27 °C Budapest
The gap between the two flags, Russia  and Ukraine, as a concept of political confrontation.

Brutális számok: ennyi orosz katona halt már meg a háborúban

2024. április 17. 09:40

Több mint 50 ezer orosz katona halt meg a háborúban. A hadra fogott rabok a nyilvános adatok szerint besorozásuk után csak 2-3 hónapig éltek.

Átlépte az 50 ezret az Ukrajnában megölt orosz katonák száma, a háború második évében több mint 27 ezer orosz halt meg - írja a BBC, de a valós szám még ennél is magasabb lehet. 5 katonából kettőnek az invázió előtt semmi köze nem volt a hadsereghez, a háború kezdetén Oroszország képes volt hivatásos katonáival bonyolult katonai műveleteket végrehajtani - mondta Samuel Cranny-Evans, a Royal United Services Institute munkatársa. „Mostanra sok tapasztalt katona valószínűleg meghalt vagy megsebesült, és helyükre olyan emberek kerültek, akik alacsonyan képzettek és nincs katonai tapasztalatuk, például önkéntesek, civilek és foglyok”.

Összeszedték annak a 9 ezer fogolynak a nevét is, akik a fronton haltak meg, több mint ezer rab esetében megerősítették a katonai szerződésük megkötésének dátumát és azt, hogy mikor ölték meg őket. Akik korábban a Wagner Csoporthoz kerültek, átlagosan 3 hónapig éltek, míg a védelmi minisztérium által beszervezetteknél ez az időtartam csökkent, átlagosan csak 2 hónapig.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 20. hétfő
Bernát, Felícia
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem