25 °C Budapest

Így juthat hamarabb a pénzéhez egy nyugdíjas

2010. július 20. 04:44

Rendőrök vitték el azt a fenyegetőző nyugdíjast Mágocson, aki fel akarta gyújtani a helyi postahivatalt, mivel állítása szerint túl későn kapja a nyugdíját. Az indulatos állampolgár vélhetően nem volt teljesen tisztában a lehetőségeivel, ezért döntött a bosszú mellett. Nem árt tudni, hogy aki nyit egy lakossági folyószámlát és arra kéri az ellátását, az napokkal előbb juthat a pénzéhez, mint aki a postásra vár!

A férfi először csak fenyegetőzött a postahivatal dolgozóival, majd megjelent egy flakon benzinnel, gyufával, és egy furkósbottal. Szerencsétlenség csak azért nem történt, mert az egyik postás észrevette, hogy a nyugdíjas nem tréfál, úgyhogy rávetette magát, kicsavarta a kezéből a dolgokat, majd kihívta a rendőröket. A nyugdíjas ellen közveszélyokozás miatt indult eljárás az illetékes rendőrkapitányságon.

Hogyan juthat hamarabb a pénzéhez egy nyugdíjas?

Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság közzétette a nyugdíjak folyósításáról szóló tájékoztatóját. A korábbi tervekkel ellentétben - melyek szerint a hónap 15. napjára tolták volna ki az ellátások folyósítását - maradt a korábbi utalási rend, vagyis a nyugdíjakat legkésőbb 12-éig jóváírják a jogosultak bankszámláján. A tavalyi gyakorlathoz hasonlóan decemberben már a hónap harmadik napján megérkezhet a pénz.

Rokkantnyugdíjas magyar celeb: leszázalékolva dönti a rekordokat Kattints!

Ha a nyugdíjat postai úton kézbesítik, akkor a nyugdíjas az úgynevezett postai kifizetési naptárban - amelyet a Magyar Posta Zrt. juttat el a tárgyévet megelőzően az érintettnek - meghatározott napon jut hozzá az ellátásához (viszi ki a postás). Hazánkban a 3 millió nyugdíjas 56%-a még mindig a postást várja, a jogosultak 44%-a kéri átutalással az ellátása folyósítását.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Ha a nyugdíjas pénzintézetnél vezetett számlára kérte az ellátást, akkor:

A nyugellátás kifizetése havonta a tárgyhónapra történik, legkorábban attól a naptól kezdve, amelytől azt határozattal megállapították a jogosultság megszűnésének (megszüntetésének) napjáig, de legfeljebb a jogosult elhalálozásának a napját magában foglaló naptári hónap utolsó napjáig.

HR BLOGGER
perfekt  |  2021.07.21 15:24
Értékhelyesbítés elszámolása A saját tőke rendezésének ez a módja akkor jöhet szóba, ha a vállalkoz...
kovacstunde  |  2021.07.21 14:55
  Optimista, derűlátó ember vagyok, de mint mindenkit az életem során engem is értek veszteségek. H...
hrdoktor  |  2021.07.19 06:57
A körömgomba nem múlik el magától, mindenképpen kezelni kell a felnőtt lakosság 20-40 százalékát éri...
hrbonbon  |  2021.07.15 11:46
Elmúlt héten zajlott az AIMS International EMEA régiójának online konferenciája. Az AIMS független H...
vezetoi-coaching  |  2021.07.11 01:50
Érdekes kiragadott kinyomtatott könyvekre vonatkozó statisztikai adatok… Egy könyves csoportban idé...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. július 26. hétfő
Anna, Anikó
30. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. július 25. 14:35