27 °C Budapest
Gyõr, 2021. május 28.A kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcinája a gyõri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház oltópontján 2021. május 28-án.MTI/Krizsán Csaba

Felbukkant az indiai mutáns koronavírus Magyarországon: véd ellene a Sinopharm vakcina?

2021. május 28. 13:36

Az operatív törzs pénteki tájékoztatóján bejelentették, hogy Magyarországon is megjelent a koronavírus indiai mutációja. Kérdés, hogy mekkora járványhullámot idézhet elő az indiai mutáció, és mennyire hatékonyak ellene a védőoltások. Véd az indiai mutáns ellen a Sinopharm-vakcina?

Az operatív törzs pénteki tájékoztatóján bejelentették, hogy Magyarországon is megjelent a koronavírus indiai mutációja. A járványügyi szakértők szerint nem lehet kizárni, hogy lesz még újabb járványhullám. 

„Az elmúlt napokban két indiai variánssal fertőzött személyt azonosítottak. Egyikőjük már meg is gyógyult, ő enyhe tüneteket produkált, a másik beteg viszont még kórházban van, de nem lélegeztetett beteg, a rehabilitációja felé halad” - jelentette ki Müller Cecília.

Kérdés, hogy mekkora járványhullámot idézhet elő az indiai mutáció, és mennyire hatékonyak ellene a védőoltások. A Sinoharm-vakcina kapcsán egy indiai kutatásból kiderült, hogy a Bharat Biotech által gyártott, elölt vírusos technológián alapuló BBV152 Covaxin oltóanyag hatásos az indiai variáns ellen.

Bár ezt az oltóanyagot Magyarországon nem használják, de a Covaxin-vakcina hasonló technológiával készül, mint a nálunk is alkalmazott Sinopharm oltás, így vélhetően a kínai vakcina is hatásos az indiai mutáció ellen.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Fotó: Krizsán Csaba, MTI/MTVA

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. július 24. szombat
Kinga, Kincső
29. hét
EZT OLVASTAD MÁR?