16 °C Budapest

Milliós bírság a Normaflore megtévesztő reklámja miatt

MTI
2013. október 15. 18:06

Megtévesztésre alkalmas kereskedelmi gyakorlatot tanúsított, és nem az engedélyezett alkalmazási előírás alapján mutatta be a Normaflore kemény kapszulát a Sanofi, ezért 2,5 millió forintra bírságolta a vállalkozást a Gazdasági Versenyhivatal (GVH). A Sanofi már módosította promóciós anyagait.

A GVH keddi közleménye szerint a Sanofi-Aventis Magyarország Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. 2012. június 1. és július 27. között Normaflore készítményét a nyomtatott sajtóban, a honlapján és egyéb online felületeken népszerűsítette. A hirdetésekben kiemelt üzenetként jelent meg, hogy a Normaflore kapszula a hasmenés okát is megszünteti, valamint segíti a vitaminhiány megszűnését, különböző vitaminokkal tölti fel a szervezetet és kizárólag természetes anyagokat tartalmaz.

A versenyhivatal megállapította, hogy a vállalkozás a hirdetésekben a gyógyszert nem az engedélyezett alkalmazási előírás alapján mutatta be. Az alkalmazási előírás ugyanis nem tartalmaz arra vonatkozó terápiás javallatot, hogy a kapszula megszünteti a hasmenés okát, illetve a vitaminellátással kapcsolatban csak azt tartalmazza, hogy különösen B-vitamin termelésére képes.

A Normaflore a Bacillus spóra mellett segédanyagokat is tartalmaz, így valótlan információ jelent meg a termék összetételével kapcsolatban is - írja közleményében a GVH.

A Sanofi közleményben tudatta, hogy tudomásul veszi a GVH közleményében foglaltakat.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 20 millió forintot, 25 éves futamidőre, már 8,1 százalékos THM-el, és havi 151 979 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 8,52% a THM; a K&H Banknál 8,57%; a Raiffeisen Banknál 8,72%,  az Erste Banknál 9,02%; míg az OTP Banknál 9,3%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A cég közölte: felelős vállalatként elkötelezett az etikai és jogi szabályok betartása mellett, és a tudatos megtévesztés teljes mértékben távol áll tőle. Ezért az eltérő szakmai véleményeket meghallgatva még az eljárás megindulása előtt, 2012 júliusában a vállalat úgy döntött, hogy módosítja a kérdéses Normaflore kapszulát bemutató promóciós anyagait, hogy még pontosabb, szakmailag hiteles tájékoztatást nyújtson fogyasztóinak.

NEKED AJÁNLJUK
A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 30. szombat
Jeromos
39. hét
Szeptember 30.
A népmese napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM