28 °C Budapest

Így juthat hamarabb a pénzéhez egy nyugdíjas

2010. július 20. 04:44

Rendőrök vitték el azt a fenyegetőző nyugdíjast Mágocson, aki fel akarta gyújtani a helyi postahivatalt, mivel állítása szerint túl későn kapja a nyugdíját. Az indulatos állampolgár vélhetően nem volt teljesen tisztában a lehetőségeivel, ezért döntött a bosszú mellett. Nem árt tudni, hogy aki nyit egy lakossági folyószámlát és arra kéri az ellátását, az napokkal előbb juthat a pénzéhez, mint aki a postásra vár!

A férfi először csak fenyegetőzött a postahivatal dolgozóival, majd megjelent egy flakon benzinnel, gyufával, és egy furkósbottal. Szerencsétlenség csak azért nem történt, mert az egyik postás észrevette, hogy a nyugdíjas nem tréfál, úgyhogy rávetette magát, kicsavarta a kezéből a dolgokat, majd kihívta a rendőröket. A nyugdíjas ellen közveszélyokozás miatt indult eljárás az illetékes rendőrkapitányságon.

Hogyan juthat hamarabb a pénzéhez egy nyugdíjas?

Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság közzétette a nyugdíjak folyósításáról szóló tájékoztatóját. A korábbi tervekkel ellentétben - melyek szerint a hónap 15. napjára tolták volna ki az ellátások folyósítását - maradt a korábbi utalási rend, vagyis a nyugdíjakat legkésőbb 12-éig jóváírják a jogosultak bankszámláján. A tavalyi gyakorlathoz hasonlóan decemberben már a hónap harmadik napján megérkezhet a pénz.

Rokkantnyugdíjas magyar celeb: leszázalékolva dönti a rekordokat Kattints!

Ha a nyugdíjat postai úton kézbesítik, akkor a nyugdíjas az úgynevezett postai kifizetési naptárban - amelyet a Magyar Posta Zrt. juttat el a tárgyévet megelőzően az érintettnek - meghatározott napon jut hozzá az ellátásához (viszi ki a postás). Hazánkban a 3 millió nyugdíjas 56%-a még mindig a postást várja, a jogosultak 44%-a kéri átutalással az ellátása folyósítását.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Ha a nyugdíjas pénzintézetnél vezetett számlára kérte az ellátást, akkor:

A nyugellátás kifizetése havonta a tárgyhónapra történik, legkorábban attól a naptól kezdve, amelytől azt határozattal megállapították a jogosultság megszűnésének (megszüntetésének) napjáig, de legfeljebb a jogosult elhalálozásának a napját magában foglaló naptári hónap utolsó napjáig.

HR BLOGGER
perfekt  |  2022.08.10 09:19
A jogi személy döntéshozó szerve az átalakulásról jellemzően két alkalommal határoz. Ha a tagok az á...
vezetoi-coaching  |  2022.08.09 19:23
A spirál dinamika egy világszellem magyarázat a sok közül. Ragadós, ha egyszer megismered - hasonlóa...
laskainelli  |  2022.08.09 14:07
Gyakran akkor érkeznek hozzám a párok, amikor már van valakinek külső kapcsolata, vagy legalábbis eg...
hrdoktor  |  2022.08.08 06:08
A termelékenységet és a fluktuációt is erősen befolyásolja, hogy egy munkahelyen milyen a kollégák v...
coachco  |  2022.08.05 21:47
Napok óta foglalkoztat a gondolat, hogy ha el kellene képzelni a jövőt, akkor hol és hogyan képzelné...
Ez lenne a megoldás a magyarok borzasztó egészségi állapotára? Kevesen ismerik ezt a trükköt

A kutatók szerint az egyik ok, amiért az adakozás javíthatja a fizikai egészséget az az, hogy segít csökkenteni a stresszt és a feszültséget.

Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Csendes gyilkos pusztítja tömegével a magyarokat: sok apróságon múlhat, megúszod-e

A magyar felnőttek mintegy 60 százaléka fél attól, hogy élete során rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak nála.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 10. szerda
Lőrinc
32. hét
Augusztus 10.
Lusta nap
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. augusztus 10. 11:21