20 °C Budapest

Milyen új biztosításokkal találkozhatunk a közeljövőben?

Pénzcentrum
2007. október 4. 10:00

A biztosítási szektor elmúlt években tapasztalható dinamikus fejlődésnek a további hajtóereje nagyrészt a termékekhez kapcsolódó innovációs folyamatok lesznek. Míg az alulbiztosítottság teret biztosít majd az értékesítőknek, sikerre csak akkor vihetik, ha egyre korszerűbb termékeket értékesítenek.

A termékfejlesztés lehetőségeiről kérdeztük Szikora Endrét, az UNION Biztosító igazgatóját.

Mely területen van nagyobb innovációs lehetőség (élet-nem élet)?

A termékfejlesztés és az innováció a versenyelőny megszerzése és megtartása érdekében alapkövetelmény a pénzügyi szolgáltatók piacán. Ügyfeleink folyamatosan változó természeti, gazdasági és társadalmi környezetben élnek. A változások révén új kockázatok, új ügyféligények születnek. Társaságunk, az UNION Biztosító is folyamatosan új, ügyfélbarát piaci újdonságokkal jelenik meg a nem-élet és életbiztosítások területén egyaránt.

Az életbiztosításokat követően a legutóbbi időben a nem-életbiztosítások piacán tettünk új, innovációs lépéseket. Merőben új casco biztosítást vezettünk be, az idén ősszel pedig a kis- és középvállalkozások számára fejlesztettünk ki új vagyonbiztosítási terméket, melyet a változó környezetre reagáló számos ügyfélbarát újdonság és nagyfokú rugalmasság jellemez.

Milyen innovációs lehetőségek (pl. technológiák) nyílnak meg a jövőben a termékfejlesztéseken kívül, amelyek az ügyfelek érdekeit szolgálják?

Az innováció a termékfejlesztésen kívül egyrészt a termékek elérhetőségére irányult. Lízing partnerekkel kötött beépített termékek és interneten is elérhető biztosítások könnyítik meg az ügyfelek számára a biztosításkötést. Általános tendencia az egyszerűsödő biztosításkötés, valamint az internetes elérhetőség javulása.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Másrészt új, az ügyfelek komfort érzetét növelő szolgáltatások jelentek meg a biztosítási piacon. Az UNION Biztosító például tavasszal új, kárrendezéshez kapcsolódó szolgáltatást vezetett be a totálkáros gépjárművek licit útján történő értékesítésére, UNION-Teledoktor vonalunk pedig olyan egészségügyi információs háttérszolgáltatás, mely a nap 24 órájában a család rendelkezésére áll.

A termékfejlesztés és az értékesítés lehetőségeiről további gondolatokat, előadásokat és beszélgetéseket hallhatnak a szakma jeles képviselőitől, az október 10.-én megrendezésre kerülő Biztosítási Konferencián.

PC BLOGGER & PODCASTER
Kasza Elliott-tal  |  2024. április 12. 16:01
Megnéztem azokat a cégeket az áprilisi Top10-ből, amiket még nem elemeztem, hála a roic.ai-s adatokn...
Bankmonitor  |  2024. április 12. 15:58
A Nemzetgazdasági Minisztérium és az Energiaügyi Minisztérium közleménye alapján kiderült, hogy mely...
MEDIA1  |  2024. április 12. 12:47
Hann Endre jó hírnévhez való jogának megsértése miatt perelte az ElkXrtuk című kurzusfilm gyártóját....
Holdblog  |  2024. április 12. 11:40
HOLD After Hours. Problémamegoldó podcastünk újabb fejezetében Szabó Dáviddal tárjuk fel a bitcoin,...
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 12. péntek
Gyula
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem