22 °C Budapest

50% fél év alatt - Szárnyaló szektor, szárnyaló cég

Pénzcentrum
2007. július 19. 10:10

Közel 50%-os növekedés mellett 11,57 milliárd forint díjbevételt ért el az idei év első felében az UNION Biztosító. A társaság az eltelt fél év alatt minden területen stabil fejlődést tudott felmutatni. Az üzletágak közül a legdinamikusabb fejlődést a befektetési eszközalapokhoz kapcsolódó életbiztosítás és a casco biztosítás érte el, mindkettő 100 százalékot meghaladó növekedéssel.

Az UNION Biztosító 2007. első félévében 69%-kal növelte állománydíját a tavalyi év hasonló időszakához képest.

Az élet- és nem-életbiztosítási üzletág díjbevételének közel azonos részesedése (élet 53%, nem-élet 47%) megfelel a nyugat-európai mintának, és kiegyensúlyozott további fejlődést tesz lehetővé.

Az előző év hasonló időszakához mérten 90%-os fejlődéssel 6,18 milliárd forintot realizált az életbiztosítási üzletág. Az életbiztosítási teljesítményhez elsősorban a befektetési eszközalapokhoz kapcsolódó életbiztosítások járultak hozzá 5,39 milliárd forinttal, 126%-os növekedéssel. A fejlődés a befektetéshez kötött életbiztosítások töretlen piaci népszerűségét bizonyítja. Az UNION unit-linked biztosításainak népszerűségét tovább növelték az áprilisban bevezetett új eszközalapok, így az UNION-Dinamikusan Fejlődő Piacok Részvény, az UNION-Ázsiai Részvény és az UNION-Energia és Nyersanyag Részvény eszközalap.

A nem-életbiztosítások 5,39 milliárd forint díjbevételt könyvelhettek el az idei év első félévében. További stabil fejlődést mutat a lakásbiztosítások díjbevétele is, amely egy év alatt 54%-kal növelte díjbevételét köszönhetően elsősorban a tavasszal bevezetett új terméknek, az UNION-Kandalló otthonbiztosításnak. A termék újszerűségét a konstrukció díjára kedvező hatást gyakorló önrész-kínálat jelenti. A gépjármű-biztosítási üzletág 3,88 milliárd forint díjbevétellel az előző év hasonló időszakához képest 17%-os fejlődést mutatott. A gépjármű-biztosítási üzletágon belül a casco biztosítás fejlődött ugrásszerűen 105%-os bővüléssel. Köszönhető mindez a balesetmentes vezetést díjazó UNION-Bonus Casconak, valamint az üzletág sikerére pozitívan ható CIB és Raiffeisen Lízing együttműködéseknek. A társaság "Roncsbörze" néven az idén új, kárrendezéshez kapcsolódó szolgáltatást vezetett be a gépjármú-biztosítással rendelkező ügyfelei részére.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

"Eredményeink azt igazolják, hogy a Vienna Insurance Group-hoz tartozó UNION Biztosító stabil nagyvállalatként, egészséges portfolióval minden üzletágban kiegyensúlyozott növekedésre képes, és kreatív megoldásai révén sikeresen felel meg a piac elvárásainak." - kommentálta a 2007. első féléves eredményeket Zsoldos Miklós, a társaság elnök-vezérigazgatója.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. május 19. 09:54
A Csődbement Mészáros Lőrinc exvejének focicsapata? című Mfor-cikk nem érhető el többé, a lap elnézé...
Holdblog  |  2024. május 19. 09:20
Alig van európai szereplő a világ legfejlettebb startupvárosai közt, de legalább a leggyorsabban fej...
Kasza Elliott-tal  |  2024. május 17. 20:28
Nemrég írtam a Solventumról, levált az MMM-ről és áprilisban a tőzsdére ment. Minden MMM részvényes...
MNB Intézet  |  2024. május 17. 10:20
A pénzügyi műveltség terén kifejezetten jól állunk nemzetközi összevetésben. Az OECD legutóbbi felmé...
Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 19. vasárnap
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm