27 °C Budapest

Veszélyben a 40 év utáni nyugdíj!

2010. szeptember 7. 05:22

Az önkormányzati választások és egy, az Alkotmánybírósághoz érkezett beadvány is hátráltatja a 40 év szolgálati idő utáni nyugdíjaztatásért indított népszavazást. Leghamarabb novemberben kezdődhet az aláírásgyűjtés - közölte a népszavazást kezdeményező Magyar Vegyipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége.

A népszavazást július végén hitelesítette az Országos Választási Bizottság (OVB), ám a beadványt nem sokkal a hitelesítés után valaki megtámadta az Alkotmánybíróságnál. A referendum kiírásához szükséges aláírásgyűjtéssel így meg kell várni az AB döntését. Emellett a népszavazást az is hátráltatja, hogy az október 3-ra kiírt önkormányzati választásokat megelőző és az azt követő 40 napban a törvényi előírások szerint nem lehet aláírást gyűjteni - emlékeztet Székely Tamás, a VDSZ elnöke a közleményben.

Kiderült, hol él a legtöbb nyugdíjas Magyarországon - Kattints!

A szakszervezet ennek ellenére megkezdte a technikai előkészületeket, s az érdekvédők úgy kalkulálnak, hogy a szükséges aláírás többszörösét is meg fogják szerezni. Amennyiben ennek alapján a parlament jóváhagyja a kezdeményezést, akkor ki lehet írni a népszavazást, amire vélhetően már csak jövőre lesz lehetőség.

Korda után Kardával bővült a celebnyugdíjasok listája - Kattints!

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Székely Tamás szerint negyven év letöltött időre hivatkozva legfeljebb 11 ezer ember mehetne nyugdíjba jövőre, s attól kezdve minden évben egyre kevesebben. Ezért véleménye szerint tévedésen alapulnak azok a riogatások, miszerint az új lehetőség költségvetési káoszt okozna. Az érdekképviseleti szövetség azt szeretné elérni, hogy 40 év szolgálati idő után igénybe vehető legyen az öregségi nyugdíj, a nyugdíj összegének csökkentése nélkül.

Mint arról a Pénzcentrum.hu korábban beszámolt, 2009 végén összesen 1 064 715 nő részesült öregségi nyugdíjban, az ellátásuk átlaga 91 315 forint volt havonta. Az átlagnyugdíjjal számolva a 11 ezer nő havi ellátása 1004,5 millióba kerülne, ami éves szinten 12,05 milliárd forintos terhet jelent a Nyugdíjbiztosítási Alapnak. Ez az összeg az alap éves költségvetésének (2934,8 milliárd forint) a 0,41%-át teszi ki.

Forrás: Pénzcentrum/Hirado.hu

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2022.08.08 08:30
A kisadózó vállalkozások tételes adójáról és a kisvállalati adóról szóló 2012. évi CXLVII. törvény s...
hrdoktor  |  2022.08.08 06:08
A termelékenységet és a fluktuációt is erősen befolyásolja, hogy egy munkahelyen milyen a kollégák v...
coachco  |  2022.08.05 21:47
Napok óta foglalkoztat a gondolat, hogy ha el kellene képzelni a jövőt, akkor hol és hogyan képzelné...
laskainelli  |  2022.08.03 13:31
Szétesőnek tűnik a világunk. Érzelmi hullámvasutakra szállunk fel, lefelé csúszunk a negatív érzések...
vezetoi-coaching  |  2022.08.03 11:21
Akár külföldön, akár itthon, valami radikálisan mást keresel szenvedélyként, jövedelem-forrásként, m...
Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Csendes gyilkos pusztítja tömegével a magyarokat: sok apróságon múlhat, megúszod-e

A magyar felnőttek mintegy 60 százaléka fél attól, hogy élete során rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak nála.

Közösségi finanszírozás – alternatív, kockázatmentes út az üzleti célok megvalósítása felé (x)

Nincsenek könnyű helyzetben a hazai induló vagy bővülni kívánó vállalkozások: nehezen előrejelezhető egy-egy termék vagy fejlesztés várható sikere vagy megtérülése.

NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 9. kedd
Emőd
32. hét
Augusztus 9.
Az állatkertek napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?