24 °C Budapest

Erste és Union - egyre szorosabb a kötelék

Pénzcentrum
2007. szeptember 3. 12:38

Magánnyugdíjpénztári együttműködéssel bővült augusztustól az UNION Biztosító és az Erste Bank stratégiai megállapodása, amelynek lényege, hogy a biztosító értékesítési hálózatán keresztül is be lehet lépni az Erste Bank Országos Nyugdíjpénztárba. A két pénzintézet ezzel immár négy területen - lakásfinanszírozás és biztosítás, gépjármű finanszírozás és casco, utasbiztosítás, valamint magánnyugdíjpénztár - működik együtt.

A két osztrák tulajdonú pénzpiaci szereplő Ausztriában és a közép-kelet-európai régió több országában évek óta az ügyfelek rugalmas kiszolgálására irányuló együttműködéseket folytat. Magyarországon a stratégiai partnerség keretében az Erste Bank lakáshiteleihez UNION lakásbiztosítás kapcsolódik. A gépjármű-finanszírozás terén az UNION egyedi casco terméket kínál a bankfiókokban egyes Erste lízing termékekhez. Emellett a bank fiókjaiban tavaly óta elérhetők a biztosító utasbiztosítási csomagjai. Az idén augusztusban aláírt megállapodásnak köszönhetően immár magán-nyugdíjpénztári szolgáltatással is bővült az együttműködés.

"A magyar nyugdíjrendszerben az öngondoskodás egyre hangsúlyosabb szerepet nyer. Az UNION Biztosító fontosnak tartja, hogy ügyfelei számára megteremtse a feltételeket az aktív éveket követő életszakasz anyagi biztonságához - közölte Zsoldos Miklós, az UNION Biztosító elnök-vezérigazgatója. Széleskörű biztosítási palettánkkal megoldást kínálunk a változó élethelyzetekben felmerülő igényekre, így a nyugdíjas évekre is. Szolgáltatásainkat kiválóan egészíti ki az Erste Nyugdíjpénztár, mint a nyugdíjrendszer egyik legfontosabb pillérét képviselő intézmény, amely befektetési hozamai révén évről évre a tekintélyes hozamokat elérő pénztárak között szerepel."

"Az Erste Bank, mint Magyarország egyik vezető lakossági bankja folyamatosan bővíti szolgáltatásainak körét és javítja annak minőségét. Az UNION Biztosítóval kialakított kapcsolatnak köszönhetően mindkét cég ügyfeleinek érdekeit szolgáló új megoldásokat vezethetünk be a piacra. A bankcsoport tőkeereje és szakmai tapasztalata hosszú távon garantálja a pénztártagok biztonságát, vagyonának pontos nyilvántartását és az infláció feletti befektetési hozam elérését. Mostantól az UNION Biztosító ügyfelei is részesülhetnek ezekből az előnyökből, és remélem, elégedettek lesznek majd pénztárunk működésével " - tette hozzá Papp Edit, az Erste Bank elnök-vezérigazgatója.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 13. 10:39
A kormánypárti Metropol egy 2023 augusztusi cikkében több valótlanságot állított a főváros gazdálkod...
Holdblog  |  2024. április 13. 06:40
Az európai áramtermelés közel fele származott tavaly megújuló forrásból. Ez az arány az évtized végé...
Bankmonitor  |  2024. április 12. 17:00
A napokban bejelentették az új lakásfelújítási támogatási programot, számos fontos részlet látott na...
Kasza Elliott-tal  |  2024. április 12. 16:01
Megnéztem azokat a cégeket az áprilisi Top10-ből, amiket még nem elemeztem, hála a roic.ai-s adatokn...
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 13. szombat
Ida
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem