Egyre feszültebb a helyzet az autóiparban: csökkent az idén az eladott kocsik száma

Egyre feszültebb a helyzet az autóiparban: csökkent az idén az eladott kocsik száma

2022. május 27. 12:27

Nem túl rózsás az autóipar helyzete, mint amire a gyártók főbb gazdálkodási mutatói alapján következtetnénk, derült ki az EY (Ernst&Young) tanácsadó cég tanulmányából.

Az EY pénteken megjelent tanulmányában a világ 16 legnagyobb autógyárának üzleti adatait vizsgálta, amiből kiderült, hogy az új autók eladásai például Kínában a koronavírus-járvány miatt hatalmas nyomás alá kerültek. Kína pedig a Volkswagen, a Mercedes és a BMW legnagyobb felvevő piaca, ezért is probléma, hogy a kínai iparági adatok szerint áprilisban 35,7 százalékkal esett vissza a személygépkocsi-értékesítés a tavalyi adatokhoz képest.

Még nem látszik a vége kínai hatóságok szigorú koronavírus-politikájának, így a következő hónapokban az értékesítések további visszaesése fenyeget

- figyelmeztetett Peter Fuß, az EY ágazati szakértője. A tanulmányból kiderült, hogy a nagy gyártók az első negyedévben átlagosan kevesebb autót adtak el világszerte, mint 2021 azonos időszakában, azonban eredményességük javulni látszik. Ugyanis az érbevétel és az üzemi eredmény közötti viszonyt mutató bevételarányos megtérülés alapján egyértelműen a Tesla vezeti a ranglistát a maga 19,2 százalékával, míg az  ágazat nagyjai a Mercedes-Benz 15 százalékkal, a Volkswagen 13,3 százalékkal, míg a BMW 10,9 százalékkal követi őt.

Az első negyedév pusztán a számok alapján kiválónak mondható, valójában azonban rendkívül feszült helyzet alakult ki az autóiparban

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

- összegezte Constantin Gall, az EY nyugat-európai mobilitási részlegének vezetője

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 28. szerda
Ákos, Bátor
9. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm