3 °C Budapest

50% fél év alatt - Szárnyaló szektor, szárnyaló cég

Pénzcentrum
2007. július 19. 10:10

Közel 50%-os növekedés mellett 11,57 milliárd forint díjbevételt ért el az idei év első felében az UNION Biztosító. A társaság az eltelt fél év alatt minden területen stabil fejlődést tudott felmutatni. Az üzletágak közül a legdinamikusabb fejlődést a befektetési eszközalapokhoz kapcsolódó életbiztosítás és a casco biztosítás érte el, mindkettő 100 százalékot meghaladó növekedéssel.

Az UNION Biztosító 2007. első félévében 69%-kal növelte állománydíját a tavalyi év hasonló időszakához képest.

Az élet- és nem-életbiztosítási üzletág díjbevételének közel azonos részesedése (élet 53%, nem-élet 47%) megfelel a nyugat-európai mintának, és kiegyensúlyozott további fejlődést tesz lehetővé.

Az előző év hasonló időszakához mérten 90%-os fejlődéssel 6,18 milliárd forintot realizált az életbiztosítási üzletág. Az életbiztosítási teljesítményhez elsősorban a befektetési eszközalapokhoz kapcsolódó életbiztosítások járultak hozzá 5,39 milliárd forinttal, 126%-os növekedéssel. A fejlődés a befektetéshez kötött életbiztosítások töretlen piaci népszerűségét bizonyítja. Az UNION unit-linked biztosításainak népszerűségét tovább növelték az áprilisban bevezetett új eszközalapok, így az UNION-Dinamikusan Fejlődő Piacok Részvény, az UNION-Ázsiai Részvény és az UNION-Energia és Nyersanyag Részvény eszközalap.

A nem-életbiztosítások 5,39 milliárd forint díjbevételt könyvelhettek el az idei év első félévében. További stabil fejlődést mutat a lakásbiztosítások díjbevétele is, amely egy év alatt 54%-kal növelte díjbevételét köszönhetően elsősorban a tavasszal bevezetett új terméknek, az UNION-Kandalló otthonbiztosításnak. A termék újszerűségét a konstrukció díjára kedvező hatást gyakorló önrész-kínálat jelenti. A gépjármű-biztosítási üzletág 3,88 milliárd forint díjbevétellel az előző év hasonló időszakához képest 17%-os fejlődést mutatott. A gépjármű-biztosítási üzletágon belül a casco biztosítás fejlődött ugrásszerűen 105%-os bővüléssel. Köszönhető mindez a balesetmentes vezetést díjazó UNION-Bonus Casconak, valamint az üzletág sikerére pozitívan ható CIB és Raiffeisen Lízing együttműködéseknek. A társaság "Roncsbörze" néven az idén új, kárrendezéshez kapcsolódó szolgáltatást vezetett be a gépjármú-biztosítással rendelkező ügyfelei részére.

"Eredményeink azt igazolják, hogy a Vienna Insurance Group-hoz tartozó UNION Biztosító stabil nagyvállalatként, egészséges portfolióval minden üzletágban kiegyensúlyozott növekedésre képes, és kreatív megoldásai révén sikeresen felel meg a piac elvárásainak." - kommentálta a 2007. első féléves eredményeket Zsoldos Miklós, a társaság elnök-vezérigazgatója.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. november 30. 18:23
Egy jogerős bírósági ítélet értelmében valótlanságot írt a KESMA bulvárnapilapja a Jobbik májusi tis...
Kiszámoló  |  2022. november 30. 17:15
Néhány napja írtam Argentínáról, az országról, ami iskolapéldája, hogyan tud egy populista vezetés t...
Holdblog  |  2022. november 30. 16:01
A réznek kifejezetten kedvezőek a hosszú távú kilátásai, mivel az energiaátmenet során jelentkező vi...
Bankmonitor  |  2022. november 30. 07:45
Az elmúlt hónapokban másról sem hallottunk, minthogy a hitelkamatok emelkednek. Ennek meg is volt az...
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 30. szerda
András, Andor
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. november 30. 20:58