21 °C Budapest
Párizs, 2021. augusztus 8.Az olimpiai szurkolói övezet látogatói a párizsi Eiffel-torony elõtti Trocadero téren 2021. augusztus 8-án, a világméretû koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia utolsó napján. A Trocadero téren megünneplik, hogy a 2024-es nyári játékokat rendezõ Párizs átvette az olimpiai zászlót a japán fõvárostól.MTI/EPA/Ian Langsdon

Példátlan biztonsági készültséget hirdettek meg Párizsban: félő, beváltják a fenyegetést a terroristák

2024. április 17. 13:13

Az idei olimpia Franciaország történetének legnagyobb eseménye lesz, melynek megnyitó rendezvényére rendhagyó módon a Szajna partján kerül sor.

Az idei olimpiát egy példátlan biztonsági művelet fogja védeni, az előkészületek pedig kiválóan haladnak - jelentette ki a BBC cikke szerint Tony Estanguet, a párizsi olimpiai és paralimpiai játékok szervezőbizottságának (COJOP) elnöke. Hozzátette, az olimpia kezdetéig hátralévő 100 napban a szervezők továbbra is a megfelelő alázattal tevékenykednek majd, hiszen tudják az olimpia kezdetéig még bármi történhet. 

A biztonság elsődleges prioritást élvez majd, hiszen az olimpia Franciaország történetének legnagyobb eseménye lesz. A szervezőbizottság elnöke ezért kifejezte országa elkötelezettségét arra, hogy a lehető legjobb módon mutathassák be a világ legjobb sportolóit, valamint hogy mindenkit méltó módon fogadhassanak Párizsban.

A 2024-es olimpiát megnyitó ünnepségnek a Szajna folyó ad majd otthont, amivel a ceremónia első alkalommal kerül stadionon kívülre. A tervek szerint mintegy 300 ezer ember előtt több mint 10 ezer sportoló vonul majd fel az eseményen, akiket 160 uszály szállít végig a folyón. Ugyanakkor Emmanuel Macron francia elnök figyelmeztetett, amennyiben a biztonság úgy kívánja, úgy az ünnepséget áthelyezhetik.

S ha már biztonság: az arras-i iskolai késes merénylet után Franciaország emelte a terrorfenyegetettségi szintjét,  európai tisztviselők ugyanakkor továbbra is aggódnak amiatt, hogy növekszik az iszlamista fegyveres támadások kockázata. Nem véletlenül, hiszen az Iszlám Állam és annak alága, az IS-K megfenyegette többek között a párizsi sporteseményt is.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Estanguet ugyanakkor hangsúlyozta, kulcsfontosságú hogy a szereplők nyugodtak maradjanak és minden erejükkel megvédjék azt, ami a közelgő világeseményben a legfontosabb: a sportot. Megjegyezte továbbá, hogy Franciaországot erős nemzetközi együttműködés segíti abban, hogy biztonságos környezetet teremthessen a játékok idejére.

Címlapi kép: Ian Langsdon, MTI/MTVA

NEKED AJÁNLJUK
Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

NAPTÁR
Tovább
2024. július 27. szombat
Olga, Liliána
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem