Figyelem! Változik a boltok nyitva tartása Magyarországon

Pénzcentrum
2013. december 20. 05:32

Néhány nap múlva karácsony, ráadásul ezúttal hat napos lesz az ünnep (ha beleszámoljuk 24-ét, 27-ét, 28-át, 29-ét). Oda kell tehát figyelni arra, mikor indulunk vásárolni, hogy lesznek nyitva a boltok a következő napokban. A Pénzcentrum.hu mutatja a részleteket.

Változik a boltok nyitva tartása az előttünk álló héten. Érdemes figyelni - és számolni azzal, hogy a hétvégén még sokan, nagyon sokan lesznek az üzletekben.

A Pénzcentrum.hu információi szerint a magyarországi boltok nyitva tartása a következők szerint alakul:

December 21-én, szombaton (mivel munkanap), az üzletek a szokásos hétköznapi rend szerint lesznek nyitva. Figyeljünk azonban arra, hogy lehetnek olyan (elsősorban kisebb boltok), amelyek inkább a szombati nyitva tartás szerint működnek majd, tehát a hétköznapokon megszokottnál korábban zárnak.

December, 22-én, vasárnap az üzletek a szokásos vasárnapi rend szerint lesznek nyitva.

Szaloncukor: sosem gondolnád, melyik íz a magyarok kedvence - KATTINTS!


December 23-án, hétfőn a boltok nyitva tartanak, a szokásos, hétköznapi rend szerint. Azoknak, akik hétfőre időzítik a nagybevásárlást, érdemes számolni azzal, hogy egyes boltokban hiányos készlettel találkozhatnak, könnyen elképzelhető, hogy hiány lesz egyes (alapvető) élelmiszerekből.

December 24-én, kedden a boltok kora délutánig, általában 14 óráig tartanak nyitva. A hipermarketektől a plázák butikjaiig gyakorlatilag minden üzlet 14 órakor zár. Délutántól már csak a non-stop kisboltokat találjuk nyitva.

December 25-én és 26-án, azaz szerdán és csütörtökön az üzletek zárva tartanak. Kivételt jelenthetnek a non-stop kisboltok, benzinkutak, virágboltok.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 54 087 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 54 721 forintos törlesztőt (THM 14,57%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

December 27-én, pénteken az üzletek ismét a szokásos hétköznapi rend szerint nyitnak. A hipermarketek, nagy élelmiszerboltok reggel 6-tól, 7-től várják a vevőket, a plázák boltjai délelőtt 10-től tartanak nyitva.

December 28-án és 29-én, szombaton és vasárnap a szokásos hétvégi nyitva tartás várható.

Mi a helyzet a bankokkal?
A Pénzcentrum.hu információi szerint a hazai bankoknál december 24-én és 27-én csak a hétvégén is nyitva tartó bankfiókok működnek, az üzletközpontokhoz igazított, rövidített nyitva tartással. Az ünnepnapokon (december 25., 26.) a bankfiókok zárva tartanak.

Így árulják a neten a lopott szajrét a trükkös orgazdák - KATTINTS!

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 4. szombat
Ráhel, Csenge
5. hét
Február 4.
Rákellenes világnap
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?