24 °C Budapest

Türelmi időt kaptak az Erste iszaphitelesei!

2010. október 13. 14:02

Hat hónapig nem kell sem tőkét, sem kamatot fizetni Mint arról a Pénzcentrum.hu korábban beszámolt, olyan hírek kaptak szárnyra az iszapkatasztrófában érintett településekről, hogy a tragédiában érintett lakáshitelesek felszólító levelet kaptak a bankoktól. Ezzel kapcsolatban az OTP Bank már közleményben tudatta az álláspontját, az Erste Bank képviseletében pedig Sztanó Imre, a pénzintézet Lakossági Üzletágért felelős vezérigazgató-helyettese nyilatkozott az InfoRádiónak.

Arra a kérdésre, hogy kaptak-e fizetési felszólítást az Erste Bank érintett ügyfelei, Sztanó Imre elmondta, hogy erről szó sincs, éppen az ellenkezőjéről döntött a hitelintézet.


Sztanó Imre

"Figyelembe véve, hogy hány ügyfelünk került az adott településeken nehéz helyzetbe, olyan döntést hoztunk, hogy az érintett ügyfelek esetében egy 6 hónapos fizetési moratórium lehetőségét ajánljuk fel. Ezen időszak alatt a hitellel rendelkező ügyfeleiknek sem a tőkét, sem kamatot nem kell fizetni.

Ez az ajánlat független attól, hogy valaki késedelem nélkül törlesztett, vagy volt hátraléka a tragédiát megelőző időszakban. Mindenki számára elérhető lesz ez a lehetőség, akinek az ingatlanfedezete ezeken a településeken helyezkedik el.

A hat hónapos időszak lehetőséget nyújt arra, hogy a bank felmérje, hogy melyik ingatlan milyen mértékben károsult. A következő hat hónapban egyedi konstrukciókat dolgozunk ki az ügyfelek számára.

Bankunk méltányosan akar eljárni azokkal az ügyfelekkel, akikkel ez a sajnálatos esemény megtörtént, a fizetési moratórium alatt minden érintett ingatlan állapotát fel fogjuk mérni" - mondta Sztanó Imre.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Hogy hány ingatlanfedezet található az érintett településeken, arra vonatkozóan van ugyan statisztikája az Erste Banknak, de mivel nem lehet bejutni a területre, ezért nem tudják megmondani, hogy ezek hány százaléka lehet érintett a katasztrófában.

Az Erste Bank csatlakozik a SuperShop programhoz

Itt az Erste SuperShop Bankkártya és Hitelkártya

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 26. 08:57
A csatorna szerint egy gyakornok betanítása közben porszem került a gépezetbe, ez volt az oka annak,...
Holdblog  |  2022. május 26. 05:00
Túlnőtte magát a koronavírus-járvány alatti keresletfelfutás idején az Amazon. Az online kiskeresked...
Kasza Elliott-tal  |  2022. május 24. 20:35
Vettem ma Metát (FB) 180 dollárért, már egy ideje kinéztem magamnak. Tartani nem szeretném sokáig, s...
Kiszámoló  |  2022. május 23. 16:01
Nemcsak a tőzsdén alakult ki kisebb pánik az árfolyamok esése miatt, a kriptopénzek rajongói is nehé...
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?