29 °C Budapest

Hány frankhiteles vette be eddig a forintra váltós dumát?

Pénzcentrum
2010. július 28. 05:20

Az elmúlt napokban sorra érkeztek a bankoktól a frankhitelesek terheinek csökkentésére irányuló intézkedésekről szóló közlemények. Az egyik pénzintézetnél árfolyamkedvezményben részesülhetnek az adósok, máshol a hitel kiváltása esetén nem számítanak fel díjat. De ki az a frankhiteles, aki kettessel kezdődő frank árfolyamnál kiváltja a korábban átlagosan 160-as árfolyam mellett felvett hitelét? Utánajártunk. A bankok válaszaiból kiderült, hogy a frankhitelesek többsége nem őrült meg akár 30-40%-os árfolyamveszteséget realizálni, szinte kivétel nélkül minden bank adósait a kivárás jellemzi.

A Pénzcentrum.hu arra volt kíváncsi, hogy az év első hat hónapjában hány frankhiteles ügyfél döntött úgy, hogy forintra, vagy euróra váltja a meglévő hitelét, illetve hány euróhiteles döntött a forinthitelre váltás mellett?

A K&H Bank immár második hónapja egy olyan könnyítést kínál az ügyfeleinek, hogy amíg a svájci frank és forint keresztárfolyam tartósan nem csökken 175 forint alá, addig a svájci frank alapú jelzáloghitelek forintra váltását az MNB középárfolyamán biztosítják. A K&H Bank ezt a döntést annak érdekében hozta meg, hogy elkerüljék, hogy a közeljövőben is várhatóan magas munkanélküliség és az árfolyamhatás a meglévő devizahitelek esetében együttesen okozzon nehézséget a törlesztőknek. Vannak ügyfelek, akik már ez alapján kérték a hitelük átalakítását, mindazonáltal korábban elenyésző volt a forintra váltások száma.

Meghalt a frankhiteles! Adósságot örökölnek tőle, pedig volt életbiztosítása

A Budapest Banknál a Pénzcentrumnak elmondták: az ügyfelek nem váltották át a svájci frank alapú hiteleiket, és az első félévben a svájci frank alapú hitelek kiváltása euró- vagy forintalapú Adósságrendező hitellel sem volt jellemző.

30 ezer frankhitelest érint az augusztusi kamatcsökkentés

Harnos András, az Aegon Hitel Zrt. vezérigazgatója is megerősítette lapunknak, hogy náluk sem volt ilyen irányú igény az ügyfelek részéről.

Katasztrófa! Továbbra sem fél a magyar lakástulajdonos

Kozák Judit, az Allianz Bank vezérigazgatója szerint egyáltalán nem jellemző az átváltás, csupán néhány (egy-két) esetben történt, hogy deviza alapú hitellel rendelkező ügyfelük a kölcsön devizanemét forintra kívánta váltani.

Már az Allianznál sincs több euróhitel

Az OTP Bank is elenyésző számú hitelkiváltással szembesült az elmúlt időszakban, mind CHF mind EUR tekintetében.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Csatlakozott az OTP a TARGET2-höz

A megadott időintervallumban a Sopron Banknál csupán néhány deviza hitel átváltását kezdeményezték ügyfelek.

Új szlogennel üzent hadat a nagyoknak a feltörekvő bank

UniCredit és a Volksbank közlése szerint az elmúlt fél évben nem volt jellemző ügyféligény a devizaalapú hitelek forintra történő váltása.

Frankhitelek: könnyít az UniCredit is

Konkrét számokról egyedül a CIB Bank számolt be, ők az elmúlt hat hónapban mintegy 500 ingatlanfedezetes hitelnél végeztek el olyan típusú átstrukturálást, amely a devizanem átváltására vonatkozott.

Banki svájci frank hitelek (2004-2010) - az utolsó mohikán is megadta magát

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 22. kedd
Paulina
25. hét
EZT OLVASTAD MÁR?