Nagyot hajráztak a befektetők

Pénzcentrum
2006. augusztus 28. 15:28

A kamatadó bevezetése előtti utolsó hajrában hatalmas érdeklődés kísérte a HVB Hozamhajrá Tőkegarantált Alap jegyzését. A szokatlanul rövid, alig kéthetes jegyzési időszakban a bank minden várakozást felülmúlóan több mint 9,7 milliárd forint befektetett összeget könyvelhetett el.


A 9,7 milliárd forint értékű jegyzés mindenképp egyedülálló, hiszen lényegesen nagyobb összegű befektetés gyűlt össze a Hozamhajrá Alap kéthetes jegyzési időtartama alatt, mint amelyet az eddigi Triatlon sorozatban egy-egy négyhetes jegyzésen sikerült elérni. A kiemelkedő siker titka, hogy a HVB Hozamhajrá Tőkegarantált Alap, a HVB Bank és a Pioneer Alapkezelő kamatadómentes befektetési alapja hosszú távra, 3,5 évre mentesít az új adónem fizetése alól. A HVB Hozamhajrá a jól ismert és töretlen sikerű Triatlon alapcsalád hagyományait követő konstrukció. A HVB Bank és a Pioneer Alapkezelő azért hozta létre új Tőkegarantált Alapját, hogy a befektetők a kamatadó hatályba lépése előtti utolsó hajrában, még szeptember előtt kamatadómentes befektetésben helyezhessék el pénzüket.

A HVB Hozamhajrá Tőkegarantált Alapot 2006. augusztus 14. és 25. között már 10.000 forinttól jegyezhették a befektetők a bank fiókjaiban. Az alapban elődeihez hasonlóan három eltérő piaci kockázatú portfólió versenyez egymással, amelyekben eltérő súllyal szerepelnek a magyar pénzpiaci, nemzetközi részvénypiaci, valamint a japán és EU ingatlanpiaci befektetések. A speciális hozamoptimalizáló számítási modell, a "legjobb útvonal" alkalmazásának köszönhetően a befektetőnek nem kell a különböző portfóliók közül választaniuk: a futamidő lejártával a negyedévente rögzített legjobb hozamok átlagát kapják meg.

A Hozamhajrá különlegessége, hogy hozzáférést biztosít a feltörekvő CEER-országok (Central-Eastern Europe and Russia azaz Közép-Kelet Európa és Oroszország) részvénypiacaihoz. A befektetési alap egyedülálló módon versenyezteti a CEER-régió dinamikusan fejlődő piacait a stabil, fejlett gazdaságokat képviselő G3 régió részvénypiacait (Amerikai Egyesült Államok, Japán, Európai Unió).
A HVB Hozamhajrá alapkezelője, a Pioneer Alapkezelő (korábbi nevén CA IB) a világ egyik legnagyobb vagyonkezelő csoportja, a Pioneer Investments tagja. Az 1928-ra visszanyúló befektetési hagyománnyal rendelkező nemzetközi csoport 46,2 ezer milliárd forint összértékű vagyont kezel. A Csoport által kínált nemzetközi alapok már Magyarországon is elérhetők a HVB Bank fiókjaiban.

Azok sem késtek el pénzük kamatadómentes befektetésével, akik nem tudták megtakarításaikat a Hozamhajrá Tőkegarantált Alapban elhelyezni, hiszen szeptember 1. előtt a HVB Banknál számos számos kedvezményes konstrukció választható még. A Bank által forgalmazott nyíltvégű Pioneer valamint CA befektetési alapokkal szintén hosszú távra biztosítható az új adónem elkerülése. Ezen kívül továbbra is elérhető a HVB Bank Akciós Betétje, amely két hónapos lekötésre kiemelkedő, évi 8%-os kamatot biztosít, valamint a HVB 2 éves futamidejű lekötött betéte 7,245% kamattal.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A többféle befektetési forma közül minden élethelyzetre, megtakarítási összegre található kamatadómentes megoldás. A HVB Bank munkatársai minden érdeklődőnek szívesen adnak személyes tájékoztatást a bankfiókokban, hogy kiválaszthassák a számunkra leginkább megfelelő befektetési lehetőséget.

PC BLOGGER & PODCASTER
Kasza Elliott-tal  |  2024. március 28. 19:32
Nem értem a LEG mozgását. 2021 közepe óta esik az árfolyama, akkor 59,16 USD volt az ATH, most éppen...
MEDIA1  |  2024. március 28. 13:01
Az állami televízió zenés-ifjúsági csatornája fiatalok igényeire szabott, aktuális témákat ígér.
Bankmonitor  |  2024. március 28. 11:47
A CSOK Plusznál – ahogy azt a korábbi lakástámogatási elemeknél már megszokhattuk – szám...
MNB Intézet  |  2024. március 28. 10:14
A szabadkereskedelmi konszenzus évtizedeiben a főáramú közgazdaságtan az állami beavatkozás és prote...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm