15 °C Budapest

Enyhül a határellenőrzés: nem kell karanténba vonulnia a belépő sofőröknek

2020. március 30. 20:00

Szombat hajnaltól a magyar határon belépő gépkocsivezetőket nem küldik azonnal karanténba. Az éjfél után belépő járművek vezetői az újabb fuvarfeladatokat megkezdhetik, természetesen a járványügyi szabályok szigorú betartása mellett - írja az MLSZKSZ tagjainak szóló tájékoztatójában.

Schanda Tamás parlamenti és stratégiai államtitkár, miniszterhelyettes a szombati Operatív Törzs tájékoztatón jelentette be, hogy a határon belépő magyar állampolgárságú, árufuvarozásban tevékenykedő hivatásos gépkocsivezetők részére egészségügyi ellenőrzés van. COVID-19 fertőzés gyanúja esetén a magyar állampolgárságú gépkocsivezető a kijelölt karanténba kerül elhelyezésre, külföldi állampolgárságú gépkocsivezető nem léphet be Magyarországra.

Egészséges gépkocsivezető (magyar és külföldi) beléphet az országba,további intézkedés nélkül. A belépő egészséges magyar gépkocsivezetők számáranincs karantén kötelezettség, akár azonnal felvehetik a munkát, megkezdhetik az újabb fuvarfeladataikat.

Felhívják azonban a figyelmet arra, hogy a kijárási korlátozásban rögzített szabályok betartása a gépkocsivezetőkre is vonatkoznak, tehát lakóhelyüket ők is csak nyomós okkal hagyhatják el, ide értve az újabb fuvarfeladat megkezdését (munkafelvétel).Mivel a tájékoztatón a miniszterhelyettes külön nem tért ki a korábban meghozott karanténhatározatokra, és tekintettel arra, hogy azokat a március 26-án hatályát vesztett 41/2020 III. 11. kormányrendeletre hivatkozva hozták meg, a jelenleg hatósági házi karanténjukat töltő hivatásos gépkocsivezetőkre is a most bejelentett szabályok alkalmazása indokolt, azaz a korábban részükre elrendelt karantént a kijárási korlátozásra vonatkozó szabályok és a járványügyi előírások (védőfelszerelés használata) betartásával elhagyhatják, és megkezdhetik a munkájukat - írja az MLSZKSZ az MKFE értelmezésére hivatkozva.

A levélben kérik a munkaadókat, hogy hivatásos gépkocsivezetőik részére készítsék el, és adják át a munkáltatói igazolást kijárási korlátozás idejére dokumentumot.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem