8 °C Budapest

Kirobbanó formában az UNION

Pénzcentrum
2008. április 15. 11:53

Sikeresen zárta a tavalyi évet az UNION biztosító. A társaság teljes díjbevétele közel 40 százalékkal, 24,3 milliárd forintra bővült. A piaci tendenciáknak megfelelően az élet ág volt a növekedés motorja. 59 százalékkal, 13,9 milliárd bővült a díjbevétel egy év alatt ebben a szegmensben. A nem-élet ág is bőven piac felett teljesített a 19 százalékos növekedésével, ez 10,4 milliárd díjbevételt jelent. A társaság adózás előtti eredménye 657 millió forintot tette ki, ez 64 százalékkal több, a 2006. évinél.

Zsoldos Miklós, az UNION elnök-vezérigazgatója 2008-ban a teljes piac növekedési dinamikájának lassulására számít, de kijelentett, hogy a hazai alulbiztosítottsági szintek és a növekvő öngondoskodási hajlandóság, még hosszú ideig stabil növekedést biztosít mind az UNION, mind pedig a piac többi szereplője számára. Véleménye szerint, az elmúlt években tapasztalt piaci koncentráció csökkenése tovább fog fokozódni 2008-ban.

Az UNION biztosító idei éve a partnerkapcsolatok kiterjesztéséről és a fokozott költséghatékonyságról fog szólni. A Bridge Hungary hálózattal közösen egy egészségbiztosítási termék fejlesztésébe és értékesítésébe kezdenek. Valamint a banki szálakat is szorosabbra fűzik.

Zsoldos Miklós szerint az idei évben is tovább emelkednek majd a szerzési költségek, amelyek hátterében nem csak a szerződésszámok emelkedése áll majd, hanem egy megváltozott kifizetési struktúra is. Az elnök szerint kiemelten kell kezelni az ügyfelek megtartását és ennek nemcsak a megtartási jutalékok emelkedésében kell megmutatkozni, hanem a szerzési jutalékok jóváírásának ütemezésében is. Ez gyakorlatban azt jelenti, hogy az új szerződéshez kapcsolódó jutalékokat időben elnyújtva (több évre) adják oda az értékesítő partnernek, meggátolva ezáltal az állomány "elköltöztetését". A jutalékok emelkedése párosul majd - a fokozódó árversenynek köszönhetően - egy díjcsökkenéssel. Ezek együttes hatása pedig a profitabilitás csökkenéséhez vezet.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 24. 12:20
Az 1% Club című nemzetközi formátum egy estés logikai vetélkedő lesz, amelyben a stúdióban és a képe...
Bankmonitor  |  2024. április 24. 11:33
Várhatóan 2024 júniusában indul az új otthonfelújítási program. A támogatásból az 1990 előtt épült c...
Kiszámoló  |  2024. április 24. 08:26
A múlt század közepén a legtöbb országban a cégek voltak az egyik legjelentősebb adóbefizetők, a tel...
Holdblog  |  2024. április 24. 06:03
Megválasztása óta keveset beszélt Argentína új elnöke a dollárra való átállásról, pedig a lépésnek k...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 24. 13:12
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm