London, 2022. szeptember 14.III. Károly brit király édesanyja, II. Erzsébet brit királynõ koporsóját kíséri, amelyet ágyútalpon a londoni királyi rezidenciáról, a Buckingham-palotából a Westminster-csarnokba visznek 2022. szeptember 14-én. A szeptember 8-án, 96 éves korában, uralkodásának 71. évében elhunyt királynõt négy napra, a szeptember 19-i temetésig felravatalozzák a történelmi csarnokban.MTI/EPA/TOLGA AKMEN

Hosszú hallgatás után megszólalt a rákkal kezelt III. Károly: komoly mellékhatásokkal küzd a brit uralkodó

2024. május 14. 09:02

Elárulta III. Károly brit király, hogy hogyan viseli a kezeléseket rákdiagnózisa után. Az uralkodó egy veteránnal találkozott, aki szintén leküzdötte a betegséget, beszélgetésük során pedig szóba került, hogy a kemoterápia alatt a katona elvesztette ízérzékelését - a király pedig megjegyezte, hogy nála is ilyen mellékhatások vannak. Eddig nem lehetett tudni, pontosan milyen rákkal küzd III. Károly, ahogyan azt sem, hogy milyen kezelést kap - utóbbira most vélhetően választ kaptunk.

III. Károly brit uralkodó hétfőn a királyi hadsereg veteránjával Aaron Mapplebeckkel beszélgetett, aki maga is túlélte a rákbetegséget. A beszélgetés során Mapplebec elmondta, hogy a hererák miatt végzett kemoterápia során elvesztette az ízérzékelését, mire a király bevallotta, hogy vele ugyanez a helyzet - írja az Independent.

Az uralkodót februárban diagnosztizálták rákbetegséggel, azonnal megkezdték a kezelését. Azt még mindig nem tudni, hogy pontosan milyen rákkal küzd a 75 éves király, de a korábbi szokásokkal ellentétben felvállalta betegségét a nyilvánosság előtt, hogy felhívja a közfigyelmet a rákos megbetegedésekre. Eddig az sem volt ismert, hogy kemoterápiát kap, de a mostani elszólása erre utal.

Márciusban Katalin hercegné, Vilmos walesi herceg felesége állt ki a nyilvánosság elé rákdiagnózisával. Akkor hangsúlyozta, hogy bár a helyzet nehéz, pozitív marad és napról napra erősödik. A rákbetegség specifikus részleteit nem tették közzé, de a Kensington-palota közleménye szerint bizakodnak a teljes felépülésében.

Címlapkép: TOLGA AKMEN, MTI/MTVA

NEKED AJÁNLJUK
A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 15. szombat
Jolán, Vid
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. június 15. 19:20
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem