18 °C Budapest
Párizs, 2021. augusztus 8.Az olimpiai szurkolói övezet látogatói a párizsi Eiffel-torony elõtti Trocadero téren 2021. augusztus 8-án, a világméretû koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia utolsó napján. A Trocadero téren megünneplik, hogy a 2024-es nyári játékokat rendezõ Párizs átvette az olimpiai zászlót a japán fõvárostól.MTI/EPA/Ian Langsdon

Példátlan biztonsági készültséget hirdettek meg Párizsban: félő, beváltják a fenyegetést a terroristák

2024. április 17. 13:13

Az idei olimpia Franciaország történetének legnagyobb eseménye lesz, melynek megnyitó rendezvényére rendhagyó módon a Szajna partján kerül sor.

Az idei olimpiát egy példátlan biztonsági művelet fogja védeni, az előkészületek pedig kiválóan haladnak - jelentette ki a BBC cikke szerint Tony Estanguet, a párizsi olimpiai és paralimpiai játékok szervezőbizottságának (COJOP) elnöke. Hozzátette, az olimpia kezdetéig hátralévő 100 napban a szervezők továbbra is a megfelelő alázattal tevékenykednek majd, hiszen tudják az olimpia kezdetéig még bármi történhet. 

A biztonság elsődleges prioritást élvez majd, hiszen az olimpia Franciaország történetének legnagyobb eseménye lesz. A szervezőbizottság elnöke ezért kifejezte országa elkötelezettségét arra, hogy a lehető legjobb módon mutathassák be a világ legjobb sportolóit, valamint hogy mindenkit méltó módon fogadhassanak Párizsban.

A 2024-es olimpiát megnyitó ünnepségnek a Szajna folyó ad majd otthont, amivel a ceremónia első alkalommal kerül stadionon kívülre. A tervek szerint mintegy 300 ezer ember előtt több mint 10 ezer sportoló vonul majd fel az eseményen, akiket 160 uszály szállít végig a folyón. Ugyanakkor Emmanuel Macron francia elnök figyelmeztetett, amennyiben a biztonság úgy kívánja, úgy az ünnepséget áthelyezhetik.

S ha már biztonság: az arras-i iskolai késes merénylet után Franciaország emelte a terrorfenyegetettségi szintjét,  európai tisztviselők ugyanakkor továbbra is aggódnak amiatt, hogy növekszik az iszlamista fegyveres támadások kockázata. Nem véletlenül, hiszen az Iszlám Állam és annak alága, az IS-K megfenyegette többek között a párizsi sporteseményt is.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Estanguet ugyanakkor hangsúlyozta, kulcsfontosságú hogy a szereplők nyugodtak maradjanak és minden erejükkel megvédjék azt, ami a közelgő világeseményben a legfontosabb: a sportot. Megjegyezte továbbá, hogy Franciaországot erős nemzetközi együttműködés segíti abban, hogy biztonságos környezetet teremthessen a játékok idejére.

Címlapi kép: Ian Langsdon, MTI/MTVA

NEKED AJÁNLJUK
Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 23. csütörtök
Dezsõ
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. május 22. 20:53
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem