0 °C Budapest

Fejvesztve menekülnek az adó elöl

Pénzcentrum
2006. augusztus 30. 11:00

Augusztus második felében számottevően megnőtt az érdeklődés a befektetési alapok mint a kamatadó kikerülésének egyik lehetséges módja iránt. Mindeddig közel 115 milliárd forint áramlott a nyílt végű alapokba, ám ha a hónapban lezárult garantált alapok jegyzésének végeredményét is hozzávesszük, akkor már 170 milliárdnál járunk - írja a Világgazdaság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Augusztus második felében számottevően megnőtt az érdeklődés a befektetési alapok mint a kamatadó kikerülésének egyik lehetséges módja iránt. Mindeddig közel 115 milliárd forint áramlott a nyílt végű alapokba, ám ha a hónapban lezárult garantált alapok jegyzésének végeredményét is hozzávesszük, akkor már 170 milliárdnál járunk.

A felfokozott érdeklődés különösen az elmúlt hetet jellemezte, hiszen augusztus 20-ig csak mintegy 50 milliárddal nőtt az alapok vagyona: most már az is tetten érhető, hogy mindegyik alaptípusba érkezik tőke, tény, hogy más és más mértékbenE héten mindenesetre további felfutással kell számolni, így nem kizárt a 200 milliárdos vagyonnövekmény elérése sem, ez már mintegy 10 százalékos ugrást jelentene a júliushoz képest.

Az eddigi tendenciák csak kismértékben változtak: a legnagyobb kiáramlás továbbra is a kötvényalapokat jellemzi. A pénzpiaci alapok eszközértéke összességében közel 65 milliárd forinttal nőtt - ez a likviditási alapok számlájára írható -, s a legnagyobb nyertesnek a K&H Pénzpiaci, illetve az OTP Pénzpiaci Alap tekinthető, az előbbibe 44, az utóbbiba több mint 10 milliárd érkezett.

Az augusztusi roham másik kedvelt célpontjai az ingatlanalapok voltak, összességében mintegy 75 milliárd forinttal nőtt a vagyonuk, de népszerűnek bizonyultak a portfóliós megoldások is. Közel 55 milliárd forint tőkebeáramlást könyvelhettek el a garantált alapok is.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 8. szerda
Mária
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?