Bankot robbantottak a befektetők

Pénzcentrum
2006. szeptember 29. 12:00

Az augusztusi akciórohamban a bankok kedvezőbbnél kedvezőbb konstrukciókkal árasztották el a kamatadó elöl menekülő ügyfeleket. A várt robbanás nem is maradt el betét fronton sem. Öntötték pénzta befektetők a lekötött betétekbe jelentősen felduzzasztva ezzel a bankok állományát.

A háztartási szektor 2 éven túli lejáratra lekötött betéteinek átlagos kamatlába a kamatadó szeptemberi bevezetését megelőző kamatakciók következtében jelentősen, több mint 3 százalékponttal emelkedett, míg a látra szóló betétek átlagos kamatlába csökkent. A háztartások euróban denominált éven belüli lejáratra lekötött betéteinek kamatlába augusztusban gyorsuló ütemben növekedett - áll az MNB jelentésében.

A látra szóló betétek átlagkamatlába 2006. augusztusban 38 bázisponttal 2,35%-ra csökkent. Az éven belüli lejáratra lekötött betétek átlagkamatlába 86 bázisponttal 6,51%-ra; az éven túli, legfeljebb 2 éves lejáratra lekötött betétek átlagos kamatlába 47 bázisponttal 7,36%-ra; a két éven túli lejáratra lekötött betétek átlagos kamatlába pedig 341 bázisponttal 7,24%-ra emelkedett. A háztartási betétek átlagos kamatlábának növekedését a kamatadó szeptemberi bevezetését megelőző betétakciók okozták. A lekötött betétek új szerződéseinek értéke augusztusban 1461,8 milliárd forintot tett ki, amely 768,7 milliárd forinttal magasabb az előző havi értéknél.


A háztartások éven belüli lekötésű eurobetéteinek átlagos kamatlába 48 bázisponttal 2,77%-ra emelkedett; a látra szóló és folyószámlabetéteké pedig 3 bázisponttal 0,73%-ra módosult. Az éven belüli lejáratra lekötött betétek új szerződéseinek értéke 82,8 milliárd forinttal 164,5 milliárd forintra emelkedett.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 45 318 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,6 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 45 639 forintos törlesztőt (THM 13,95%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)


PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. október 2. 22:36
A 444 információi szerint hozzávetlegesen 3 milliárd forintba kerül az államnak, hogy átveszi a korm...
Bankmonitor  |  2022. október 2. 12:30
A befektetések és megtakarítások piacán is fontos hírek és újdonságok láttak napvilágot a héten. A B...
Holdblog  |  2022. október 2. 07:00
Archívumunkból (2020) Magyarországon a rendszerváltás utáni években kiépült egy hazai tulajdonb...
Kasza Elliott-tal  |  2022. szeptember 30. 22:01
Adtam és vettem is, és osztalékemelések is voltak, de alapveten most pénzt gyjtök a késbbi vásárláso...
Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 3. hétfő
Helga
40. hét
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?