleszteniük kell-e a törlesztőrészleteket.

Egy másik megszólaló elmondta, hogy három éve építkezett és most majdnem minden odalett. A bankot és a biztosítót járják a feleségével, próbálnak intézkedni, de az ügyintézők sem tudnak még semmi biztosat mondani. Elképzelhető, hogy felmondják a hitelszerződésüket, a biztosító még csak a kárfelmérésnél tart.

A K&H Bank képviseletében elmondták, hogy a szakértők már vizsgálják a lehetőségeket, már a múlt héten elkezdődött a katasztrófahelyzet értékelése, minél gyorsabban igyekeznek megtalálni a megoldást, amiről tájékoztatni is fogják a közvéleményt.

Ma tudhatják meg a kitelepített lakosok, hogy mikor térhetnek vissza otthonaikba - közölte a veszprémi település polgármestere az ajkai sportcsarnokban elszállásolt emberek részvételével tartott lakossági fórumon. Tili Károly kijelentette, hogy hétfő estére készülnek el a települést védő gáttal, amely egy esetleges újbóli vörösiszap-lavinától mentené meg a kis települést. A védelmi bizottság a munkálatok előrehaladásának ismeretében dönt arról, hogy a falut elhagyó 715 ember mikor térhet vissza üresen hagyott otthonaiba.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Épül az új gát (Forrás: Index)

Devecserben szintén lakossági fórumot tartottak a kisváros polgármesterének részvételével. A polgármester elmondta: a település zárásának feloldásáról is ma tárgyal a védelmi bizottság.

 

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. október 4. 14:37
Egy intézkedés következtében 6 településen válik elérhetetlenné a nemrég a 4iG által felvásárolt szo...
Bankmonitor  |  2022. október 4. 11:05
Ha mérsékelten is, de már látszik a hevesen emelked hitelkamatok hatása a hitelpiaci keresleten. Enn...
Kiszámoló  |  2022. október 4. 10:59
Ha rendelni akarsz valamit az Aliexpressrl és valamiért európai raktárból szeretnéd megvenni, példáu...
Holdblog  |  2022. október 4. 05:01
A geopolitikai fordulatok viharaiban szinte már megfeledkeztünk arról, hogy alig több mint egy éve m...
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 4. kedd
Ferenc
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?