5 °C Budapest

Már a vagyonbiztosításban is újít az UNION

Pénzcentrum
2007. szeptember 6. 16:24

UNION-Business Class - új vállalkozói vagyon- és felelősségbiztosítás ad ki a Union Biztosító a ma megjelent sajtóközleménye szerint.

Szeptembertől új vállalkozói vagyon- és felelősségbiztosítás szerepel az UNION Biztosító termékpalettáján a kis- és középvállalkozói réteg számára. A piaci elvárásoknak megfelelő, rugalmas és újszerű megoldások jellemzik a társaság termékét.

Az elmúlt néhány évben új kockázatokkal kellett szembesülniük a vállalkozásoknak. Gondoljunk csak a különböző utcai cselekmények rongálásaira, vagy elegendő, ha felidézzük azokat a természeti csapásokat, viharokat, amelyek a tavalyi és az idei év augusztusában zajlottak. Egyrészt ezekre az új veszélyekre, másrészt a vállalkozások folyamatosan változó igényeire reagálva piacformáló, innovációs stratégiájának részeként az UNION szeptembertől jelentős lépést tett a vagyon- és felelősség biztosítások piacán is. A termék a folyamatosan bővülő piaci elvárásokra hoz új megoldásokat a kis- és közép vállalkozói réteg számára.

"Minden vállalkozás más és más. Ezért termékünket úgy alakítottuk ki, hogy több, egymással jól kombinálható építőelemből álljon, melyek közül az ügyfél döntése szerint súlyozhatja a számára fontos elemeket. Ahhoz, hogy ügyfelünk vállalkozásának biztonságáról megfelelő módon gondoskodhasson, szakértő és rugalmas partnerre van szüksége. Az UNION Biztosító UNION-Business Class vállalkozói vagyon- és felelősségbiztosításával ügyfelünk élvezheti mindazokat az előnyöket, amelyeket Közép-Kelet-Európa egyik piacvezető biztosítóintézetének leányvállalataként a nemzetközi tapasztalat és a hazai piaci ismeret kínál. Ennek a nemzetközi tapasztalatnak is köszönhető az a számtalan újdonság, mely a magyar piacon elsőként került bevezetésre a vállalkozói piacon." - nyilatkozta Zsoldos Miklós az UNION Biztosító elnök-vezérigazgatója.

Az UNION-Business Class biztosítást a nagyfokú rugalmasság jellemzi. Azaz az ügyfél mérlegre állíthatja és háromféle csomag segítségével belátása, igénye szerint súlyozhatja a veszélyforrásokat. Az ügyfél épület, ingóság, felelősség, géptörés, elektromos gépek, berendezések, üzemszünet biztosítások közül választhat, melyek összetételét, védelmi mértékét vállalkozására szabottan háromféle csomag (Alap, Teljes, Extra csomag) keretében igényének megfelelően kombinálhatja. Azaz dönthet úgy, hogy míg az épületbiztosításból az alapcsomagot választja, addig az ingóság, vagy a felelősségbiztosítások esetén az extra csomag számára az ideális megoldás.

A rugalmasság mellett a termék számos ügyfélbarát piaci újdonságot is tartalmaz. Csupán néhány példa a sok közül: épület biztosítás megkötése esetén biztosítottak az előtetők is, vízkár esetén az elfolyt víz értéke is megtérül, térülhetnek a radioaktív szennyeződések mellékköltségei is. Ingóságbiztosítás esetén például az engedélyezett, nyilvános tüntetések során keletkezett üvegkárok is megtérülnek, biztosítási védelem alatt állnak a biztosított helységen kívüli automaták és kirakatszekrények is, térülnek akár a telefonnal történő visszaélés költségei is. A biztosítási gyakorlattól eltérően a csomagok magukban foglalják már a készpénz és az értékpapírok biztosítását is, sőt az üvegtörést is.

Az UNION-Business Class újértéken térít kárt, azaz épületbiztosítás esetén az épület újraépítési költségét, ingóság biztosítás esetében pedig egy azonos típusú készülék új beszerzési árát téríti. Az ügyfél minden csomagban megválaszthatja a számára ideális önrészt, amellyel egyéni igényei szerint alakíthatja a biztosítást.
A biztosításhoz számos engedmény kapcsolódik a választott kiegészítő biztosítások számától, a szerződés tartamától és a díjfizetés gyakoriságától függően.

Az UNION Biztosító az osztrák Vienna Insurance Group tagja.

A Vienna Insurance Group a vezető osztrák biztosítási csoport Közép-Kelet-Európában. Nemzetközi összehasonlításban a Vienna Insurance Group a piacvezetők közé tartozik.
Ausztrián kívül a Vienna Insurance Group Albániában*, Bulgáriában, Csehországban, Fehéroroszországban, Grúziában, Horvátországban, Lengyelországban, Liechtensteinben, Magyarországon, Macedóniában*, Németországban, Oroszországban, Romániában, Szerbiában, Szlovákiában, Törökországban és Ukrajnában leányvállalatokon keresztül folytat biztosítási tevékenységet. Fióktelepet üzemeltet ezen kívül Olaszországban és Szlovéniában.
A Wiener Städtische Biztosító mellett a csoport tagja Ausztriában a Donau Biztosító és a Bank Austria Creditanstalt Biztosító. A csoport további részesedéssel rendelkezik a Wüstenrot és a Sparkassen Biztosítókban.
Albániában*, Ausztriában, Bulgáriában, Csehországban, Grúziában, Szlovákiában és Romániában a Vienna Insurance Group a piacvezető biztosítók közé tartozik.

