12 °C Budapest

Szárnyal az oroszlán: új rekordok a Generalinál

Pénzcentrum
2007. március 26. 12:59

"A kedvezőtlen gazdasági tényezők ellenére a Generali-Providencia Biztosító Zrt. díjelőírása 2006-ban 15,8 százalékos emelkedéssel 123 milliárd forintra nőtt. Jövőbe mutató és optimizmusra okot adó tény, hogy a Generali állománydíj változás tekintetében a biztosítási piacon az első helyet szerezte meg tavaly, az életbiztosítások tekintetében pedig történetének legnagyobb számú kötését realizálta." - kommentálta a 2006-os eredményeket dr. Pálvölgyi Mátyás, a társaság vezérigazgatója.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A Generali-Providencia Zrt. a személybiztosítások területén igen sikeres évet zárt. A folyamatos díjú biztosításokból származó életbiztosítási díjbevétel 18,4 százalékos bővüléssel 31,58 milliárd forintra nőtt. A növekedés motorja továbbra is a befektetéshez kötött életbiztosítási ágazat volt, 59,2 százalékos bővüléssel. Az egyszeri díjas életbiztosítások díjbevétele 2006-ban több mint a duplájára nőtt. Ebből a szegmensből a Generali az év végére mintegy 10,87 milliárd forint díjbevételt realizált.

A balesetbiztosítások esetében elsősorban a banki portfolió biztosítások és az egyéni szerződések kapcsán nőtt a társaság díjbevétele, amely 2006. év végére 14,2 százalékos növekedés mellett 2,62 milliárd forintot tett ki. Az egészségbiztosítások díjbevétele 24,9 százalékos bővüléssel 1,67 milliárd forintot volt.

Az előző üzleti évhez hasonlóan a biztosító 2006-ban is jó eredményt ért el az otthonbiztosítások területén. Az egyéni lakás- és többlakásos épületbiztosítások együttes növekedése elérte az 1,5 milliárd forintot, ezzel csaknem félmilliós szerződésszám mellett az állománydíj meghaladta a 15 milliárd forintot.

A lakásépítés és hitelezés csökkenő tendenciájának ellenére - az egyre erősebb banki együttműködésünknek köszönhetően - 2006-ban növekedett a hitelek mellett értékesített lakásbiztosítások aránya.

INDUL A TURMIX, A PÉNZCENTRUM HETI HÍRLEVELE!

Ha a napi hírzaj nélkül szeretnéd olvasni a Pénzcentrum legjobb anyagait, IRATKOZZ FEL HETI HÍRVELEÜNKRE, A TURMIXRA. A legizgalmasabb sztorijaink, heti egyszer, egyenesen a postaládádba.

A vállalkozói biztosítások szegmensben a társaság a 2005-ös 4,2 milliárd forintos állománydíjat érte el. Ez az eredmény a megtorpanó piacon továbbra is vezető pozíciót biztosít a Generali számára a kis- és középvállalkozói szegmensben.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 17. vasárnap
Hedvig
41. hét
Október 17.
Missziók Világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 16. 19:20