Milliós bírság a Normaflore megtévesztő reklámja miatt

MTI
2013. október 15. 18:06

Megtévesztésre alkalmas kereskedelmi gyakorlatot tanúsított, és nem az engedélyezett alkalmazási előírás alapján mutatta be a Normaflore kemény kapszulát a Sanofi, ezért 2,5 millió forintra bírságolta a vállalkozást a Gazdasági Versenyhivatal (GVH). A Sanofi már módosította promóciós anyagait.

A GVH keddi közleménye szerint a Sanofi-Aventis Magyarország Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. 2012. június 1. és július 27. között Normaflore készítményét a nyomtatott sajtóban, a honlapján és egyéb online felületeken népszerűsítette. A hirdetésekben kiemelt üzenetként jelent meg, hogy a Normaflore kapszula a hasmenés okát is megszünteti, valamint segíti a vitaminhiány megszűnését, különböző vitaminokkal tölti fel a szervezetet és kizárólag természetes anyagokat tartalmaz.

A versenyhivatal megállapította, hogy a vállalkozás a hirdetésekben a gyógyszert nem az engedélyezett alkalmazási előírás alapján mutatta be. Az alkalmazási előírás ugyanis nem tartalmaz arra vonatkozó terápiás javallatot, hogy a kapszula megszünteti a hasmenés okát, illetve a vitaminellátással kapcsolatban csak azt tartalmazza, hogy különösen B-vitamin termelésére képes.

A Normaflore a Bacillus spóra mellett segédanyagokat is tartalmaz, így valótlan információ jelent meg a termék összetételével kapcsolatban is - írja közleményében a GVH.

A Sanofi közleményben tudatta, hogy tudomásul veszi a GVH közleményében foglaltakat.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A cég közölte: felelős vállalatként elkötelezett az etikai és jogi szabályok betartása mellett, és a tudatos megtévesztés teljes mértékben távol áll tőle. Ezért az eltérő szakmai véleményeket meghallgatva még az eljárás megindulása előtt, 2012 júliusában a vállalat úgy döntött, hogy módosítja a kérdéses Normaflore kapszulát bemutató promóciós anyagait, hogy még pontosabb, szakmailag hiteles tájékoztatást nyújtson fogyasztóinak.

NEKED AJÁNLJUK
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?