1 °C Budapest

Tombol a kamatadó-láz, a bankok meghosszabított nyitvatartással várják a lekötni vágyókat

Pénzcentrum
2006. augusztus 31. 10:30

A kamatadó szeptember elsejei bevezetése miatt az elmúlt hónapokban komolyabb tőkeátcsoportosítás ment végbe a magyar piacon. A bankok óriási érdeklődésről számoltak be, ezért jó néhányan, többek között a Budapest Bank, az Esrte és a CIB is meghosszabított nyitvatartással, ma hat óráig várja ügyfeleit - írja a Világgazdaság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A kamatadó szeptember elsejei bevezetése miatt az elmúlt hónapokban komolyabb tőkeátcsoportosítás ment végbe a magyar piacon. A bankok óriási érdeklődésről számoltak be, ezért jónéhányan, többek között a Budapest Bank, az Erste és a CIB is meghosszabított nyitvatartással, ma hat óráig várja ügyfeleit.

Augusztus második felében számottevően megnőtt az érdeklődés a befektetési alapok és a ingatlanalapok, mint a kamatadó elkerülésének lehetséges módozatai iránt, amelyek összesen 255 milliárd forint tőkebeáramlást könyvelhettek el. A júniusi-júliusi csökkenő tendenciával szemben az augusztusi adatok újra jelentős mértékű, 100 milliárdos nagyságrendű növekedést mutatnak majd a lakossági betétállományban.

A bankok elsősorban a hosszú távú, éven túli lejáratú megtakarításokra próbálnak koncentrálni, bár a jegybank adatai szerint jelenleg a lakossági betétállomány viszonylag kis része, mindössze négy százaléka van ilyen konstrukcióban lekötve. A jegybank várhatóan a hosszútávra lekötött lakossági betétek átlagkamatainak jelentős augusztusi emelkedéséről is beszámol majd.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 6. hétfő
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?