Indul a roncsautóbörze

Pénzcentrum
2007. május 2. 10:13

Az UNION Biztosító új, kárrendezéshez kapcsolódó szolgáltatást vezetett be a totálkáros gépjárművek licit útján történő értékesítésére. Az Internet alapú roncsbörze megszervezésével mindenki jól jár: egyszerűsödik a kárrendezés, kedvezőbb szinten térül meg az ügyfél kára. Hosszabb távon akár a biztosítási díjak is csökkenhetnek.

Roncsbörze néven új szolgáltatást indított ügyfelei részére az UNION Biztosító. A szolgáltatás keretében a károsult ügyfelek totálkáros gépjárműveit internetes felületen értékesítik az érdeklődő vásárlók - gépjárműjavítók, autóbontók felé.

"A kockázatarányos díjszabásra és az ügyfélérdekek szem előtt tartására épülő tudatos gépjármű-biztosítási stratégiánk részeként társaságunk ezúttal a kárrendezés terén vezetett be újabb innovatív megoldást. Új szolgáltatásunk keretében egyrészt egyszerűbbé és kényelmesebbé tesszük a kárrendezést, hiszen megkeressük a károsult számára a legmagasabb vételi árat kínáló partnert, így időt, pénzt és fáradtságot takarítunk meg az ügyfeleknek, valamint levesszük a vállukról a roncs értékesítésének terhét. Másrészt, mivel a licit során a roncs értéke várhatóan növekedni fog, az ügyfél kára is kedvezőbben térül meg" - mondta Zsoldos Miklós, az UNION Biztosító elnök-vezérigazgatója.

A biztosító ügyfelei helyett gondoskodik gépjárművük értékesítéséről, ugyanis egy elektronikus licitáló felületen a biztosító megszervezi a roncs értékesítését. Az érdeklődő vásárlóknak (pl.: gépjárműjavítók, autóbontók stb.) csak regisztrálniuk kell jelentkezésüket, az újonnan beérkezett roncsautóról pedig előzetesen e-mailben értesülnek. Majd a honlapra belépve megtekinthetik a roncs fényképeit és részletes adatait, vásárlási szándékuk esetén pedig három munkanapon belül vételi ajánlatot tehetnek. Az internetes felületen a kínálat és az értékesítés folyamata könnyen és gyorsan áttekinthető, nyomon követhető. A nyertes érdeklődő nemcsak kifizeti a roncs vételárát, de gondoskodik a gépjármű elszállításáról is, ezáltal egyszerűsödik és gyorsul a kárrendezés folyamata. A szolgáltatás értéke nem elhanyagolható, mivel minden tizenötödik gépjármű kár totálkárral végződik. A biztosító új szolgáltatása valamennyi érvényes gépjármű-biztosítással rendelkező ügyfele számára automatikusan igénybe vehető.

A piacon dinamikus növekedést mutató és piacformáló szerepet betöltő UNION Biztosító - innovatív termékfejlesztéseinek és újszerű speciális partneri együttműködéseinek köszönhetően - az elmúlt 3 évben megháromszorozta díjbevételét, és idén az első negyedévben 52%-os növekedést ért el.

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. december 4. 07:02
Napjainkban egyre többet beszélgetek a gazdagságról, gazdagodásról, annak korlátairól. Lehet nagyon...
MEDIA1  |  2022. december 3. 11:24
A Csináljuk a fesztivált! idén több mint 10 év szünetet követően először tavasszal jelentkezett új e...
Bankmonitor  |  2022. december 3. 10:37
A Magyar Nemzeti Bank értékelése szerint 2022. végére a lakáscélú jelzáloghitelek átlagos THM (telje...
MNB Intézet  |  2022. december 2. 10:10
Az ember közösségi lény. Barátaink, szeretteink boldogsága számunkra is boldogság forrása. De mitől...
Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 4. vasárnap
Borbála, Barbara
48. hét
December 4.
A cookie napja
December 4.
Advent (2.)
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 4. 16:10