1 °C Budapest

Hol érdemes pénzt lekötni? - Körül kell nézni!

Pénzcentrum
2006. szeptember 27. 08:00

Kezdjük kevés pénzzel! Szokásos havi lekötött betét körképünkben ismét teszünk egy piaci körsétát és megnézzük, hol éri meg leginkább lekötni pénzünket. Ne feledjük, hogy a most kezdett lekötések hozama már kamatadó-köteles, az összeállítás pedig minden esetben az adózás előtti, bruttó rátákat tartalmazza. Lássuk, kik akarják leginkább a pénzünket!

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Június vége óta 175 bázisponttal emelkedett a hazai irányadó kamatláb, mely a lekötött betétek piacán is éreztette hatását. Körképünk előző felvonása óta kétszer 50 bázispontot emelt a jegybank, melyek közül a második lépés még nem épült be az ajánlatokba, és egyes szakértők szerint nem is egyhamar fog.

Az összehasonlíthatóság kedvéért újra a következő összegeket vizsgáltuk: 800 ezer Ft, 3 millió és 8 millió Ft, melyeket 1, 3, 6, illetve 12 hónapra igyekszünk minél jobb kamat mellett lekötni.

A hazai bankok kínálatának elemzésekor a következő ajánlatokat hasonlítjuk össze: OTP, K&H, MKB, CIB, Budapest Bank, Erste Bank, HVB és IEB.

A kamatok minden esetben a 365 napos évvel számított EBKM-et jelölik. Az összeállítás elkészítésekor továbbra sem vesszük figyelembe a kezelési költségeket, ezek ugyanis nem magához a lekötéshez, hanem a bankszámlához kötődnek. Minden esetben a bruttó, kamatadó előtti értékeket vettük figyelembe. (Az adatok forrását a bankok honlapjai képezik, az adatgyűjtés szeptember 26-án történt.)

A 800 ezer forintos mezőny legjobb ajánlatait a következő táblázat összegzi:

ELINDULT A TURMIX, A PÉNZCENTRUM HETI HÍRLEVELE!

Ha a napi hírzaj nélkül szeretnéd olvasni a Pénzcentrum legjobb anyagait, IRATKOZZ FEL HETI HÍRVELEÜNKRE, A TURMIXRA. A legizgalmasabb sztorijaink, heti egyszer, egyenesen a postaládádba.


Milliókért sem adnak többet?

Továbbra is igaz, hogy a magasabb, 3 milliós összeg elhelyezésével alig járunk jobban, mint az előző esetben, a kamatkülönbség a két szegmens között elenyésző.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 6. hétfő
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?