20 °C Budapest
Budapest, 2021. április 1.Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke az olasz jobboldali kormánypárt, a Liga vezetõjével, Matteo Salvinivel és a lengyel miniszterelnökkel, Mateusz Morawieckivel folytatott találkozóját követõen tartott sajtótájékoztatón a Karmelita kolostorban 2021. április 1-jén. A találkozó napirendjén a Liga, a Mateusz Morawiecki vezette Jog és Igazságosság (PiS) és a Fidesz közötti európai szintû politikai szövetség szerepelt.MTI/Koszticsák Szilárd

Orbán Viktor: jövő héten nyitnak a mozik, színházak - védettségi igazolvány kell majd

2021. április 23. 07:40

Orbán Viktor kora reggel egy videóban adta hírül: megvan a 3,5 millió magyar beoltott. Fél 8-tól a Kossuth Rádiónak adott interjút, ahol bejelentette, várhatóan jövő hét közepén meglesz a 4 millió magyar beoltott: nyithatnak a színházak, mozik, szállodák fürdők. Ezeket azonban csak védettségi igazolvánnyal lehet majd látogatni.

3 millió 509 ezer magyar van beoltva, a teraszok holnap reggel nyithatnak. Az este fél 10-es zárás miatt szabályokat kellett módosítani, így a kijárási tilalom 11 órától lép majd életbe.

A miniszterelnök elmondása szerint jövő hét közepén meglesz a 4 millió beoltott, ekkor elérhető lesz a szolgáltatások széles köre azok számára, akiknek van védettségi igazolványuk. Látogathatók lesznek a

 • színházak, tánc- és zeneművészeti intézmények
 • mozik
 • edzőtermek
 • uszodák
 • közfürdők
 • állatkertek
 • vadasparkok
 • vidámparkok
 • könyvtárak
 • múzeumok
 • játszóházak 
 • sportesemények

Kinyithatnak a szállodák és az éttermek belső helyiségei is.

Orbán Viktor elmondta, hogy láthatóan az óvodák és az iskolák jól vizsgáztak, a gyermekek többsége bement az intézményekbe, és az arány a következő hetekben várhatóan növekedni fog.

A 16-18 év közöttiek beolthatóak Pfizerrel, ezért annyi Pfizert fognak elkülöníteni, ami ennek a korosztálynak elég lesz. Az ő oltásuk rendjéről a következő napokban tesznek közzé információkat.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A halálozási statisztikákkal kapcsolatban elmondta, Magyarország tartható pozícióban van a halálozásokat tekintve az utolsó békeévhez képest. Itthon nem tesznek különbséget aközött, hogy Covidban halt meg, vagy Coviddal halt meg. Egyes statisztikákban ez megjelenik ez a különbség, másokban pedig nem.

Elmondta, a jövőben is egy-egy rendelettel kell módosítani a költségvetést, mivel gyorsan változnak a dolgok: a 2021-es módosított és a 2022-es költségvetés is a gazdaság újraindításáról szól.

Az elmúlt egy évben, félháborús körülmények között a közrend nem bomlott fel, a bűncselekmények száma nem ugrott meg: ezért a miniszterelnök köszönetet mondott a magyar rendőröknek.

NEKED AJÁNLJUK
Hivatalos: ennyivel emelkedik a nyugdíj 2022-ben

2022-re 5,2 százalékos GDP növekedéssel számol a kormány a jövő évi költségvetés tervezetében, Kiderült az is, hogy 3 százalékos inflációval kalkulálnak, ennyivel emelkedhetnek a nyugdíjak...

NAPTÁR
Tovább
2021. május 10. hétfő
Ármin, Pálma
19. hét
Május 10.
Mentők napja
Május 10.
Baromfi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?