Hivatalos: betiltják a mentolos cigit

Hivatalos: betiltják a mentolos cigit

2016. május 12. 15:14

Lakosságot érintő témák is felmerültek a Kormányinfón: Lázár János miniszterlenökséget vezető miniszter többek között az egészségügyi dolgozók jelentős béremeléséről, és a mentolos cigi betiltásáról is beszélt.

Az egészségügyben mindenképp béremelés várható, jelenleg annak előkészítése folyik, hogyan lehet hatékonyan felhasználni az egyészségügyi többletforrásokat.

Az építési és használatbavételi engedélyek is tovább egyszerűsödhetnek. A kormány döntése szerint az építkezési engedély kiadását gyorsítják fel, és a használatbavételi engedélyt felváltja egy igazolás, ami lezárja a beruházást.

Magyarország az Európai Bíróság előtt megnyert pernek köszönhetően lehetőséget kap arra, hogy a dohánytermékeknek egységes csomagolása legyen és bizonyos dohánytermékeket betiltson. Ilyenek lesznek azok, melyek gyümölcs, fűszer vagy más adalékanyagot tartalmaznak. A mentolos cigarettát így például már az idén betilthatják.

Nincs döntés a cafeteriáról

A magyar cafeteria-rendszert lényegében megszüntette az Európai Bíróság, ezért június 15-ig be kell jelenteni a mostani modell megszüntetését. Az új rendszerről még nincs döntés. Az viszont biztos, hogy a magyar turizmusnak szüksége van a SZÉP-kártyára, és az Erzsébet-programot is szeretnék megmenteni. Lázár szerint biztosan lesz kedvezményes juttatás, de még nem tudni, milyen.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Emelkedhet a minimálbér

Jövőre is emelkedhet a minimálbér. A 2017-es költségvetésben 5,1 százalékos érték szerepel a várható béremelkedésről.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 19. vasárnap
Vilhelmina
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 18. 19:20