8 °C Budapest

Már a vagyonbiztosításban is újít az UNION

Pénzcentrum
2007. szeptember 6. 16:24

UNION-Business Class - új vállalkozói vagyon- és felelősségbiztosítás ad ki a Union Biztosító a ma megjelent sajtóközleménye szerint.

Szeptembertől új vállalkozói vagyon- és felelősségbiztosítás szerepel az UNION Biztosító termékpalettáján a kis- és középvállalkozói réteg számára. A piaci elvárásoknak megfelelő, rugalmas és újszerű megoldások jellemzik a társaság termékét.

Az elmúlt néhány évben új kockázatokkal kellett szembesülniük a vállalkozásoknak. Gondoljunk csak a különböző utcai cselekmények rongálásaira, vagy elegendő, ha felidézzük azokat a természeti csapásokat, viharokat, amelyek a tavalyi és az idei év augusztusában zajlottak. Egyrészt ezekre az új veszélyekre, másrészt a vállalkozások folyamatosan változó igényeire reagálva piacformáló, innovációs stratégiájának részeként az UNION szeptembertől jelentős lépést tett a vagyon- és felelősség biztosítások piacán is. A termék a folyamatosan bővülő piaci elvárásokra hoz új megoldásokat a kis- és közép vállalkozói réteg számára.

"Minden vállalkozás más és más. Ezért termékünket úgy alakítottuk ki, hogy több, egymással jól kombinálható építőelemből álljon, melyek közül az ügyfél döntése szerint súlyozhatja a számára fontos elemeket. Ahhoz, hogy ügyfelünk vállalkozásának biztonságáról megfelelő módon gondoskodhasson, szakértő és rugalmas partnerre van szüksége. Az UNION Biztosító UNION-Business Class vállalkozói vagyon- és felelősségbiztosításával ügyfelünk élvezheti mindazokat az előnyöket, amelyeket Közép-Kelet-Európa egyik piacvezető biztosítóintézetének leányvállalataként a nemzetközi tapasztalat és a hazai piaci ismeret kínál. Ennek a nemzetközi tapasztalatnak is köszönhető az a számtalan újdonság, mely a magyar piacon elsőként került bevezetésre a vállalkozói piacon." - nyilatkozta Zsoldos Miklós az UNION Biztosító elnök-vezérigazgatója.

Az UNION-Business Class biztosítást a nagyfokú rugalmasság jellemzi. Azaz az ügyfél mérlegre állíthatja és háromféle csomag segítségével belátása, igénye szerint súlyozhatja a veszélyforrásokat. Az ügyfél épület, ingóság, felelősség, géptörés, elektromos gépek, berendezések, üzemszünet biztosítások közül választhat, melyek összetételét, védelmi mértékét vállalkozására szabottan háromféle csomag (Alap, Teljes, Extra csomag) keretében igényének megfelelően kombinálhatja. Azaz dönthet úgy, hogy míg az épületbiztosításból az alapcsomagot választja, addig az ingóság, vagy a felelősségbiztosítások esetén az extra csomag számára az ideális megoldás.

A rugalmasság mellett a termék számos ügyfélbarát piaci újdonságot is tartalmaz. Csupán néhány példa a sok közül: épület biztosítás megkötése esetén biztosítottak az előtetők is, vízkár esetén az elfolyt víz értéke is megtérül, térülhetnek a radioaktív szennyeződések mellékköltségei is. Ingóságbiztosítás esetén például az engedélyezett, nyilvános tüntetések során keletkezett üvegkárok is megtérülnek, biztosítási védelem alatt állnak a biztosított helységen kívüli automaták és kirakatszekrények is, térülnek akár a telefonnal történő visszaélés költségei is. A biztosítási gyakorlattól eltérően a csomagok magukban foglalják már a készpénz és az értékpapírok biztosítását is, sőt az üvegtörést is.

Az UNION-Business Class újértéken térít kárt, azaz épületbiztosítás esetén az épület újraépítési költségét, ingóság biztosítás esetében pedig egy azonos típusú készülék új beszerzési árát téríti. Az ügyfél minden csomagban megválaszthatja a számára ideális önrészt, amellyel egyéni igényei szerint alakíthatja a biztosítást.
A biztosításhoz számos engedmény kapcsolódik a választott kiegészítő biztosítások számától, a szerződés tartamától és a díjfizetés gyakoriságától függően.

Az UNION Biztosító az osztrák Vienna Insurance Group tagja.

A Vienna Insurance Group a vezető osztrák biztosítási csoport Közép-Kelet-Európában. Nemzetközi összehasonlításban a Vienna Insurance Group a piacvezetők közé tartozik.
Ausztrián kívül a Vienna Insurance Group Albániában*, Bulgáriában, Csehországban, Fehéroroszországban, Grúziában, Horvátországban, Lengyelországban, Liechtensteinben, Magyarországon, Macedóniában*, Németországban, Oroszországban, Romániában, Szerbiában, Szlovákiában, Törökországban és Ukrajnában leányvállalatokon keresztül folytat biztosítási tevékenységet. Fióktelepet üzemeltet ezen kívül Olaszországban és Szlovéniában.
A Wiener Städtische Biztosító mellett a csoport tagja Ausztriában a Donau Biztosító és a Bank Austria Creditanstalt Biztosító. A csoport további részesedéssel rendelkezik a Wüstenrot és a Sparkassen Biztosítókban.
Albániában*, Ausztriában, Bulgáriában, Csehországban, Grúziában, Szlovákiában és Romániában a Vienna Insurance Group a piacvezető biztosítók közé tartozik.

