Megőrizte kiemelkedő pozícióját az Allianz...

Pénzcentrum
2007. április 4. 16:55

Az Allianz továbbra is egyértelmű növekedést mutat Közép- és Kelet-Európában. A vagyon- és balesetbiztosítási, továbbá az élet- és egészségbiztosítási területen a díjbevétel 2,7 milliárd euró körül alakult. A 2005. évi díjbevételhez mérten ez mintegy 21 %-os növekedésnek felelt meg. "Nem csupán megőriztük kiváló pozíciónkat, de jelentős bővítést is sikerült elérnünk Közép- és Kelet-Európában" - jegyezte meg Werner Zedelius, az Allianz Igazgatótanácsának a növekvő piacokért felelős tagja.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

2006-ban az Allianz minden területen jelentős növekedést ért el. A korábbi évek növekedését mind a vagyon- és balesetbiztosítási, mind pedig az élet- és egészségbiztosítási területen sikerült folytatni. A közép- és kelet-európai régió minden országa hozzájárult a bevételek kedvező alakulásához.

A vagyon- és balesetbiztosítás terén a bruttó díjbevételek összege a 2005. évi 1,774 milliárd euróról 6,5 %-kal 1,891 milliárd euróra növekedett. E szegmensben romániai leányvállalatunk érte el a legnagyobb mértékű növekedést, ahol a bruttó díjbevétel 220 millió euróról 33 %-kal mintegy 292 millió euróra bővült. E növekedés elsősorban az ipari üzletág kiemelkedő értékesítési teljesítményeinek és bővülésének köszönhető.

Az életbiztosítási piacon még impozánsabb növekedés valósult meg. A díjbevétel a 2005. évi 479 millió euróról 73 %-kal, 828 millió euróra nőtt. E régió vállalatai az Allianz Csoport egészének szintjén is a legnagyobb növekedési rátákat mutatták. Lengyelországban a díjbevétel 99 millió euróról 370 %-os növekedéssel 367 millió euróra bővült. E rendkívül erős növekedési ráta motorja a lengyel PEKAO-Bankkal létrehozott igen sikeres vegyes vállalat tevékenysége volt.

Magyarországon az Allianz Hungária sikeres évet zárt 2006-ban. A vállalat megerősítette általános piacvezető pozícióját és továbbra is nyereségesen működött. Jól teljesített a gépjármű-biztosítási és az ipari biztosítási piacokon, amelyeken hagyományosan piacvezető szerepet tölt be.
2006-ban a vállalat Allianz Csoport elvárásainak megfelelően - a 2005. évhez hasonlóan - ismét az elvárt tőkearányos nyereség fölött teljesített. Az éves eredmény tekintetében az Allianz Hungária túlteljesítette nyereségtervét.

2006. októberének elején az Allianz indexhez kötött biztosítási termékek korlátozott kibocsátásába fogott Bulgária, Horvátország, a Cseh Köztársaság, Lengyelország, Románia és Szlovákia piacain. E termék kifejlesztése során az Allianz a Csoport tagjai által más piacokon felhalmozott tapasztalataira építhetett. További eredmény, hogy az Allianz volt az első olyan biztosító Magyarországon, amely bankot alapított. Az indulást követő első tíz héten belül a bank csaknem 20 ezer új ügyfélre tett szert. Ez további bizonyítéka a Csoport nemzetközi pénzügyi szolgáltatóként folytatott tevékenysége sikerességének. Az ügyfelek számára különösen hasznos az Allianz által a biztosítás, a vagyonkezelés és a banki tevékenységek területén felhalmozott know-how.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

"Ez a régió továbbra is a csoport növekedésének egyik motorja marad. A meglévő potenciál figyelembe vételével én nagyon bízom abban, hogy továbbra is kétszámjegyű növekedést valósíthatunk meg" - jegyezte meg Werner Zedelius a jövőbeni közép- és kelet-európai kilátásokról.

Ez év februárjában az Allianz megszerezte a ROSNO többségi tulajdonát és most a részvények mintegy 97 %-ának tulajdonosa. Csaknem 630 millió euró összegű díjbevételével és 44%-os növekedési ütemével 2006-ban ez a vállalat az orosz piac 3 legnagyobb biztosítója közé tartozott. A Moody's a cég besorolását nemrégen Baa1-re emelte. Oroszország nagy növekedési potenciállal bíró, vonzó piac az Allianz számára.

Az Allianz a közép- és kelet-európai piacokon 1989 óta, a volt Szovjetunió területén pedig 1990 óta van jelen. Az Allianz a régió nyolc legnagyobb biztosítási piacán tevékenykedik és az 5 legnagyobb biztosító közé tartozik. A 2005. évi összesített 12 %-os piaci részesedésével a vállalat a nemzetközi biztosítók között Közép-Kelet-Európában piacvezető és ugyanebben a régióban az összes biztosítótársaság közül a második helyen áll.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 27. szerda
Szabina
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 26. 17:09