3 °C Budapest

Nagyot hajráztak a befektetők

Pénzcentrum
2006. augusztus 28. 15:28

A kamatadó bevezetése előtti utolsó hajrában hatalmas érdeklődés kísérte a HVB Hozamhajrá Tőkegarantált Alap jegyzését. A szokatlanul rövid, alig kéthetes jegyzési időszakban a bank minden várakozást felülmúlóan több mint 9,7 milliárd forint befektetett összeget könyvelhetett el.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.


A 9,7 milliárd forint értékű jegyzés mindenképp egyedülálló, hiszen lényegesen nagyobb összegű befektetés gyűlt össze a Hozamhajrá Alap kéthetes jegyzési időtartama alatt, mint amelyet az eddigi Triatlon sorozatban egy-egy négyhetes jegyzésen sikerült elérni. A kiemelkedő siker titka, hogy a HVB Hozamhajrá Tőkegarantált Alap, a HVB Bank és a Pioneer Alapkezelő kamatadómentes befektetési alapja hosszú távra, 3,5 évre mentesít az új adónem fizetése alól. A HVB Hozamhajrá a jól ismert és töretlen sikerű Triatlon alapcsalád hagyományait követő konstrukció. A HVB Bank és a Pioneer Alapkezelő azért hozta létre új Tőkegarantált Alapját, hogy a befektetők a kamatadó hatályba lépése előtti utolsó hajrában, még szeptember előtt kamatadómentes befektetésben helyezhessék el pénzüket.

A HVB Hozamhajrá Tőkegarantált Alapot 2006. augusztus 14. és 25. között már 10.000 forinttól jegyezhették a befektetők a bank fiókjaiban. Az alapban elődeihez hasonlóan három eltérő piaci kockázatú portfólió versenyez egymással, amelyekben eltérő súllyal szerepelnek a magyar pénzpiaci, nemzetközi részvénypiaci, valamint a japán és EU ingatlanpiaci befektetések. A speciális hozamoptimalizáló számítási modell, a "legjobb útvonal" alkalmazásának köszönhetően a befektetőnek nem kell a különböző portfóliók közül választaniuk: a futamidő lejártával a negyedévente rögzített legjobb hozamok átlagát kapják meg.

A Hozamhajrá különlegessége, hogy hozzáférést biztosít a feltörekvő CEER-országok (Central-Eastern Europe and Russia azaz Közép-Kelet Európa és Oroszország) részvénypiacaihoz. A befektetési alap egyedülálló módon versenyezteti a CEER-régió dinamikusan fejlődő piacait a stabil, fejlett gazdaságokat képviselő G3 régió részvénypiacait (Amerikai Egyesült Államok, Japán, Európai Unió).
A HVB Hozamhajrá alapkezelője, a Pioneer Alapkezelő (korábbi nevén CA IB) a világ egyik legnagyobb vagyonkezelő csoportja, a Pioneer Investments tagja. Az 1928-ra visszanyúló befektetési hagyománnyal rendelkező nemzetközi csoport 46,2 ezer milliárd forint összértékű vagyont kezel. A Csoport által kínált nemzetközi alapok már Magyarországon is elérhetők a HVB Bank fiókjaiban.

Azok sem késtek el pénzük kamatadómentes befektetésével, akik nem tudták megtakarításaikat a Hozamhajrá Tőkegarantált Alapban elhelyezni, hiszen szeptember 1. előtt a HVB Banknál számos számos kedvezményes konstrukció választható még. A Bank által forgalmazott nyíltvégű Pioneer valamint CA befektetési alapokkal szintén hosszú távra biztosítható az új adónem elkerülése. Ezen kívül továbbra is elérhető a HVB Bank Akciós Betétje, amely két hónapos lekötésre kiemelkedő, évi 8%-os kamatot biztosít, valamint a HVB 2 éves futamidejű lekötött betéte 7,245% kamattal.

A többféle befektetési forma közül minden élethelyzetre, megtakarítási összegre található kamatadómentes megoldás. A HVB Bank munkatársai minden érdeklődőnek szívesen adnak személyes tájékoztatást a bankfiókokban, hogy kiválaszthassák a számunkra leginkább megfelelő befektetési lehetőséget.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 30. kedd
András, Andor
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. november 30. 14:35