Netrisk: több mint tízmilliárd forint a tét

2010. október 27. 08:02

A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások (kgfb) díjszámításának módszere megváltozott az idén. A módosítás következményeként jelentősen változhatnak a biztosítási tarifák, ezért a legtöbb autósnak az idén is megérheti kötelező biztosítást váltani. A Netrisk.hu becslése szerint a tavaly kötelező biztosítást váltók több mint 12 milliárd forintot takarítottak meg, ebből a piacvezető Netrisk.hu biztosítási portálon átszerződők több mint 4 milliárd forinttal csökkentették biztosítási díjukat.

Tavaly tovább erősödött az internet szerepe a kötelező biztosítások újrakötésében: 2009 novemberében már 530 ezren váltottak biztosítást online a piacvezető biztosítási portál, a Netrisk.hu becslése szerint. Ezen belül is a legtöbben, közel 320 ezren, a Netrisk.hu szolgáltatását vették igénybe.

Az online biztosítást váltók megoszlása 2009 novemberében

Az internet idén tovább növelheti részesedését, a biztosítót váltók száma pedig akár elérheti a tavalyi, egymilliós rekordot is, hiszen a kötelező biztosítások új díjszámítási módja miatt jelentősen változhatnak egyes biztosítók tarifái. (Mint ismert, egy törvénymódosítás nyomán a jövő évi kgfb tarifák alapja már nem a motor köbcentiméterben mért űrtartalma, hanem kilowatt alapú teljesítménye lesz.)

KGFB: Nem kötelező a váltás, de kinek tilos?

Az erősödő árverseny nyomán évről évre tovább csökken a kötelező biztosítások átlagdíja, és ezzel az autósok terhei. Az átlagos tarifa tavaly novemberben már a 25 ezer forintot is alig haladta meg. Így azok az autósok, akik évről évre biztosítást váltottak, szinte minden évben spórolhattak az átszerződéssel. Az átszerződéssel megtakarított összeg tavaly a Netrisk.hu statisztikája szerint átlagosan mintegy 15 ezer forint volt. A Netrisken váltó csaknem 320 ezer autós így összesen több mint 4 milliárd forintot takarított meg.

Vad lóerők tombolnak az autódban? Ennyivel drágulhat a köteleződ

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A teljes piacot tekintve a novemberben biztosítást váltó autósok összesen a múlt évben több mint 12 milliárd forintot spórolhattak meg, ami nagyjából 30 százaléka az összes kgfb-t fizető gépjármű tulajdonosra számolt, nagyrészt még mindig kihasználatlan megtakarítási lehetőségnek. Az idén is több mint 10 milliárd forint lehet a tét.

 

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Kiszámoló  |  2022. május 26. 20:12
Ha ész nélkül osztogatod a pénzt a választás előtt és ezer-ezerötszáz milliárd forintos lyukat ütsz...
MEDIA1  |  2022. május 26. 19:19
People Group néven folytatja tevékenységét a jövőben a 1080p Reklám- és médiaügynökség – közölték la...
Bankmonitor  |  2022. május 26. 15:30
2022. első negyedévében korábban sohasem látott mélységbe zuhant a születésszám, így még egy lépésse...
MNB Intézet  |  2022. május 26. 10:43
A közösségi média nemcsak mindennapi privát életünkre van hatással, hanem a gazdaságra is. Talán nem...
Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?