2020. október 25. vasárnap Blanka, Bianka

Pénzcentrum fórum

Fontos kijelentéseket tettek a bankok a devizahitelek ügyében (5)

Tulajdonos: istvan590404, létrehozva: 2014. július 9., szerda 20:17

Kapcsolódó cikk itt...

patakicsaba, 2014. július 13., vasárnap 16:52

Én felvettem. Devizahitelt. HUF alapon. Fizettem. Fizetem. Most mégis végre akarnak hajtani, mert a Bank, és HItelező cég összeveszett. 4.000.000 Huf-t vettem fel. Eddig visszafizettem 5.000.000 Huf-t és még tartozom 7.000.000 Huf al egy 10 éves hitelre, amit 6 éve vettem fel. Árfolyamot nem rögzítettem. Jahh ahhoz hogy pereljek az induló költség kb. 1.000.000 Huf+ amik jönnek. Nem sírok de szállj magadba!

Válasz erre | Előzmény

frvman, 2014. július 10., csütörtök 8:08

A devizahiteles ügyfelektől eddig beszedett brutális sarcból kell a bankoknak visszafizetniük! Így is marad bőven a devizahiteleken nyert extraprofitból!
Nehogy már az állam fizessen a bankok helyett, amikor a sarcot a bankok tették el!
A devizahitelesek pedig nem várják el, hogy az állam bármit is fizessen, ezt jó lenne tudniuk a treffort100 -féléknek!
Meg kell osztani az eddigi (majd az ez utáni) árfolyamváltozás hatását az ügyfelek, és a bankok között 50-50 % arányban! Ez a legegyszerűbb eljárás.

Válasz erre | Előzmény

treffort100, 2014. július 9., szerda 21:37

Üdv mindenkinek!
Én nem vettem hitelre sem lakást, sem autót, akkor én mennyit kapok ezért? Mit kapok a bankomtól? Mert én mások hitele miatt szívok és fizetem a magas banki költségeket. (Na persze ebbe a kormány is bejátszik ezt nem vitatom) Mint bankrészvényest nagyon is érint megint a bankok lehúzása, amit majd megint a betétesek fizetnek meg így vagy úgy.

Válasz erre | Előzmény

istvan590404, 2014. július 9., szerda 20:20

Engem kb 10.000.000.- Forinttal károsított meg egy bank (és a többi) ráadásul teljesen törvényesen!!!. Ilyen aljasságot keresztény vagy iszlám bank szerintem nem tesz, de adja ISTEN, hogy NE is tegyen. És ráadásul sok más ember is hasonlóan járt, azok is akik nem is vettek fel hitelt..
Ez hogyan lehetséges? Hát úgy, hogy a bankoknak törvényben rögzített joguk van a rendelkezésre álló pénzüknek a sokszorosát kihelyezni, mint hitelt. Benne van ez a pénzintézeti törvényben és látható a bankok könyveléséből is, hogy ezt meg is teszik (honlapjukon van, az éves jelentésekben). Akinek erről van már tudomása, attól elnézést kérek, hogy ezzel untatom.
Na, már most, az a GOND, hogy miután kihelyeznek nagy mennyiségű úgynevezett "teremtett" illetve "számlapénz"-t, akkor elkezdik rá bevasalni a kamatot és a tőkét is kérik vissza részletekben.
Még ezzel sem lenne nagyobb gond, ha a hitelfelvevőknek is lenne joga hasonló módon intézni a visszafizetést. De a hitelfelvevőknek nincs erre jogosultságuk! Ez a nagy BAJ! A hitelesnek IGAZI pénzben kell törlesztenie a törvény szerint, olyan IGAZI pénzben, amiért megdolgozott. Ha csak egy hiteles lenne, akkor ez még nem okozna nagyon nagy bajt...De, ha már nagyon sok hiteles fizeti vissza az igazi pénzt, nos akkor már nem igen marad neki másra igazi pénze. Így hát visszafogja a költekezéseit. Ezáltal kevesebb pénz lesz ami forogna a gazdaságban, így kevesebb lesz a munka, kevesebb a fizetés. Egy ÖRDÖGI kör alakul ki, amit gazdasági válságnak is nevezhetünk!
Hát ÍGY károsít meg mindenkit a "Banki Tőke Áttétel". A magyart a cigányt a zsidót és még a menekült tábor lakókat is meg mindenkit akit nem is tudtam felsorolni.
Kik a FELELŐSEK ezért a Banki Tőke Áttétel-ért?
Nyilván azok akik ezeket a törvényeket, szabályokat alkotják!
Mindenkinek a saját lelkiismerete szerint kell állást foglalnia!

Válasz erre | Előzmény

istvan590404, 2014. július 9., szerda 20:17

A tőkeáttételes hitelezés azt jelenti, hogy a valódi pénz mellett virtuális számlapénzt is hiteleznek, amire ugyanúgy kamatot kérnek és ugyanúgy vissza kell fizetni.
Ez törvényes és nálunk az arány kb 1:6, ami azt jelenti, hogy 1.000.000.- alaptőkével lehet 7.000.000.- Ft hitelt adni. Bomba üzlet. A befolyt igazi pénzekre megint lehet virtuális hitelt adni. A korlát csak az, amikor tömegével dőlnek be a hitelek (világválság)
A kétféle pénz nem különíthető el, csak az látható a bank honlapján, (ha van benne egy kis becsület), hogy a hitelállomány sokkal nagyobb mint az alaptőke + betétállomány.
Miből épül új játszótér? Miből újítják fel a templomokat és a zsinagógákat és a vasútállomásokat? Uniós pénzekből, amiért mi hitelesek keményen megdolgozunk.
A dolog bonyi és összetett, több oldalról is megközelíthető.
Akinek nem tetszik, tegye szóvá, aki nem érti, az kérdezzen, elmondom, leírom másképpen. Mindazonáltal ezzel az írással nem áll szándékomban senkinek az érzékenységét sérteni.

Válasz erre

NÉPSZERŰ
FRISS