26 °C Budapest

Figyelem! Változik a boltok nyitva tartása Magyarországon

Pénzcentrum
2013. december 20. 05:32

Néhány nap múlva karácsony, ráadásul ezúttal hat napos lesz az ünnep (ha beleszámoljuk 24-ét, 27-ét, 28-át, 29-ét). Oda kell tehát figyelni arra, mikor indulunk vásárolni, hogy lesznek nyitva a boltok a következő napokban. A Pénzcentrum.hu mutatja a részleteket.

Változik a boltok nyitva tartása az előttünk álló héten. Érdemes figyelni - és számolni azzal, hogy a hétvégén még sokan, nagyon sokan lesznek az üzletekben.

A Pénzcentrum.hu információi szerint a magyarországi boltok nyitva tartása a következők szerint alakul:

December 21-én, szombaton (mivel munkanap), az üzletek a szokásos hétköznapi rend szerint lesznek nyitva. Figyeljünk azonban arra, hogy lehetnek olyan (elsősorban kisebb boltok), amelyek inkább a szombati nyitva tartás szerint működnek majd, tehát a hétköznapokon megszokottnál korábban zárnak.

December, 22-én, vasárnap az üzletek a szokásos vasárnapi rend szerint lesznek nyitva.

Szaloncukor: sosem gondolnád, melyik íz a magyarok kedvence - KATTINTS!


December 23-án, hétfőn a boltok nyitva tartanak, a szokásos, hétköznapi rend szerint. Azoknak, akik hétfőre időzítik a nagybevásárlást, érdemes számolni azzal, hogy egyes boltokban hiányos készlettel találkozhatnak, könnyen elképzelhető, hogy hiány lesz egyes (alapvető) élelmiszerekből.

December 24-én, kedden a boltok kora délutánig, általában 14 óráig tartanak nyitva. A hipermarketektől a plázák butikjaiig gyakorlatilag minden üzlet 14 órakor zár. Délutántól már csak a non-stop kisboltokat találjuk nyitva.

December 25-én és 26-án, azaz szerdán és csütörtökön az üzletek zárva tartanak. Kivételt jelenthetnek a non-stop kisboltok, benzinkutak, virágboltok.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

December 27-én, pénteken az üzletek ismét a szokásos hétköznapi rend szerint nyitnak. A hipermarketek, nagy élelmiszerboltok reggel 6-tól, 7-től várják a vevőket, a plázák boltjai délelőtt 10-től tartanak nyitva.

December 28-án és 29-én, szombaton és vasárnap a szokásos hétvégi nyitva tartás várható.

Mi a helyzet a bankokkal?
A Pénzcentrum.hu információi szerint a hazai bankoknál december 24-én és 27-én csak a hétvégén is nyitva tartó bankfiókok működnek, az üzletközpontokhoz igazított, rövidített nyitva tartással. Az ünnepnapokon (december 25., 26.) a bankfiókok zárva tartanak.

Így árulják a neten a lopott szajrét a trükkös orgazdák - KATTINTS!

NEKED AJÁNLJUK
Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 29. szerda
Magdolna
22. hét
Május 29.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm