19 °C Budapest

Jön az egyszerűsített casco! Kötési dömping indulhat

2010. szeptember 8. 09:32

Áttörést hozhat a casco biztosítási piacon, hogy az internetes alkuszi portálok olcsó casco biztosítási ajánlatokat is kínálnak majd idén novemberben, a kötelező biztosítások mellé. A Biztosítás.hu internetes alkusz szerint mindezt a casco díjak elmúlt években bekövetkezett jelentős csökkenése és a kötelező biztosítások adataiból kiszámítható ún. "egyszerűsített casco" megjelenése teszi majd lehetővé, mely utóbbival már a legtöbb hazai biztosítótársaság rendelkezik.

Ha valakit megkérnénk, hogy sorolja fel autójának extratartozékait és adja meg azok újrabeszerzési értékét, vagy arra kérnénk, mondja meg, hogy a 140 féle Opel Astra modell közül pontosan melyik is az övé, valószínűleg nem kapnánk tőle kielégítő választ. Mindez persze érthető, de ettől még - egészen a közelmúltig - így működtek a biztosítótárságok casco díjszámító motorjai. Gépjármű-márkakereskedőnek, de legalábbis képzett biztosítási ügynöknek kellett lenni ahhoz, hogy pontos díjat tudjunk kicsikarni ezekből a díjszámító rendszerekből.

A jelenlegi tendenciák azonban gyökeres változást hozhatnak. Az internet támasztotta elvárásoknak a hazai biztosítótársaságok a forgalmi engedély adataiból kiszámítható egyszerűsített díjszámítású, de feltételeiben a korábbiaknak megfelelő, egyre olcsóbb casco-k bevezetésével igyekeznek megfelelni. Mindez várhatóan megnyitja majd az utat a casco biztosítások jelentősebb internetes versenye előtt. Az "egyszerű casco"-k esetében bárki néhány perc alatt kiszámolhatja majd autója casco biztosítási díjait.

Valószínűleg elsők között él majd az összehasonlítás lehetőségével az a 850 ezer autótulajdonos, akinek már van casco-ja és kíváncsi lesz arra, más biztosítótársaság kínál-e jobbat számára. A biztosítótársaságok közötti élesedő versenynek köszönhetően szinte mindenki talál majd magának kedvezőbb casco-t. E biztosítások díja ugyanis 2006 óta folyamatosan csökken. Míg 2006-ban egy teljes körű casco esetében az éves átlagdíj 121 947 forint volt, addig 2010 nyarán az interneten mindez már csak 75 ezer forintot tett ki.

A meglévő casco-k olcsóbbra cserélése mellett szólhat még az egyszerű ügymenet (casco biztosító váltása esetén ugyanis nincs szükség műszaki szakértői szemlére), valamint az is, hogy az átlagos megtakarítás casco biztosítóváltás esetén kétszer-háromszor akkora lehet, mint a kötelező esetében.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Casco: Kerüld el a kálváriát! Ezt nem árt tudnod, mielőtt belevágsz!

A kötelező díjak mélyrepülését és az új autó értékesítés radikális csökkenését követően érthető, ha a biztosítótársaságok a profitábilisabb casco felé fordulnak. A díjcsökkenésnek köszönhetően ajánlataik ezúttal utat találhatnak azokhoz is, akik korábban a casco magas átlagára miatt nem kötöttek biztosítást, vagy azt gondolták elég jól vezetnek ahhoz, hogy ne legyen szükségük a biztosítás védelemére. Őket is megfontolásra késztethetik azonban a közelmúlt árvizei és viharai, melyek számos autóban okoztak kárt, a tulajdonos vezetési tudásától függetlenül.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. május 17. 05:57
Egy csúcsszínvonalú Bel Air-i (Los Angeles, Kaliforna) kastély 87,8 millió dollárért szerepelt egy á...
MEDIA1  |  2022. május 16. 19:44
Starcz Ákos vezérigazgató megkeresésünkre azt mondta, szerinte ez nem kirívó egy ekkora szervezetben...
Kasza Elliott-tal  |  2022. május 14. 20:09
Havonta ránézek egyszer azokra a papírokra, amikből előbb vagy utóbb venni szeretnék. Általában a he...
KonyhaKontrolling  |  2022. május 13. 07:35
Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy munka miatt költöznöm kell, ezért arra gondoltam, hogy le...
Erről ne maradj le!
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?