Young woman are preparing a package for delivery to clients. Online clothing store

Folytatódik a kínai webshopok akcióháborúja: ki nyeri az Alibaba és a többiek csatáját?

2024. május 13. 14:13

Ezen a héten kiemelt figyelemmel követik az Alibaba és a JD.com kínai e-kereskedelmi óriások negyedéves eredményeit, amelyek a világ második legnagyobb gazdaságának fogyasztói hangulatának fontos indikátorai, miközben mindkét vállalat szembesül a növekvő versennyel és a fogyasztói költekezés változásaival.

Ezen a héten az Alibaba és a JD.com, két vezető kínai e-kereskedelmi vállalat negyedéves eredményeit kísérik figyelemmel az elemzők. Ezek a cégek fontos mutatói Kína fogyasztói hangulatának, amely a világ második legnagyobb gazdaságában kulcsfontosságú. Az Alibaba és a JD.com együttvéve a piac mintegy 69%-át birtokolják, ami a DBS szerint jelentős részesedést képvisel.

Az elmúlt időszakban mindkét vállalat szembesült az olcsóbb platformok, mint például a Pinduoduo és a Douyin által jelentett növekvő versennyel. A COVID-19 járvány utáni óvatos költekezési magatartás, valamint a gazdasági növekedés lassulása és az ingatlanszektor problémái miatt a kínai fogyasztók egyre inkább az árengedményeket és olcsóbb vásárlási lehetőségeket részesítik előnyben. Ez arra kényszerítette az Alibabát és a JD.comot, hogy alkalmazkodjanak ehhez a trendhez, ami viszont alacsonyabb árréseket eredményezhet - írta meg a Reuters.

A prémium termékek értékesítésére összpontosító stratégia mellett - mint például az Apple iPhone-ok, az Estee Lauder bőrápoló termékei vagy a Tiffany & Co ékszerek - mindkét cégnek meg kell védenie piaci pozícióját az olcsóbb termékek széles választékának kínálásával is. Cathy Lai, az S&P Global elemzője szerint ezek a politikák valószínűleg tovább lassítják majd a bevételnövekedést és csökkentik a haszonkulcsokat.

Mind az Alibaba, mind pedig a JD.com egyre inkább belépnek az eddig elsősorban Pinduoduo által uralt márka nélküli áruk piacára. Az Alibaba Taobao és Tmall csoportja hangsúlyozta proaktív befektetéseit termékkínálatba, versenyképes árképzésbe és minőségi szolgáltatásba annak érdekében, hogy minden fogyasztó igényt kielégítsenek. A JD.com nem reagált közvetlenül erre vonatkozóan.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Továbbá tavaly mindkét platform több milliárd jüant fordított arra, hogy rendszeres értékesítési eseményeken kedvezményekkel és kuponnal támogassa vásárlóit. Ez azt mutatja, hogy mindkét vállalat komoly erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy megőrizze piaci részesedését és alkalmazkodjon a fogyasztói igények változásaihoz.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 15. szombat
Jolán, Vid
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. június 15. 19:20
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem