7 °C Budapest

Erste és Union - egyre szorosabb a kötelék

Pénzcentrum
2007. szeptember 3. 12:38

Magánnyugdíjpénztári együttműködéssel bővült augusztustól az UNION Biztosító és az Erste Bank stratégiai megállapodása, amelynek lényege, hogy a biztosító értékesítési hálózatán keresztül is be lehet lépni az Erste Bank Országos Nyugdíjpénztárba. A két pénzintézet ezzel immár négy területen - lakásfinanszírozás és biztosítás, gépjármű finanszírozás és casco, utasbiztosítás, valamint magánnyugdíjpénztár - működik együtt.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A két osztrák tulajdonú pénzpiaci szereplő Ausztriában és a közép-kelet-európai régió több országában évek óta az ügyfelek rugalmas kiszolgálására irányuló együttműködéseket folytat. Magyarországon a stratégiai partnerség keretében az Erste Bank lakáshiteleihez UNION lakásbiztosítás kapcsolódik. A gépjármű-finanszírozás terén az UNION egyedi casco terméket kínál a bankfiókokban egyes Erste lízing termékekhez. Emellett a bank fiókjaiban tavaly óta elérhetők a biztosító utasbiztosítási csomagjai. Az idén augusztusban aláírt megállapodásnak köszönhetően immár magán-nyugdíjpénztári szolgáltatással is bővült az együttműködés.

"A magyar nyugdíjrendszerben az öngondoskodás egyre hangsúlyosabb szerepet nyer. Az UNION Biztosító fontosnak tartja, hogy ügyfelei számára megteremtse a feltételeket az aktív éveket követő életszakasz anyagi biztonságához - közölte Zsoldos Miklós, az UNION Biztosító elnök-vezérigazgatója. Széleskörű biztosítási palettánkkal megoldást kínálunk a változó élethelyzetekben felmerülő igényekre, így a nyugdíjas évekre is. Szolgáltatásainkat kiválóan egészíti ki az Erste Nyugdíjpénztár, mint a nyugdíjrendszer egyik legfontosabb pillérét képviselő intézmény, amely befektetési hozamai révén évről évre a tekintélyes hozamokat elérő pénztárak között szerepel."

"Az Erste Bank, mint Magyarország egyik vezető lakossági bankja folyamatosan bővíti szolgáltatásainak körét és javítja annak minőségét. Az UNION Biztosítóval kialakított kapcsolatnak köszönhetően mindkét cég ügyfeleinek érdekeit szolgáló új megoldásokat vezethetünk be a piacra. A bankcsoport tőkeereje és szakmai tapasztalata hosszú távon garantálja a pénztártagok biztonságát, vagyonának pontos nyilvántartását és az infláció feletti befektetési hozam elérését. Mostantól az UNION Biztosító ügyfelei is részesülhetnek ezekből az előnyökből, és remélem, elégedettek lesznek majd pénztárunk működésével " - tette hozzá Papp Edit, az Erste Bank elnök-vezérigazgatója.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 20. szerda
Vendel
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 19. 17:06