13 °C Budapest
Close up of a young family having a drink in the cafe

Itt van Orbán Viktor bejelentése: megvan a 3,5 millió beoltott, kezdődhet a nyitás

2021. április 23. 06:56

Gulyás Gergely a tegnapi Kormányinfón már jelezte, hogy pénteken elérhetjük a 3,5 millió beoltottat, és az ezt követő napon, szombaton kinyithatnak a teraszok. A miniszterelnök pénteken kora reggel egy videót tett közzé, melyben közölte, megvan a bűvös szám: az élet lassan újraindulhat Magyarországon.    

Három és félmillió honfitársunk beoltva. Újraindítjuk Magyarországot! - ezzel a kiírással tett ki videót Orbán Viktor péntek kora reggel.

Orbán Viktor miniszterelnök április 14-én, múlt szerdán jelentette be, hogy 3,5 millió oltottnál sor kerül az újranyitás következő lépésére: megnyithatnak a vendéglátóhelyek teraszai és ismét engedélyezett lesz a helyi fogyasztás. Az erről szóló rendelet 15-én, csütörtök este meg is jelent.

A rendelet alapján a vendéglátó üzletek kerthelységeiben és teraszain ismét engedélyezett lesz a fogyasztás reggel 5 óta és este 9:30 közt. Az üzletben továbbra is kötelező lesz maszkot viselni, viszont itt a fogyasztás továbbra sem engedélyezett, csak a mellékhelyiséget használhatják a vendégek. A teraszon levehetik a vendégek a maszkot, az alkalmazottak nem.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Hivatalos: ennyivel emelkedik a nyugdíj 2022-ben

2022-re 5,2 százalékos GDP növekedéssel számol a kormány a jövő évi költségvetés tervezetében, Kiderült az is, hogy 3 százalékos inflációval kalkulálnak, ennyivel emelkedhetnek a nyugdíjak...

NAPTÁR
Tovább
2021. május 10. hétfő
Ármin, Pálma
19. hét
Május 10.
Mentők napja
Május 10.
Baromfi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?