Kirobbanó formában az UNION

Pénzcentrum
2008. április 15. 11:53

Sikeresen zárta a tavalyi évet az UNION biztosító. A társaság teljes díjbevétele közel 40 százalékkal, 24,3 milliárd forintra bővült. A piaci tendenciáknak megfelelően az élet ág volt a növekedés motorja. 59 százalékkal, 13,9 milliárd bővült a díjbevétel egy év alatt ebben a szegmensben. A nem-élet ág is bőven piac felett teljesített a 19 százalékos növekedésével, ez 10,4 milliárd díjbevételt jelent. A társaság adózás előtti eredménye 657 millió forintot tette ki, ez 64 százalékkal több, a 2006. évinél.

Zsoldos Miklós, az UNION elnök-vezérigazgatója 2008-ban a teljes piac növekedési dinamikájának lassulására számít, de kijelentett, hogy a hazai alulbiztosítottsági szintek és a növekvő öngondoskodási hajlandóság, még hosszú ideig stabil növekedést biztosít mind az UNION, mind pedig a piac többi szereplője számára. Véleménye szerint, az elmúlt években tapasztalt piaci koncentráció csökkenése tovább fog fokozódni 2008-ban.

Az UNION biztosító idei éve a partnerkapcsolatok kiterjesztéséről és a fokozott költséghatékonyságról fog szólni. A Bridge Hungary hálózattal közösen egy egészségbiztosítási termék fejlesztésébe és értékesítésébe kezdenek. Valamint a banki szálakat is szorosabbra fűzik.

Zsoldos Miklós szerint az idei évben is tovább emelkednek majd a szerzési költségek, amelyek hátterében nem csak a szerződésszámok emelkedése áll majd, hanem egy megváltozott kifizetési struktúra is. Az elnök szerint kiemelten kell kezelni az ügyfelek megtartását és ennek nemcsak a megtartási jutalékok emelkedésében kell megmutatkozni, hanem a szerzési jutalékok jóváírásának ütemezésében is. Ez gyakorlatban azt jelenti, hogy az új szerződéshez kapcsolódó jutalékokat időben elnyújtva (több évre) adják oda az értékesítő partnernek, meggátolva ezáltal az állomány "elköltöztetését". A jutalékok emelkedése párosul majd - a fokozódó árversenynek köszönhetően - egy díjcsökkenéssel. Ezek együttes hatása pedig a profitabilitás csökkenéséhez vezet.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. május 19. szerda
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?