11 °C Budapest

Betör Szlovákiába a Brokernettel a CIG Pannónia

Pénzcentrum
2010. szeptember 8. 08:19

Megkezdi értékesítési tevékenységét Szlovákiában a CIG Pannónia Életbiztosító stratégiai partnerével, a Brokernettel, határon átnyúló szolgáltatás formájában - közölte a biztosító.

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) szeptember 2-án kiadott tájékoztatása alapján megkezdi értékesítési tevékenységét Szlovákia területén a CIG Pannónia. A Brokernet szlovák életbiztosítás-közvetítői piacon már jelen lévő értékesítési hálózata szeptember 10-én megkezdi az Eurós Signum Befektetési Életbiztosítási termék értékesítését - ily módon, másfél évvel a romániai piacra lépést követően a társaság az alapításakor kitűzött stratégiájának megfelelően, újabb közép-kelet európai országban indítja el értékesítését - közölte a biztosító. A társaság továbbra is folyamatosan vizsgálja a környező országokban adódó piacra lépési lehetőségeket.

A PSZÁF, miután megállapította, hogy a társaság határon átnyúló szolgáltatási tevekénységének nincs akadálya, a biztosítókról és a biztosítási tevékenységről szóló 2003. évi LX. törvényben foglaltakkal összhangban tájékoztatta a szlovák felügyeleti hatóságot, hogy a társaság a bejelentésben foglaltak szerint értékesítési tevékenységet kíván folytatni a Szlovák Köztársaság területén. A Fővárosi Bíróság mint Cégbíróság szeptember 6-án kelt végzésével bejegyezte a cégjegyzékbe a társaság működési formaváltással kapcsolatban hozott döntését. A Cégbíróság végzése értelmében a társaság 2010. szeptember 1-jétől kezdődően nyilvánosan működő részvénytársaságként folytatja tevékenységét. A társaság új neve CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?