Bankot robbantottak a befektetők

Pénzcentrum
2006. szeptember 29. 12:00

Az augusztusi akciórohamban a bankok kedvezőbbnél kedvezőbb konstrukciókkal árasztották el a kamatadó elöl menekülő ügyfeleket. A várt robbanás nem is maradt el betét fronton sem. Öntötték pénzta befektetők a lekötött betétekbe jelentősen felduzzasztva ezzel a bankok állományát.

A háztartási szektor 2 éven túli lejáratra lekötött betéteinek átlagos kamatlába a kamatadó szeptemberi bevezetését megelőző kamatakciók következtében jelentősen, több mint 3 százalékponttal emelkedett, míg a látra szóló betétek átlagos kamatlába csökkent. A háztartások euróban denominált éven belüli lejáratra lekötött betéteinek kamatlába augusztusban gyorsuló ütemben növekedett - áll az MNB jelentésében.

A látra szóló betétek átlagkamatlába 2006. augusztusban 38 bázisponttal 2,35%-ra csökkent. Az éven belüli lejáratra lekötött betétek átlagkamatlába 86 bázisponttal 6,51%-ra; az éven túli, legfeljebb 2 éves lejáratra lekötött betétek átlagos kamatlába 47 bázisponttal 7,36%-ra; a két éven túli lejáratra lekötött betétek átlagos kamatlába pedig 341 bázisponttal 7,24%-ra emelkedett. A háztartási betétek átlagos kamatlábának növekedését a kamatadó szeptemberi bevezetését megelőző betétakciók okozták. A lekötött betétek új szerződéseinek értéke augusztusban 1461,8 milliárd forintot tett ki, amely 768,7 milliárd forinttal magasabb az előző havi értéknél.


A háztartások éven belüli lekötésű eurobetéteinek átlagos kamatlába 48 bázisponttal 2,77%-ra emelkedett; a látra szóló és folyószámlabetéteké pedig 3 bázisponttal 0,73%-ra módosult. Az éven belüli lejáratra lekötött betétek új szerződéseinek értéke 82,8 milliárd forinttal 164,5 milliárd forintra emelkedett.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)


KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 9. 16:07