Kötelező: a kármentességi kedvezmény is ösztönzi a biztosításváltást

2010. november 5. 14:02

Mindazoknak, akik év közben vettek új autót, idén már nem kell novemberben újrakötniük kötelező biztosításukat. A megszaporodott kármentességi kedvezményeknek köszönhetően ugyanakkor jobban járnak, ha a jövő évben esedékes biztosítási évfordulóval, de már most, novemberben megkötik új kgfb szerződésüket - áll a Netrisk.hu közleményében.

A kötelező biztosítási kampány ötödik napjára megközelítette a 2 milliót a díjkalkulációk száma biztosítási portálon, ami gyakorlatilag megegyezik a tavalyi teljes kampányidőszakban - december végéig - mért értékkel. A váltást a rekord-alacsony díjak ösztönzik, de az átszerződők számát növelheti az is, hogy idén még az év közben új autót vásárolt ügyfeleknek is megéri újrakötni szerződésüket. A múlt évi törvénymódosítás nyomán az új autótulajdonosok biztosítási évfordulója már nem január elseje, hanem a kötelező biztosítás megkötésének naptári évfordulója lesz. Elméletileg tehát az érintett autósok ráérnek a váltással az évfordulójukat megelőző 30. napig. A gyakorlatban ugyanakkor már novemberben kiválaszthatják, és megköthetik jövőbeni új szerződésüket. Hiszen a jövőre érvényes díjakat változatlanul október végén teszik közzé a biztosítótársaságok. Most is összehasonlítható tehát, mely biztosító ajánlja a biztosítási évfordulót követően a legjobb feltételeket.

Az újraszerződés ebben a körben csak egy lehetőség, a biztosítók díjkedvezményei miatt ugyanakkor megérheti már most váltani. A több biztosítótársaság által kínált kármentességi kedvezmény ugyanis a szerződés megkötését követően már nem vonható vissza. Vagyis, aki már most leszerződik leendő kötelezőjére, akkor is élvezheti az akár csaknem 50%-os kármentességi kedvezményt, ha jövőbeni évfordulójáig kárt okozna. A jogszabályok szerint a biztosítótársaság ez esetben csak a bonus-malus fokozat romlásából fakadó áremelkedést érvényesítheti.

Fontos figyelni arra, hogy aki nem januári, hanem évközi évfordulóval vált kötelező biztosítást, az évfordulóig a régi biztosítása díját kell fizetnie, olcsóbb kötelezője az évfordulót követően lép csak életbe.

Az idén tovább növelheti az átszerződők számát az AIM Biztosító kivonulása is, hiszen a társaság január elsejével felmondja 39 ezer ügyfele kgfb szerződését, akiknek így elkerülhetetlenül új biztosítótársasághoz kell szerződniük. Az online átszerződést választóknak figyelniük érdemes arra, hogy minden esetben bejelöljék a számukra releváns kedvezményeket, hiszen e kedvezmények nélkül biztosításuk díja akár 30%-kal is magasabb lehet. 

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 18. 18:51
Hiába nyert másodjára is pert az Átlátszó Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság ellen, az a márc...
Holdblog  |  2022. május 18. 06:11
Az Alaskan Airlines igen nagy port kavart a légitársaságok világában, amikor februárban első nagy ha...
Kasza Elliott-tal  |  2022. május 17. 19:41
Ma lezajlott a Magyar Telekom részvény-visszavásárlási aukciója, elköltötték a teljes erre szánt öss...
Bankmonitor  |  2022. május 17. 14:17
Egyre szűkül azon bankok listája, amelyek átvehetik a Sberbank hiteleit. Valószínűleg az érintetteke...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 19. csütörtök
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?