Hatott az áresés: már százezren váltottak a Netrisken

2010. november 9. 11:02

Hétfőn elérte a 100 ezret a Netrisk.hu biztosítási portálon kötelező biztosítást váltók száma, ami több mint 40%-os növekedés a múlt évhez képest. A forgalom emelkedése hasonló mértékű, mint a díjcsökkenés, hiszen a kötelező biztosítások átlagdíja is mintegy 40%-kal esett, amire soha nem volt még példa a hazai kötelező biztosítási piacon. A társaság kapacitásbővítéssel készül a november végi rohamra.

A megkötött új kötelező biztosítások száma a biztosítási portálon november 8.-án átlépte a százezret, ami több, mint 40%-os növekedés a tavalyi hasonló időszakban regisztrált 63 ezer új szerződéshez képest. A rekordforgalom magyarázata egyértelmű, hiszen a megkötött új kötelezők átlagdíja továbbra is mintegy 40%-kal alacsonyabb az ügyfelek által eddig fizetett biztosításoknál. Ilyen mértékű áresésre még soha nem volt példa a hazai kötelező biztosítási piacon. Az átszerződés kínálta árelőnyt nézve egyre valószínűbb, hogy az autósok több mint fele vált az idén, ami rendkívüli feladat elé állítja a biztosítókat és biztosításközvetítőket.

A biztosítási portál kapacitásbővítéssel készül a november végén várható rohamra. A San Franciscóból érkezett, most hadrendbe álló új, kivételes teljesítményű (48 magos processzorral felszerelt, 128 gigaram memóriájú) adatbázisszerver, mely Európában is ritkaságnak számít, 2 nap alatt képes feldolgozni akár a teljes, 3,5 milliós hazai járműpark kötelező biztosításának újrakötését.

Mindazoknak ugyanakkor, akik ki szeretnék használni a biztosítási díjak zuhanását, érdemes még a következő két hétben újrakötni KGFB szerződésüket. Az utolsó napokban ugyanis olyan mértékű forgalom várható, amely sok helyen megnehezítheti a megbízások szakszerű, határidőben történő feldolgozását.

 

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 7. péntek
Gizella
18. hét
EZT OLVASTAD MÁR?