9 °C Budapest

Milyen új biztosításokkal találkozhatunk a közeljövőben?

Pénzcentrum
2007. október 4. 10:00

A biztosítási szektor elmúlt években tapasztalható dinamikus fejlődésnek a további hajtóereje nagyrészt a termékekhez kapcsolódó innovációs folyamatok lesznek. Míg az alulbiztosítottság teret biztosít majd az értékesítőknek, sikerre csak akkor vihetik, ha egyre korszerűbb termékeket értékesítenek.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A termékfejlesztés lehetőségeiről kérdeztük Szikora Endrét, az UNION Biztosító igazgatóját.

Mely területen van nagyobb innovációs lehetőség (élet-nem élet)?

A termékfejlesztés és az innováció a versenyelőny megszerzése és megtartása érdekében alapkövetelmény a pénzügyi szolgáltatók piacán. Ügyfeleink folyamatosan változó természeti, gazdasági és társadalmi környezetben élnek. A változások révén új kockázatok, új ügyféligények születnek. Társaságunk, az UNION Biztosító is folyamatosan új, ügyfélbarát piaci újdonságokkal jelenik meg a nem-élet és életbiztosítások területén egyaránt.

Az életbiztosításokat követően a legutóbbi időben a nem-életbiztosítások piacán tettünk új, innovációs lépéseket. Merőben új casco biztosítást vezettünk be, az idén ősszel pedig a kis- és középvállalkozások számára fejlesztettünk ki új vagyonbiztosítási terméket, melyet a változó környezetre reagáló számos ügyfélbarát újdonság és nagyfokú rugalmasság jellemez.

Milyen innovációs lehetőségek (pl. technológiák) nyílnak meg a jövőben a termékfejlesztéseken kívül, amelyek az ügyfelek érdekeit szolgálják?

Az innováció a termékfejlesztésen kívül egyrészt a termékek elérhetőségére irányult. Lízing partnerekkel kötött beépített termékek és interneten is elérhető biztosítások könnyítik meg az ügyfelek számára a biztosításkötést. Általános tendencia az egyszerűsödő biztosításkötés, valamint az internetes elérhetőség javulása.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Másrészt új, az ügyfelek komfort érzetét növelő szolgáltatások jelentek meg a biztosítási piacon. Az UNION Biztosító például tavasszal új, kárrendezéshez kapcsolódó szolgáltatást vezetett be a totálkáros gépjárművek licit útján történő értékesítésére, UNION-Teledoktor vonalunk pedig olyan egészségügyi információs háttérszolgáltatás, mely a nap 24 órájában a család rendelkezésére áll.

A termékfejlesztés és az értékesítés lehetőségeiről további gondolatokat, előadásokat és beszélgetéseket hallhatnak a szakma jeles képviselőitől, az október 10.-én megrendezésre kerülő Biztosítási Konferencián.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 28. csütörtök
Simon, Szimonetta
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 28. 12:00