18 °C Budapest
Orbán Viktor: a következő napokban fog eldőlni, hogy kell-e szigorítani

Orbán Viktor: a következő napokban fog eldőlni, hogy kell-e szigorítani

2021. február 26. 07:41

4668 új fertőzöttet, 123 elhunytat regisztráltak péntek reggel, 451-en vannak lélegeztetőgépen, 5027 ember van kórházban - mondta Orbán Viktor a Kossuth rádióban. A kormányfő kijelentette: az sem kizárt, hogy szigorítani kell az intézkedéseken, ez a következő napokban fog eldőlni.

4668 új fertőzöttet, 123 elhunytat regisztráltak péntek reggel, 451-en vannak lélegeztetőgépen, 5027 ember van kórházban, a helyzet drámaian romlik - ismertette Orbán Viktor a Kossuth rádióban. A fertőzések száma a következő két hétben nőni fog, a kérdés, hogy az egészségügy kibírja-e, vagy sem. 15831 szabad ágy van, 2296 lélegeztetőgépről beszélt a kormányfő, arra számolnak, hogy a megbetegedések száma erőteljesen nőni fog.

A kormányfő arról beszélt, a tudósok mindig rendelkezésre álltak, az előrejelzéseik pedig folyamatosan beváltak. Minden folyamat bekövetkezett, amit jósoltak.

Ma egy hosszú és nehéz operatív törzs ülésről jöttem (...) el kellett rendelnem egy emelt szintű készültséget a kórházakban

- mondta. Kifejtette, az oltópontokon ennek ellenére lesz elég orvos. A vakcinák kapcsán elmondta, 17 millió adag van lekötve

a lekötésben erősek vagyunk, ha lekötéssel lehetne oltani, túl is lennénk már az egészen.

Jövő héten fog sorrakerülni, ő a kínai vakcinát fogja megkapni. Folyamatosan jönnek a vakcinák, úgy kell számolni, hogy a 2,6 millió regisztrált húsvétra meg fogja kapni legalább az első oltását.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

A korlátozások meghosszabbítása kapcsán elmondta, egyik szemünk sír, a másik nevet, hiszen egyfelől van vakcina, lehet gondolkodni a nyitáson, másfelől viszont 2-3 hétig egyre romlik a helyzet. Vannak olyan javaslatok, hogy kell-e szigorÍtani:

a következő napokban fog eldőlni, hogy kell-e szigorítani, vagy sem

- mondta, megjegyezve, hogy a határokon mindenképp szigorítani kell a mutációk miatt. Az Európán kívüli üzleti utazásokat radikálisan csökkenteni kell.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?