-2 °C Budapest

Kötelező: a kármentességi kedvezmény is ösztönzi a biztosításváltást

2010. november 5. 14:02

Mindazoknak, akik év közben vettek új autót, idén már nem kell novemberben újrakötniük kötelező biztosításukat. A megszaporodott kármentességi kedvezményeknek köszönhetően ugyanakkor jobban járnak, ha a jövő évben esedékes biztosítási évfordulóval, de már most, novemberben megkötik új kgfb szerződésüket - áll a Netrisk.hu közleményében.

A kötelező biztosítási kampány ötödik napjára megközelítette a 2 milliót a díjkalkulációk száma biztosítási portálon, ami gyakorlatilag megegyezik a tavalyi teljes kampányidőszakban - december végéig - mért értékkel. A váltást a rekord-alacsony díjak ösztönzik, de az átszerződők számát növelheti az is, hogy idén még az év közben új autót vásárolt ügyfeleknek is megéri újrakötni szerződésüket. A múlt évi törvénymódosítás nyomán az új autótulajdonosok biztosítási évfordulója már nem január elseje, hanem a kötelező biztosítás megkötésének naptári évfordulója lesz. Elméletileg tehát az érintett autósok ráérnek a váltással az évfordulójukat megelőző 30. napig. A gyakorlatban ugyanakkor már novemberben kiválaszthatják, és megköthetik jövőbeni új szerződésüket. Hiszen a jövőre érvényes díjakat változatlanul október végén teszik közzé a biztosítótársaságok. Most is összehasonlítható tehát, mely biztosító ajánlja a biztosítási évfordulót követően a legjobb feltételeket.

Az újraszerződés ebben a körben csak egy lehetőség, a biztosítók díjkedvezményei miatt ugyanakkor megérheti már most váltani. A több biztosítótársaság által kínált kármentességi kedvezmény ugyanis a szerződés megkötését követően már nem vonható vissza. Vagyis, aki már most leszerződik leendő kötelezőjére, akkor is élvezheti az akár csaknem 50%-os kármentességi kedvezményt, ha jövőbeni évfordulójáig kárt okozna. A jogszabályok szerint a biztosítótársaság ez esetben csak a bonus-malus fokozat romlásából fakadó áremelkedést érvényesítheti.

Fontos figyelni arra, hogy aki nem januári, hanem évközi évfordulóval vált kötelező biztosítást, az évfordulóig a régi biztosítása díját kell fizetnie, olcsóbb kötelezője az évfordulót követően lép csak életbe.

Az idén tovább növelheti az átszerződők számát az AIM Biztosító kivonulása is, hiszen a társaság január elsejével felmondja 39 ezer ügyfele kgfb szerződését, akiknek így elkerülhetetlenül új biztosítótársasághoz kell szerződniük. Az online átszerződést választóknak figyelniük érdemes arra, hogy minden esetben bejelöljék a számukra releváns kedvezményeket, hiszen e kedvezmények nélkül biztosításuk díja akár 30%-kal is magasabb lehet. 

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

 

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. december 4. 13:20
A megfélemlítési törvényként is emlegetett törvénycsomag ügyében az Európai Unió segítségét kéri az...
Kiszámoló  |  2023. december 4. 09:53
Megjelent egy amerikai felmérés, ami az ősi kérdést firtatja: boldogok lennénk-e, ha több pénzünk le...
Holdblog  |  2023. december 4. 06:06
Az év végéhez közeledve mindig érdemes visszatekinteni a professzionális alapkezelők idei évre vonat...
Buxelliott  |  2023. december 3. 12:04
Az első célárról északnak fordult a piac, ami azt jelenti erős még a bull trend. Ahogy a charton is...
Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 4. hétfő
Borbála, Barbara
49. hét
December 4.
A cookie napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm