10 °C Budapest
Orbán Viktor: a következő napokban fog eldőlni, hogy kell-e szigorítani

Orbán Viktor: a következő napokban fog eldőlni, hogy kell-e szigorítani

2021. február 26. 07:41

4668 új fertőzöttet, 123 elhunytat regisztráltak péntek reggel, 451-en vannak lélegeztetőgépen, 5027 ember van kórházban - mondta Orbán Viktor a Kossuth rádióban. A kormányfő kijelentette: az sem kizárt, hogy szigorítani kell az intézkedéseken, ez a következő napokban fog eldőlni.

4668 új fertőzöttet, 123 elhunytat regisztráltak péntek reggel, 451-en vannak lélegeztetőgépen, 5027 ember van kórházban, a helyzet drámaian romlik - ismertette Orbán Viktor a Kossuth rádióban. A fertőzések száma a következő két hétben nőni fog, a kérdés, hogy az egészségügy kibírja-e, vagy sem. 15831 szabad ágy van, 2296 lélegeztetőgépről beszélt a kormányfő, arra számolnak, hogy a megbetegedések száma erőteljesen nőni fog.

A kormányfő arról beszélt, a tudósok mindig rendelkezésre álltak, az előrejelzéseik pedig folyamatosan beváltak. Minden folyamat bekövetkezett, amit jósoltak.

Ma egy hosszú és nehéz operatív törzs ülésről jöttem (...) el kellett rendelnem egy emelt szintű készültséget a kórházakban

- mondta. Kifejtette, az oltópontokon ennek ellenére lesz elég orvos. A vakcinák kapcsán elmondta, 17 millió adag van lekötve

a lekötésben erősek vagyunk, ha lekötéssel lehetne oltani, túl is lennénk már az egészen.

Jövő héten fog sorrakerülni, ő a kínai vakcinát fogja megkapni. Folyamatosan jönnek a vakcinák, úgy kell számolni, hogy a 2,6 millió regisztrált húsvétra meg fogja kapni legalább az első oltását.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A korlátozások meghosszabbítása kapcsán elmondta, egyik szemünk sír, a másik nevet, hiszen egyfelől van vakcina, lehet gondolkodni a nyitáson, másfelől viszont 2-3 hétig egyre romlik a helyzet. Vannak olyan javaslatok, hogy kell-e szigorÍtani:

a következő napokban fog eldőlni, hogy kell-e szigorítani, vagy sem

- mondta, megjegyezve, hogy a határokon mindenképp szigorítani kell a mutációk miatt. Az Európán kívüli üzleti utazásokat radikálisan csökkenteni kell.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. április 11. vasárnap
Leó, Szaniszló
14. hét
Április 11.
Debrecen napja
EZT OLVASTAD MÁR?