8 °C Budapest

Mit üzen a PSZÁF a Biztosítóknak? - Éles verseny, több szabályozás...

Pénzcentrum
2007. május 16. 12:00

Dr. Juhász Istvánné, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) ügyvezető igazgatója nyitotta meg, az immár másodjára megrendezett, Biztosítási Konferenciát. Az idei rendezvény még feszítettebb tempóban fog zajlani, mint a tavalyi egri találkozó.

A szakma minden "nagy öregje" és a piac szinte összes szereplője képviselteti magát a ma és holnap Siófokon tartandó PSZÁF konferencián. Ez köszönhető egyrészt a szektort érintő fontos kérdések megvitatásának, másrészt az informális információcserék lehetőségének.

A szektor jelentőségét jól mutatja, hogy a tavalyi évben a hazai társaságok összesen mintegy 818 milliárd forint díjbevételt értek el és 2,16 millió szerződést kezeltek.

Ez a teljesítmény várhatóan tovább fokozódik az idei évben és olyan fontos kérdések is érintik a hazai cégeket, mint a Szolvencia II. bevezetése, a Gender direktíva és a több biztosítós modell. Ezek a kérdések természetesen terítékre kerülnek a kétnapos konferencián.


Az igazgatónő bevezetőjében elmondta, hogy jelenleg a hazai piacon nincs nagy kockázatú társaság. Azonban a jövőben is a kockázat alapú ellenőrzéseken lesz a hangsúly és még több szabályozásra és ajánlásra lehet számítani a szakmában dolgozó szakembereknek.

A verseny

Farkas István, Felügyeleti Tanács elnöke, előadásában elmondta, hogy a piaci verseny éleződése várható, mind az idei évben, mind pedig a közeljövőben. Ennek magyarázataként álljon most itt néhány tény a piacról.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A hazai biztosítási piac összes díjbevételének 70 százaléka 5 társaságnál realizálódik. Határon átnyúló szolgáltatásként eddig 322 külföldi biztosító és 400 közvetítő jelentkezett be a Felügyelethez. Az európai piachoz való felzárkózás rohamtempóban zajlik itthon, igaz van még lemaradás bőven. Mivel mind az élet, mind pedig a nem élet üzletágban jelenleg még a sereghajtók közzé tartozunk az Unió régi tagállamaihoz képest, bőven van tere a növekedésnek.

Ezek az adatok jól mutatják, hogy éles verseny és erős sales tevékenység várható a közeljövőben.

Az, hogy ezt a "csatát" milyen módon és milyen termékeken keresztül vívják meg a hazai társaságok képviselői, még a jövő kérdése. Ezekre kérdésekre keresi a szakma a válaszokat ezen a konferencián és az itt elhangzott válaszokat osztjuk meg Önökkel.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. február 2. 11:28
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) lezárta a vizsgálatot az ingatlan.com üzemeltetőivel szemben, mert...
MNB Intézet  |  2023. február 2. 10:52
A demográfiai trendek lassan, de biztosan rendezik át a társadalmi, gazdasági viszonyokat. Mik leszn...
Holdblog  |  2023. február 2. 10:51
Ezt most csak úgy ideraknám, mély tisztelettel. És hálával. És köszönettel. A svéd modellnek. ...
Kiszámoló  |  2023. február 2. 10:27
Kijött egy új rendelet, ami a lakásbiztosításokat érinti, az ügyfelek számára kedvezően. Az első vál...
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 2. csütörtök
Karolina, Aida
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?