35 °C Budapest

Kirobbanó formában az UNION

Pénzcentrum
2008. április 15. 11:53

Sikeresen zárta a tavalyi évet az UNION biztosító. A társaság teljes díjbevétele közel 40 százalékkal, 24,3 milliárd forintra bővült. A piaci tendenciáknak megfelelően az élet ág volt a növekedés motorja. 59 százalékkal, 13,9 milliárd bővült a díjbevétel egy év alatt ebben a szegmensben. A nem-élet ág is bőven piac felett teljesített a 19 százalékos növekedésével, ez 10,4 milliárd díjbevételt jelent. A társaság adózás előtti eredménye 657 millió forintot tette ki, ez 64 százalékkal több, a 2006. évinél.

Zsoldos Miklós, az UNION elnök-vezérigazgatója 2008-ban a teljes piac növekedési dinamikájának lassulására számít, de kijelentett, hogy a hazai alulbiztosítottsági szintek és a növekvő öngondoskodási hajlandóság, még hosszú ideig stabil növekedést biztosít mind az UNION, mind pedig a piac többi szereplője számára. Véleménye szerint, az elmúlt években tapasztalt piaci koncentráció csökkenése tovább fog fokozódni 2008-ban.

Az UNION biztosító idei éve a partnerkapcsolatok kiterjesztéséről és a fokozott költséghatékonyságról fog szólni. A Bridge Hungary hálózattal közösen egy egészségbiztosítási termék fejlesztésébe és értékesítésébe kezdenek. Valamint a banki szálakat is szorosabbra fűzik.

Zsoldos Miklós szerint az idei évben is tovább emelkednek majd a szerzési költségek, amelyek hátterében nem csak a szerződésszámok emelkedése áll majd, hanem egy megváltozott kifizetési struktúra is. Az elnök szerint kiemelten kell kezelni az ügyfelek megtartását és ennek nemcsak a megtartási jutalékok emelkedésében kell megmutatkozni, hanem a szerzési jutalékok jóváírásának ütemezésében is. Ez gyakorlatban azt jelenti, hogy az új szerződéshez kapcsolódó jutalékokat időben elnyújtva (több évre) adják oda az értékesítő partnernek, meggátolva ezáltal az állomány "elköltöztetését". A jutalékok emelkedése párosul majd - a fokozódó árversenynek köszönhetően - egy díjcsökkenéssel. Ezek együttes hatása pedig a profitabilitás csökkenéséhez vezet.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. augusztus 19. 10:30
Egy újítással, de a megszokott msorvezetvel, Ördög Nórával érkezik a TV2 gasztrovetélkednek új évada...
Buxelliott  |  2022. augusztus 19. 07:59
 Szépen megindult az árfolyam a célzóna irányába, lehet a tervezettnél korábban éri el a jelzet...
Holdblog  |  2022. augusztus 19. 06:01
A hoki, a juharszirup és az elképeszt természeti kincsek után lassan a szuperélhet nagyvárosok is fe...
MNB Intézet  |  2022. augusztus 17. 09:31
Kicsi az esélye, hogy jelents pénzügyi felfordulás indul el Kínában a mostani jelzáloghitelpiaci pro...
Nagy siker a közösségépítő agrárprogram: így fogadhatsz Te is örökbe egy birsalmafát

Hatalmas siker a birsalmafa-örökbefogadó program, az a cél pedig, hogy közösséget építsenek, egyre inkább beérni látszik.

Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 19. péntek
Huba
33. hét
Augusztus 19.
Humanitárius világnap
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?