0 °C Budapest

Figyelem! Változik a boltok nyitva tartása Magyarországon

Pénzcentrum
2013. december 20. 05:32

Néhány nap múlva karácsony, ráadásul ezúttal hat napos lesz az ünnep (ha beleszámoljuk 24-ét, 27-ét, 28-át, 29-ét). Oda kell tehát figyelni arra, mikor indulunk vásárolni, hogy lesznek nyitva a boltok a következő napokban. A Pénzcentrum.hu mutatja a részleteket.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Változik a boltok nyitva tartása az előttünk álló héten. Érdemes figyelni - és számolni azzal, hogy a hétvégén még sokan, nagyon sokan lesznek az üzletekben.

A Pénzcentrum.hu információi szerint a magyarországi boltok nyitva tartása a következők szerint alakul:

December 21-én, szombaton (mivel munkanap), az üzletek a szokásos hétköznapi rend szerint lesznek nyitva. Figyeljünk azonban arra, hogy lehetnek olyan (elsősorban kisebb boltok), amelyek inkább a szombati nyitva tartás szerint működnek majd, tehát a hétköznapokon megszokottnál korábban zárnak.

December, 22-én, vasárnap az üzletek a szokásos vasárnapi rend szerint lesznek nyitva.

Szaloncukor: sosem gondolnád, melyik íz a magyarok kedvence - KATTINTS!


December 23-án, hétfőn a boltok nyitva tartanak, a szokásos, hétköznapi rend szerint. Azoknak, akik hétfőre időzítik a nagybevásárlást, érdemes számolni azzal, hogy egyes boltokban hiányos készlettel találkozhatnak, könnyen elképzelhető, hogy hiány lesz egyes (alapvető) élelmiszerekből.

December 24-én, kedden a boltok kora délutánig, általában 14 óráig tartanak nyitva. A hipermarketektől a plázák butikjaiig gyakorlatilag minden üzlet 14 órakor zár. Délutántól már csak a non-stop kisboltokat találjuk nyitva.

December 25-én és 26-án, azaz szerdán és csütörtökön az üzletek zárva tartanak. Kivételt jelenthetnek a non-stop kisboltok, benzinkutak, virágboltok.

December 27-én, pénteken az üzletek ismét a szokásos hétköznapi rend szerint nyitnak. A hipermarketek, nagy élelmiszerboltok reggel 6-tól, 7-től várják a vevőket, a plázák boltjai délelőtt 10-től tartanak nyitva.

December 28-án és 29-én, szombaton és vasárnap a szokásos hétvégi nyitva tartás várható.

Mi a helyzet a bankokkal?
A Pénzcentrum.hu információi szerint a hazai bankoknál december 24-én és 27-én csak a hétvégén is nyitva tartó bankfiókok működnek, az üzletközpontokhoz igazított, rövidített nyitva tartással. Az ünnepnapokon (december 25., 26.) a bankfiókok zárva tartanak.

Így árulják a neten a lopott szajrét a trükkös orgazdák - KATTINTS!

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 20. csütörtök
Fábián, Sebestyén
3. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?