3 °C Budapest

Szárnyal az oroszlán: új rekordok a Generalinál

Pénzcentrum
2007. március 26. 12:59

"A kedvezőtlen gazdasági tényezők ellenére a Generali-Providencia Biztosító Zrt. díjelőírása 2006-ban 15,8 százalékos emelkedéssel 123 milliárd forintra nőtt. Jövőbe mutató és optimizmusra okot adó tény, hogy a Generali állománydíj változás tekintetében a biztosítási piacon az első helyet szerezte meg tavaly, az életbiztosítások tekintetében pedig történetének legnagyobb számú kötését realizálta." - kommentálta a 2006-os eredményeket dr. Pálvölgyi Mátyás, a társaság vezérigazgatója.

A Generali-Providencia Zrt. a személybiztosítások területén igen sikeres évet zárt. A folyamatos díjú biztosításokból származó életbiztosítási díjbevétel 18,4 százalékos bővüléssel 31,58 milliárd forintra nőtt. A növekedés motorja továbbra is a befektetéshez kötött életbiztosítási ágazat volt, 59,2 százalékos bővüléssel. Az egyszeri díjas életbiztosítások díjbevétele 2006-ban több mint a duplájára nőtt. Ebből a szegmensből a Generali az év végére mintegy 10,87 milliárd forint díjbevételt realizált.

A balesetbiztosítások esetében elsősorban a banki portfolió biztosítások és az egyéni szerződések kapcsán nőtt a társaság díjbevétele, amely 2006. év végére 14,2 százalékos növekedés mellett 2,62 milliárd forintot tett ki. Az egészségbiztosítások díjbevétele 24,9 százalékos bővüléssel 1,67 milliárd forintot volt.

Az előző üzleti évhez hasonlóan a biztosító 2006-ban is jó eredményt ért el az otthonbiztosítások területén. Az egyéni lakás- és többlakásos épületbiztosítások együttes növekedése elérte az 1,5 milliárd forintot, ezzel csaknem félmilliós szerződésszám mellett az állománydíj meghaladta a 15 milliárd forintot.

A lakásépítés és hitelezés csökkenő tendenciájának ellenére - az egyre erősebb banki együttműködésünknek köszönhetően - 2006-ban növekedett a hitelek mellett értékesített lakásbiztosítások aránya.

A vállalkozói biztosítások szegmensben a társaság a 2005-ös 4,2 milliárd forintos állománydíjat érte el. Ez az eredmény a megtorpanó piacon továbbra is vezető pozíciót biztosít a Generali számára a kis- és középvállalkozói szegmensben.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. november 30. 18:23
Egy jogerős bírósági ítélet értelmében valótlanságot írt a KESMA bulvárnapilapja a Jobbik májusi tis...
Kiszámoló  |  2022. november 30. 17:15
Néhány napja írtam Argentínáról, az országról, ami iskolapéldája, hogyan tud egy populista vezetés t...
Holdblog  |  2022. november 30. 16:01
A réznek kifejezetten kedvezőek a hosszú távú kilátásai, mivel az energiaátmenet során jelentkező vi...
Bankmonitor  |  2022. november 30. 07:45
Az elmúlt hónapokban másról sem hallottunk, minthogy a hitelkamatok emelkednek. Ennek meg is volt az...
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 30. szerda
András, Andor
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. november 30. 20:58