16 °C Budapest

50% fél év alatt - Szárnyaló szektor, szárnyaló cég

Pénzcentrum
2007. július 19. 10:10

Közel 50%-os növekedés mellett 11,57 milliárd forint díjbevételt ért el az idei év első felében az UNION Biztosító. A társaság az eltelt fél év alatt minden területen stabil fejlődést tudott felmutatni. Az üzletágak közül a legdinamikusabb fejlődést a befektetési eszközalapokhoz kapcsolódó életbiztosítás és a casco biztosítás érte el, mindkettő 100 százalékot meghaladó növekedéssel.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az UNION Biztosító 2007. első félévében 69%-kal növelte állománydíját a tavalyi év hasonló időszakához képest.

Az élet- és nem-életbiztosítási üzletág díjbevételének közel azonos részesedése (élet 53%, nem-élet 47%) megfelel a nyugat-európai mintának, és kiegyensúlyozott további fejlődést tesz lehetővé.

Az előző év hasonló időszakához mérten 90%-os fejlődéssel 6,18 milliárd forintot realizált az életbiztosítási üzletág. Az életbiztosítási teljesítményhez elsősorban a befektetési eszközalapokhoz kapcsolódó életbiztosítások járultak hozzá 5,39 milliárd forinttal, 126%-os növekedéssel. A fejlődés a befektetéshez kötött életbiztosítások töretlen piaci népszerűségét bizonyítja. Az UNION unit-linked biztosításainak népszerűségét tovább növelték az áprilisban bevezetett új eszközalapok, így az UNION-Dinamikusan Fejlődő Piacok Részvény, az UNION-Ázsiai Részvény és az UNION-Energia és Nyersanyag Részvény eszközalap.

A nem-életbiztosítások 5,39 milliárd forint díjbevételt könyvelhettek el az idei év első félévében. További stabil fejlődést mutat a lakásbiztosítások díjbevétele is, amely egy év alatt 54%-kal növelte díjbevételét köszönhetően elsősorban a tavasszal bevezetett új terméknek, az UNION-Kandalló otthonbiztosításnak. A termék újszerűségét a konstrukció díjára kedvező hatást gyakorló önrész-kínálat jelenti. A gépjármű-biztosítási üzletág 3,88 milliárd forint díjbevétellel az előző év hasonló időszakához képest 17%-os fejlődést mutatott. A gépjármű-biztosítási üzletágon belül a casco biztosítás fejlődött ugrásszerűen 105%-os bővüléssel. Köszönhető mindez a balesetmentes vezetést díjazó UNION-Bonus Casconak, valamint az üzletág sikerére pozitívan ható CIB és Raiffeisen Lízing együttműködéseknek. A társaság "Roncsbörze" néven az idén új, kárrendezéshez kapcsolódó szolgáltatást vezetett be a gépjármú-biztosítással rendelkező ügyfelei részére.

INDUL A TURMIX, A PÉNZCENTRUM HETI HÍRLEVELE!

Ha a napi hírzaj nélkül szeretnéd olvasni a Pénzcentrum legjobb anyagait, IRATKOZZ FEL HETI HÍRVELEÜNKRE, A TURMIXRA. A legizgalmasabb sztorijaink, heti egyszer, egyenesen a postaládádba.

"Eredményeink azt igazolják, hogy a Vienna Insurance Group-hoz tartozó UNION Biztosító stabil nagyvállalatként, egészséges portfolióval minden üzletágban kiegyensúlyozott növekedésre képes, és kreatív megoldásai révén sikeresen felel meg a piac elvárásainak." - kommentálta a 2007. első féléves eredményeket Zsoldos Miklós, a társaság elnök-vezérigazgatója.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 17. vasárnap
Hedvig
41. hét
Október 17.
Missziók Világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 16. 19:20