* jelenleg előzetes hatósági engedélyezés alatt

Melléklet:

Az UNION-Business Class vállalkozói vagyon- és felelősség biztosítás

Az UNION-Business Class vállalkozói vagyon- és felelősségbiztosítása a vállalkozások legszélesebb skálájára nyújt védelmet, legyen az kereskedelmi, szolgáltatói, vagy gyártói tevékenység.
(Maximális biztosítási összeg: 500 millió forint, ezen értékhatár feletti biztosítási igény esetén egyedi vállalkozói vagyon- és felelősség biztosítás köthető. Ezért a termék elsősorban a kis- és középvállalati szektor részére szól.)

• A termék több, egymással jól kombinálható építőelemből áll, mely háromféle csomagban - Alap csomag, Teljes csomag, Extra csomag- áll az ügyfelek rendelkezésére.

- Épületbiztosítás
- Ingóság biztosítás - gép, berendezés, készlet
- Felelősség biztosítás - általános, munkáltatói, termék és szolgáltatói felelősség biztosítás.
Kibővíthető bérlői, bérbeadói, környezetszennyezési felelősség biztosítással. Külön kiegészítő csomag áll rendelkezésre szállásüzemeltetők, fürdők részére.
- Üzemszünet biztosítás
- Géptörés-biztosítás
- Elektromos gépek, berendezések biztosítása

• Az UNION-Business Class szolgáltatás épületbiztosítása teljes körű védelmet nyújt a vállalkozás épületére, melléképületeire, építményeire, de akár antennákra, napenergia-berendezésre, cégtáblákra, díszfényekre, üvegtetőkre is tűz, elemi károk, vezetékes vízkárok, üvegtörés, ismeretlen jármű ütközése esetén. Piaci újdonságképpen az UNION vállalja hivatali eljárások, dokumentumok beszerzésének többletköltségeit, a radioaktív szennyeződés mellékköltségeit és a szakértői díjak térítését is.

• A vállalkozás vagyon értéke számos elem együttese, legyen az berendezés, felszerelés, áru, készlet, készpénz, értékpapír. Ezt a vagyont is veszélyek fenyegethetik, így tűzkár, természeti csapás, vízkár, betörés, rongálás. Az ingóságbiztosítás erre a vagyonra nézve kínál átfogó védelmet három változatban az egyéni igényekre alakíthatóan. Az UNION vállalja a biztosított helyiségen kívül elhelyezett értékesítő automaták, vitrinek, kirakatok, napvédők, esővédők biztosítását, hivatali eljárások többlet költségeinek, akták, tervek, iratok pótlásának térítését, a zárcsere költségének térítését, kiállítások és vásárok biztosítását, sőt a nyilvános tüntetések során keletkezett üveg- károk térítését is, térülnek a radioaktív szennyeződés mellékköltségei is. Lehetőség van szakértői díjak térítésére, biztosított a technológiai csőtörés kockázata is, megtérítjük a telefonnal való visszaélés költségeit is.

• Igény esetén az UNION-Business Class biztosítás keretében üzemszünet, géptörés, számítógépek is biztosítottak. (üzemszünet-biztosítás; géptörés biztosítás; elektromos gépek, berendezések biztosítása)

• A teljes körű védelem felelősségbiztosítást is feltételez, mellyel az ügyfél biztosítási védelmet nyer arra az esetre is, ha a vállalkozás tevékenységéből fakadóan mások testi épsége, vagyontárgyai károsodnak. A biztosítás kiterjed a munkaadói minőségben okozott károkra, termék és szolgáltatói felelősségbiztosításra és az ügyfél igénye esetén kibővíthető bérlői, bérbeadói felelősségbiztosításra is. Külön kiegészítő csomag áll rendelkezésre szállásüzemeltetők és fürdők részére. A csomag sport- és szórakoztató létesítmények, így például szauna, tekepálya, fitness terem használatából eredő károkra kínál védelmet, továbbá olyan vendégek által igénybevett speciális szolgáltatásokra is kiterjeszti védelmét, mint a gyermekfelügyelet vagy lovaglás. Sőt, e csomag keretében az UNION vállalja a szállóvendégek vagyontárgyainak betöréses lopás során keletkezett kárának térítését is.

• Az UNION-Business Class újértéken térít kárt, azaz épületbiztosítás esetén az épület újraépítési költségét, ingóság biztosítás esetében pedig egy hasonló típusú vagyontárgy új beszerzési árát téríti. Az ügyfél minden csomagban megválaszthatja a számára ideális önrészt.

• - Csomagengedmény
A megkötött biztosítási csomagok számától függően a kedvezmény akár 10%-ot is elérhet.
- Tartamkedvezmény
A minimum 3 évre megkötött szerződés 10% kedvezményt jelent.
- Díjfizetési kedvezmény
A díjfizetési gyakoriságnak megfelelően akár 8%-os kedvezményt is kaphat.

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. december 5. 05:59
Full disclosure: nem vagyok nagy kedvelője a városunk járdáit teleszemetelő bérelhető elektromos rol...
MEDIA1  |  2022. december 5. 01:59
Tragikus hirtelenséggel érte őt a halál.
Bankmonitor  |  2022. december 3. 10:37
A Magyar Nemzeti Bank értékelése szerint 2022. végére a lakáscélú jelzáloghitelek átlagos THM (telje...
MNB Intézet  |  2022. december 2. 10:10
Az ember közösségi lény. Barátaink, szeretteink boldogsága számunkra is boldogság forrása. De mitől...
Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 5. hétfő
Vilma
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?