2020. október 24. szombat Salamon

Milliónyi magyar kereshetne 100 ezer forintot: itt a néhány perces trükk


A hazai lakosság leginkább ruházati cikkeket, kütyüket, könyveket és játékokat halmoz fel az évek során, melyek nagy része idővel feleslegessé válik. Egy átlagos magyar közel százezer forintot kereshetne a szóban forgó "kacatok" eladásával.

Közel százezer forintot is kereshetne egy átlagos magyar azzal, hogy eladja feleslegessé vált tárgyait, ez a legújabb felmérések szerint ráadásul közel 3 millió embert érint - hangzott el Vatera és az eNET június 13-án tartott sajtótájékoztatóján.

Ha belegondolunk abba, hogy ki mennyi cuccon ül, akkor már igazán érdemes lehet nekilátni a szortírozásnak

- mondta el Kis Gergely, az eNET kutatásvezetője.

Mindennek ellenére, bár minden felnőtt internetezőnek van valamilyen haszontalanná vált holmija, mégis csupán 44 százalékuk szokta ezeket értékesíteni. Nem meglepő ugyanakkor az az adat, hogy mára már a használt tárgyak eladásának abszolút színterévé az internet vált (93%), és bár az offline értékesítési csatornák iránt egyre kisebb az érdeklődés, azért a válaszadók harmadának (36%) az ismertségi körében még gazdára talál egy-egy felesleges holmi. Érdemes azonban megemlíteni, hogy a válaszadók 40 százaléka azért piacokon, vásárokon, sőt bizományiban is szívesen szerez be használt tárgyakat.

Ennyit ér, ami a padláson van

A már feleslegesnek ítélt holmik értékesítésében a legnagyobb akadályt az jelenti, hogy sokan nem tudják megállapítani, hogy mennyit is kérhetnének az eladásra ítélt értékeikért. A megkérdezett internetezők csupán egyharmada tudta megbecsülni felesleges eszközeinek értékét - derült ki a felmérésből. A tudatos becslők válaszaiból az derült ki, hogy

a hazai háztartásokban nem használt eszközök összértéke átlagosan 98 ezer forint.

Akik viszont nem tudták spontán megválaszolni azt a kérdést, hogy szerintük mennyit érhetnek feleslegessé vált dolgaik, azok kategorizálva is megbecsülhették azt: e két típus összesített eredménye alapján kimondható, hogy a magyarok fele (48%)

10 001 - 100 000 forint közötti összértékűnek véli felesleges tárgyait,

13 százaléka pedig több mint 100 ezer forintnyi vagyonon ül. A felmérésben résztvevők szerint egyébként az antik tárgyak, festmények és a gyűjtemények értéke nő leginkább az idő múlásával, ennek megfelelően a háztartásaikban megtalálható régiségeket, antik tárgyakat becsülték a legmagasabbra (kb. 100 ezer forint).

Nem véletlen egyébként, hogy a Vaterának a megalakulásakor, az akkori közösség egyértelműen e tárgyak adás-vétele köré szerveződött

- mondta el az adatok ismertetésekor Kis Gergely.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

A friss statisztikák szerint már több mint 500 milliárd forintnyi babaváró hitelt igényeltek a magyar családok. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2020 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Durvul a járványhelyzet: sorra mondják le a karácsonyi vásárokat is
Megkerestük az fővárosi és a vidéki önkormányzatokat, hogy megtudjuk, a koronavírus dacára megtartják-e a karácsonyi szabadtéri rendezvényeiket.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

10.22-10.28
Országos

Lidl

10.22-10.28
Országos

Auchan

10.22-10.28
Országos

Tesco

10.22-10.28
Országos

Praktiker

10.15-10.26
Országos

  Ajánlatunk

Öngondoskodás 2020

Befektetés, vagyon, megtakarítás

Portfolio Private Health Forum 2020

A koronavírus és a magánegészségügy

Budapest Economic Forum 2020

A magyar gazdasági csúcstalálkozó