2 °C Budapest

Gyógyszerrel segítünk magunkon a karácsonyi vacsora után

Pénzcentrum
2013. december 25. 19:32

Decemberben különösen megnő a kereslet az emésztést segítő gyógyszerek iránt Magyarországon. Éves forgalmukból tavaly is, tavalyelőtt is 10 százalékkal részesedett az év utolsó hónapja, érték szempontjából; ez több mint 350 millió forintot jelent, egyetlen hónap során - derül ki a Nielsen Nielsen fogyasztói információkat és ismereteket szolgáltató vállalat adataiból.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A recept nélküli gasztroenterológiai szerek főként patikai eladásából tizenkét hónap alatt 33 százalék jutott emésztést segítő termékekre a legutóbbi november-októberi időszak során, értéket tekintve. A második legnagyobb szegmens a hashajtóké, 19 százalékkal.

Utánuk következnek a savlekötők 13 százalékkal, majd egyaránt 12 százalékos mutatóval a hasmenés elleni szerek és görcsoldók, végül a máj, illetve epe kezelését szolgáló készítmények 11 százalékkal.

Mennyiséget tekintve az emésztőrendszer (nyelőcső, gyomor, vékonybél, hasnyálmirigy, vastagbél, máj) kezelésére való vény nélkül kapható készítmények közül kiemelkednek az emésztést segítők évi 2,2 millió, és a hashajtók 2 millió eladott dobozzal.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 27. szombat
Virgil
47. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. november 27. 19:18