* jelenleg előzetes hatósági engedélyezés alatt

Melléklet:

Az UNION-Business Class vállalkozói vagyon- és felelősség biztosítás

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Az UNION-Business Class vállalkozói vagyon- és felelősségbiztosítása a vállalkozások legszélesebb skálájára nyújt védelmet, legyen az kereskedelmi, szolgáltatói, vagy gyártói tevékenység.
(Maximális biztosítási összeg: 500 millió forint, ezen értékhatár feletti biztosítási igény esetén egyedi vállalkozói vagyon- és felelősség biztosítás köthető. Ezért a termék elsősorban a kis- és középvállalati szektor részére szól.)

• A termék több, egymással jól kombinálható építőelemből áll, mely háromféle csomagban - Alap csomag, Teljes csomag, Extra csomag- áll az ügyfelek rendelkezésére.

- Épületbiztosítás
- Ingóság biztosítás - gép, berendezés, készlet
- Felelősség biztosítás - általános, munkáltatói, termék és szolgáltatói felelősség biztosítás.
Kibővíthető bérlői, bérbeadói, környezetszennyezési felelősség biztosítással. Külön kiegészítő csomag áll rendelkezésre szállásüzemeltetők, fürdők részére.
- Üzemszünet biztosítás
- Géptörés-biztosítás
- Elektromos gépek, berendezések biztosítása

• Az UNION-Business Class szolgáltatás épületbiztosítása teljes körű védelmet nyújt a vállalkozás épületére, melléképületeire, építményeire, de akár antennákra, napenergia-berendezésre, cégtáblákra, díszfényekre, üvegtetőkre is tűz, elemi károk, vezetékes vízkárok, üvegtörés, ismeretlen jármű ütközése esetén. Piaci újdonságképpen az UNION vállalja hivatali eljárások, dokumentumok beszerzésének többletköltségeit, a radioaktív szennyeződés mellékköltségeit és a szakértői díjak térítését is.

• A vállalkozás vagyon értéke számos elem együttese, legyen az berendezés, felszerelés, áru, készlet, készpénz, értékpapír. Ezt a vagyont is veszélyek fenyegethetik, így tűzkár, természeti csapás, vízkár, betörés, rongálás. Az ingóságbiztosítás erre a vagyonra nézve kínál átfogó védelmet három változatban az egyéni igényekre alakíthatóan. Az UNION vállalja a biztosított helyiségen kívül elhelyezett értékesítő automaták, vitrinek, kirakatok, napvédők, esővédők biztosítását, hivatali eljárások többlet költségeinek, akták, tervek, iratok pótlásának térítését, a zárcsere költségének térítését, kiállítások és vásárok biztosítását, sőt a nyilvános tüntetések során keletkezett üveg- károk térítését is, térülnek a radioaktív szennyeződés mellékköltségei is. Lehetőség van szakértői díjak térítésére, biztosított a technológiai csőtörés kockázata is, megtérítjük a telefonnal való visszaélés költségeit is.

• Igény esetén az UNION-Business Class biztosítás keretében üzemszünet, géptörés, számítógépek is biztosítottak. (üzemszünet-biztosítás; géptörés biztosítás; elektromos gépek, berendezések biztosítása)

• A teljes körű védelem felelősségbiztosítást is feltételez, mellyel az ügyfél biztosítási védelmet nyer arra az esetre is, ha a vállalkozás tevékenységéből fakadóan mások testi épsége, vagyontárgyai károsodnak. A biztosítás kiterjed a munkaadói minőségben okozott károkra, termék és szolgáltatói felelősségbiztosításra és az ügyfél igénye esetén kibővíthető bérlői, bérbeadói felelősségbiztosításra is. Külön kiegészítő csomag áll rendelkezésre szállásüzemeltetők és fürdők részére. A csomag sport- és szórakoztató létesítmények, így például szauna, tekepálya, fitness terem használatából eredő károkra kínál védelmet, továbbá olyan vendégek által igénybevett speciális szolgáltatásokra is kiterjeszti védelmét, mint a gyermekfelügyelet vagy lovaglás. Sőt, e csomag keretében az UNION vállalja a szállóvendégek vagyontárgyainak betöréses lopás során keletkezett kárának térítését is.

• Az UNION-Business Class újértéken térít kárt, azaz épületbiztosítás esetén az épület újraépítési költségét, ingóság biztosítás esetében pedig egy hasonló típusú vagyontárgy új beszerzési árát téríti. Az ügyfél minden csomagban megválaszthatja a számára ideális önrészt.

• - Csomagengedmény
A megkötött biztosítási csomagok számától függően a kedvezmény akár 10%-ot is elérhet.
- Tartamkedvezmény
A minimum 3 évre megkötött szerződés 10% kedvezményt jelent.
- Díjfizetési kedvezmény
A díjfizetési gyakoriságnak megfelelően akár 8%-os kedvezményt is kaphat.

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2024. február 23. 06:51
Az ópiátjárvány kitöréséhez és elszabadulásához akarva-akaratlanul a gyógyszeripar és az egészségügy...
MEDIA1  |  2024. február 22. 21:19
Dirk Gerkens, az egykoron hosszú időn át az RTL Magyarországot, majd a TV2 Csoportot irányító vezéri...
Bankmonitor  |  2024. február 22. 16:01
Mekkora az átlagos háztartási vagyon Magyarországon? Mennyire nagyok a területi egyenlőtlenségek? Ki...
MNB Intézet  |  2024. február 22. 10:23
A munkaerőpiacon a közeljövőben hatalmas előnyre tesznek majd szert azok a munkavállalók, akik képes...
Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 23. péntek
Alfréd
8. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem