19 °C Budapest
Fontos KRESZ-változás jön a magyar autópályán

Fontos KRESZ-változás jön a magyar autópályán

2015. július 28. 14:30

Elege lett a magyar autósok veszélyes vezetési stílusából a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-nek, ezért új figyelemfelhívó-táblákat telepítenek az M7-es autópályán.

Ugyan a jobbra tartási kötelezettség elmulasztása nemcsak szabálytalan, hanem balesetveszélyes is, ennek ellenére rengeteg autós hagyja ezt az előírást figyelmen kívül. Pedig a KRESZ egyértelműen fogalmaz:

"Olyan úttesten, amelyen az azonos irányú forgalom számára két vagy több forgalmi sáv van (párhuzamos közlekedésre alkalmas úttest), a külső - jobb szélső - forgalmi sávban kell közlekedni."

Mivel az M7-es autópálya Budapest felé tartó, háromsávos szakaszán rendszeresen tapasztalható, hogy a fenti szabályt figyelmen kívükl hagyják az autósok, ezért a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a múlt héten bejelentette, hogy táblákkal emlékezteti az autósokat a jobbra tartási kötelezettségre.

A táblák első körben az M7-es Székesfehérvár és Budapest közti szakaszán fognak megjelenni, és így néznek majd ki:

KATT! Itt a TITKOS út a Balatonról, ha nem akarsz szívni a dugóban!

Bár kétségtelen, hogy eddig nem igazán bírságolta a jobbra tartási kötelezettség elmulasztásáért a rendőrség, az új szupertraffipaxokkal viszont már ezt a szabályszegést is könnyedén kiszúrhatják. A bírság (közúti igazgatás szabályok megsértése) összege pedig nem kevés:

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

a helyszínen 15 ezer forint, míg kiküldve 30 ezer forint, továbbá mindkét esetben 1 büntetőpont.

>>> Lájkold a Pénzcentrum Facebook-oldalát, és nem maradsz le semmiről!

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?